Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0

Γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες την Τετάρτη στην ΕΝΠΕ

Γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), στην οποία θα γίνουν αρχαιρεσίες για τα νέα όργανά της για την περίοδο 2019 – 2023, συγκαλείται μεθαύριο Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα μετάσχει ex officio ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος θα προτείνει -από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου- την περιφερειακή σύμβουλο Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακό Συμβούλιο ανέδειξε ως αντιπροσώπους του στη μεθαυριανή συνέλευση της ΕΝΠΕ τους συμβούλους Τάσο Σαρδέλη, Μανώλη Σκαντζό, Μαργαρίτα Σπυριδάκου (από την πλειοψηφία), Πέτρο Τατούλη, Ντίνα Νικολάκου, Βασίλη Σιδέρη (μείζων αντιπολίτευση), Γιώργο Δέδε και Μαρία Βεργινάδη (από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας “Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”).

Χαιρετισμός του περιφερειάρχη σε συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας που έγινε στην Τρίπολη

Χαιρετισμό στο 7ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας, που διεξήχθη στην Τρίπολη μεταξύ 8 και 10 Νοεμβρίου απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το συμπόσιο -οι εργασίες του οποίου διεξήχθησαν στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου- διοργανώθηκε από τον Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος.

Χρηματοδότηση μελετών για το νέο ΕΣΠΑ διεκδικεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ξεκαθαρίστηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τοπίο με τις μελέτες των έργων που υπάρχουν ανά Περιφερειακή Ενότητα και καταρτίστηκαν οι σχετικοί πίνακες, όπου φαίνεται ποιες από αυτές έχουν πληρωθεί και ποιες είναι σε εξέλιξη.

Μετά από την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα αποσταλούν στο υπουργείο Ανάπτυξης οι σχετικοί πίνακες, με παράλληλο αίτημα να χρηματοδοτηθούν μελέτες για έργα που προορίζεται να ενταχθούν στο επόμενο ΠΕΠ Πελοποννήσου (ΕΣΠΑ 2021 – 2027).

Οι εν λόγω μελέτες έχουν τεθεί σε αξιολογική σειρά και το ποσόν που αναμένεται να διατεθεί από το υπουργείο για τη χρηματοδότησή τους κυμαίνεται από 6 ώς και 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο πίνακας που θα αποσταλεί θα δοθεί και στη δημοσιότητα, τόνισε ο περιφερειάρχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here