Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

0
nikas

Βρέθηκα χθες, Κυριακή 6 Οκτωβρίου, το πρωί, στην Τοπική Κοινότητα Λαδά του Ταϋγέτου και επισκέφθηκα την αγορά τοπικών προϊόντων!
➡️Η αγορά έχει καθιερωθεί εδώ και μερικά χρόνια, για να προβάλλονται τα προϊόντα και τα χωριά του Ταϋγέτου.
➡️Πρέπει να στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς μας και να αγοράζουμε τα προϊόντα που τόσο απλόχερα μας δίνει η Πελοποννησιακή γη. #protovoulia

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα περπατούν, πλήθος, δέντρο, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Στα εγκαίνια των γραφείων του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, παρευρέθηκα χθες Σάββατο βράδυ.
Ευχαριστώ τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βασίλη Γαζούλη, ο οποίος μου επέδωσε αναμνηστικό δώρο, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ως δήμαρχος Καλαμάτας είχα παραχωρήσει στο εν λόγω σωματείο τον συγκεκριμένο χώρο -στον όροφο του κτηρίου του παλιού σταθμού, στο πάρκο Σιδηροδρόμων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Στην Σπάρτη παρευρέθηκα χθες Σάββατο βράδυ, στην απονομή των επάθλων της 31ης Ποδηλατικής Σπαρτακιάδα.
Σημειώνεται ότι η εκκίνηση του ποδηλατικού αυτού αγώνα των 257 χιλιομέτρων, με τερματισμό στο άγαλμα του Λεωνίδα, στη λακωνική πρωτεύουσα, δόθηκε χθες Σάββατο το πρωί στην Αθήνα, από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σπάρτης και η Ποδηλατική Ενωση Παλαίμαχων Αθλητών (ΠΕΠΑ).
Η 31η Σπαρτακιάδα ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου με τον ποδηλατικό αγώνα 21 χιλιομέτρων, από τη Σπάρτη μέχρι το Ξηροκάμπι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητες

Εργο που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg και αφορά την αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ξεκινήσει στο τέλος του ερχόμενου Νοεμβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σχετικά με το εν λόγω έργο που έχει τίτλο “πράσινα κτήρια” είχα χθες Παρασκευή συνάντηση με τον Γιώργο Στεφανίδη, καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και συνεργάτη της Περιφέρειας για διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ας σημειωθεί ότι η παραγόμενη στα εν λόγω κτήρια ενέργεια θα αποθηκεύεται μέσω μπαταριών προκειμένου να δημιουργηθούν σε αυτά σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή θα έχω μεθαύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, το απόγευμα.
Θέμα της συνάντησης θα είναι η παραχώρηση από το υπουργείο στην Περιφέρεια των στρατοπέδων Τρίπολης, Κορίνθου και Ναυπλίου, προκειμένου αυτή να προβεί σε ανακατασκευή των βασικών υποδομών τους ώστε να δρομολογήσει τη στέγαση σε αυτές των υπηρεσιών της.
Ας σημειωθεί ότι έχω λάβει διαβεβαίωση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με την χρηματοδότηση των πιο πάνω ανακατασκευών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του έργου προσθήκης ορόφου 1.000 τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, ενέκρινα χθες Παρασκευή το μεσημέρι, στη συνάντηση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο.
Ο Αρκάς Γ. Μπέζος μου παρουσίασε έτοιμη μελέτη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ώριμο έργο, εξαιρετικά σημαντικό για την χωροταξία του Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Ζήτησα από τον διοικητή να ετοιμάσει άμεσα τον φάκελο ένταξης, καθώς αναμένεται το επόμενο διάστημα να δημοσιευθεί σχετική πρόσκληση από την διαχειριστική αρχή, παρατηρώντας ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα για τον τομέα της υγείας και όποιος φέρνει μελέτες, το έργο θα εντάσσεται αμέσως,

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, εσωτερικός χώρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here