Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας

0
Τιμήθηκε η 76η επέτειος από το ολοκαύτωμα του Αγίου Δημητρίου

Posted: 11 Jun 2020 10:28 AM PDT

Την 76η επέτειο από το ολοκαύτωμα του Αγίου Δημητρίου, όπου στις 4 Ιουνίου 1944 τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής δολοφόνησαν 21 κατοίκους του χωριού -ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα- τίμησε την περασμένη Κυριακή 7 Ιουνίου ο Δήμος Ευρώτα.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Η επιδρομή των ναζιστικών στρατευμάτων στον Αγιο Δημήτριο και τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής έγινε ως αντίποινα για την ενέδρα του 8ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ (Λακωνίας) σε γερμανική αυτοκινητοπομπή στην περιοχή της Γκαγκανιάς των Μολάων στις 27 Απριλίου 1944, ενέργεια η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υποστράτηγος Φράντς Κρεχ -διοικητής της 41ης Μεραρχίας Οχυρών- και τέσσερα μέλη της συνοδείας του.

Προγραμματική της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ενέκρινε στην έκτακτη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο

Posted: 11 Jun 2020 10:25 AM PDT

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην κατεπείγουσα συνεδρίασή του, σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης σύμβασης, η Ιατρική Σχολή του εν λόγω ΑΕΙ θα αναλάβει την πιστοποίηση της τηλεκπαίδευσης που θα παράσχει η Περιφέρεια στους περίπου 20.000 απασχολούμενους στον τουριστικό τομέα στις πέντε Π.Ε., ως προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλεται να εφαρμόζονται κατά την φετινή θερινή περίοδο, με στόχο την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Η συζήτηση του εν λόγω θέματος στο σώμα χρειάστηκε να επισπευσθεί καθώς -όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας- την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης η οποία θα πρέπει να έχει στη διάθεσή της το σχέδιο σύμβασης για να αποφανθεί σχετικά.

Νωρίτερα σήμερα, το μεσημέρι, συνεδρίασε η Επιτροπή της Περιφέρειας για τον τουρισμό, στην οποία συζητήθηκε το πιο πάνω θέμα. Οπως έχει τονιστεί, η εν λόγω εκπαίδευση θα απευθύνεται σε στελέχη και εργαζομένους σε ξενοδοχεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα μέσα μεταφοράς, καθώς επίσης και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής συζητήθηκε επίσης και το θέμα προβολής της Περιφέρειας, μέσω μπάνερς σε λεωφορεία των υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Ανάδοχος για τον δρόμο Αστρος – Λεωνίδιο

Posted: 11 Jun 2020 10:24 AM PDT

Σημαντικές αποφάσεις για την υλοποίηση έργων σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες έλαβε, ομόφωνα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοπονννήσου, στη συνεδρίασή της χθες Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε την ανακήρυξη αναδόχου για τα έργα α) βελτίωσης και συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Αστρους – Λεωνιδίου, στην Αρκαδία, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και β) αποκατάστασης ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία “Ζορμπάς” σε τεχνικά και αντιπλημμυρικά έργα στην Αργολίδα, με εκτιμώμενη αξία σύμβασης: 500.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε επίσης η ανακήρυξη αναδόχου για το έργο κατασκευής και τοποθέτησης πληροφοριακών και πινακίδων σήμανσης στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ,

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε την δημοπράτηση του έργου σήμανσης και ασφάλισης του οδικού δικτύου στην Κορινθία, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 660.000 ευρώ.

Εξ άλλου, εγκρίθηκε η ανακήρυξη μειοδότη για το έργο αποκατάστασης της βατότητας του επαρχιακού δρόμου Καστρί – Ωριά – Περδικόβρυση, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, όπως επίσης και η δημοπράτηση των έργων διαγράμμισης α) του εθνικού οδικού δικτύου με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και β) του επαρχιακού οδικού δικτύου, με ισόποσο προϋπολογισμό, στην Π.Ε. Αρκαδίας.

Εκταμιεύσεις 317.497,57 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 11 Jun 2020 10:22 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 317.497,57 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Αίτημα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στο υπουργείο Εσωτερικών για εκκίνηση της διαδικασίας ορισμού γενικών διευθυντών

Posted: 11 Jun 2020 10:06 AM PDT

Με έγγραφό του στο υπουργείο Εσωτερικών ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ζήτησε την εκκίνηση της διαδικασίας ορισμού γενικών διευθυντών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημειώνεται ότι την θέση γενικού διευθυντή μπορεί να διεκδικήσει ο οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος, όπου και αν υπηρετεί, καθώς τα καθήκοντά του θα μπορεί να τα ασκεί από την Περιφερειακή Ενότητα όπου ήδη υπηρετεί, χωρίς να επιβάλλεται η παρουσία του στην έδρα της Περιφέρειας.

Μετά τον ορισμό μόνιμων γενικών διευθυντών θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης και ορισμός μόνιμων διευθυντών και προϊσταμένων.

Ας σημειωθεί ότι τα παραπάνω αποτελούν χρόνιο αίτημα των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν από την Περιφέρεια είναι για την

α) Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, β) Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας, γ) Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, δ) Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, ε) Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, και στ) Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

 

Το έγγραφο του περιφερειάρχη Π. Νίκα προς το υπουργείο Εσωτερικών μπορείτε να δείτε εδώ:

Έγγραφο

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 11 Jun 2020 08:20 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 784 υπαλλήλων, 101 απουσιάζουν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ) και 52 με άδειες ειδικού σκοπού.

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 11 Ιουνίου 2020

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 11 Jun 2020 08:19 AM PDT

Το σχέδιο της σημειακής τροποποίησης του οργανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που σύντομα δρομολογείται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος είχε σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου, με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Μεσσηνίας, ο οποίος εξέφρασε τις θέσεις του.

Περαιτέρω, στα πλαίσια πρόσφατης εγκυκλίου και για λόγους περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, προτάθηκε να ενημερώνονται οι πολίτες και να επικοινωνούν πρωτίστως τηλεφωνικά με τις υπηρεσίες που ενδιαφέρονται να εξυπηρετηθούν. Σε περίπτωση ανάγκης αυτοπρόσωπης παρουσίας να προσέρχονται στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.

Επίσης, μετά από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη -και τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου-, έγινε συνεννόηση με τον υπεύθυνο των δύο κλιμακίων του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία και συμφωνήθηκε την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικά τεστ ανίχνευσης του ιού στις υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα και στην Κυπαρισσία.

Υπογραφή σύμβασης για πλέγμα στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης

Posted: 11 Jun 2020 08:18 AM PDT

Σύμβαση για τη συντήρηση και την οδική ασφάλεια στην 82η εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτη υπέγραψε με τον ανάδοχο του εν λόγω έργου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου, κατά την επίσκεψή του στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Το έργο, με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει τοποθέτηση ελεύθερου πλέγματος προστασίας στα πρανή της εθνικής οδού, σε συνολικό εμβαδόν 10 στρεμμάτων, καθώς επίσης εργασίες κατασκευής τεχνικών έργων διευθέτησης ομβρίων, ασφαλτοστρώσεις με αντιολισθηρό τάπητα και σημάνσεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου 11-6-2020

Posted: 11 Jun 2020 03:17 AM PDT

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 11-6-2020 – κατεπείγουσα (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 11-6-2020 ΟΡΘΗ κατεπείγουσα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here