Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας…

0

Καταγράφηκαν 20 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου

Posted: 16 Jun 2021 11:40 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 549.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 16 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 549, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 416.741 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 24 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.089 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 330 (65,7% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.589 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 81 (ημερήσια μεταβολή +8%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 95 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.478 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου καταγράφηκαν 20 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 10.990.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 3, στην Π.Ε. Κορινθίας 7, στην Π.Ε. Λακωνίας 4 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 4.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 50 άτομα (τα 2 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 7, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 4, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 13, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 8 (τα 2 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 8 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 10.

Διεθνών προδιαγραφών πίστα μοτοκρός διαμορφώνεται στη Μεγαλόπολη, συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Posted: 16 Jun 2021 11:39 AM PDT

Η προεργασία για την διαμόρφωση στη Μεγαλόπολη πίστας μοτοκρός διεθνών προδιαγραφών -εν όψει της διοργάνωσης φέτος στην αρκαδική αυτή πόλη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2021-, αναλύθηκε στην διάρκεια της περίπου δίωρης σύσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουνίου, στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η προγραμματική σύμβαση που θα συνάψει η Περιφέρεια και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από την παραχώρηση 100 στρεμμάτων στο λιγνιτικό πεδίο της ΔΕΗ, στη Μεγαλόπολη, για την δημιουργία πίστας μοτοκρός.

Θα ακολουθήσει μελέτη και σχετικές εργασίες -στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και υπουργείου- για τη νέα πίστα που θα αναπτυχθεί στην περιοχή της υφιστάμενης από το 1994, η οποία πλέον αναβαθμίζεται σε διεθνών προδιαγραφών και με όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, προκειμένου να φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις.

“Πλέον η παραχώρηση θα γίνει όπως προβλέπεται και σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ Κωστή Μουσουρούλη” δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η νέα αυτή πίστα “θα αποτελέσει το κέντρο του μοτοκρός στην Ελλάδα”.

Στην ίδια σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι εν όψει της διοργάνωσης του πιο πάνω αγώνα, θα υπάρξει και μία δεύτερη προγραμματική σύμβαση, στην οποία θα συμμετέχουν το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεγαλόπολης και η ΑΜΟΤΟΕ (Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας).

Σημειώνεται, τέλος, ότι μία ακόμα σύσκεψη, με συμμετοχή της Περιφέρειας και της ΑΜΟΤΟΕ, είναι προγραμματισμένη στο υπουργείο -την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιουνίου, στις 3 το μεσημέρι, υπό τον υφυπουργό Αθλητισμού- προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης που αφορά στη διοργάνωση των αγώνων.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανό

Posted: 16 Jun 2021 11:38 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Στη συνάντηση, ο περιφερειάρχης έθεσε στον υπουργό τα προβλήματα που έχουν προκύψει όσον αφορά στην διάθεση της κορινθιακής σταφίδας και του πρώιμου καρπουζιού -λόγω και της πανδημίας-, ενώ συζήτησε επίσης μαζί του και την επιπλέον οικονομική ενίσχυση του προγράμματος δακοκτονίας.

Οσον αφορά στο ζήτημα της ΠΟΠ “ελιά Καλαμάτας”, διαπιστώθηκε ότι παραμένει ανοιχτό και προϋποθέτει επαρκή σχεδιασμό για τη συζήτησή του, η οποία θα γίνει μετά την έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο η υπόθεση συζητήθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα.

Εδώ μπορείτε να δείτε την επιστολή που ο περιφερειάρχης παρέδωσε στον υπουργό για το θέμα του πρώιμου καρπουζιού:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 16 Jun 2021 11:36 AM PDT

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον υφυπουργό ΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

* Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη συνάντηση

Επικοινωνία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, για Ακροκόρινθο και Μονεμβασιά

Posted: 16 Jun 2021 11:34 AM PDT

Επκοινωνία είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για τον φωτισμό των κάστρων στον Ακροκόρινθο και τη Μονεμβασιά.

Οπως είναι γνωστό, για το κάστρο της Μονεμβασιάς, υπάρχει προϋπολογισμός 980.540,40 ευρώ που αφορά στον σχεδιασμό, τις προμήθειες και την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του θρυλικού βράχου, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου.

“Η προμελέτη προχωρεί και εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός, για μελέτη κατασκευή, θα μπορέσει να γίνει περί τον ερχόμενο Νοέμβριο” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Εξ άλλου, προχωρεί και το θέμα του φωτισμού στον Ακροκόρινθο για το οποίο έγινε σήμερα τηλεδιάσκεψη από το γραφείο του περιφερειάρχη με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσο Γκιολή και Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα.

* Η φωτογραφία είναι αρχείου

Τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα σχετικά με την μαρίνα του Ναυπλίου

Posted: 16 Jun 2021 11:32 AM PDT

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η διαδικασία προώθησης της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου, όπως προέκυψε από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επανέλαβε την εκτίμηση ότι “θα έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού”, επισημαίνοντας πως οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές -“έγιναν πάρα πολλά βήματα σε ένα έργο που παρέμενε στάσιμο για πάρα πολλά χρόνια και η υλοποίησή του θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Αργολίδας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια -μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει πέρυσι τον Μάρτιο με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου- έχει αναλάβει τη δημοπράτηση, σύναψη και εν συνεχεία υλοποίηση της Σύμβασης Σύμπραξης, ως αναθέτουσα αρχή και ως αντισυμβαλλόμενος του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης (ΙΦΣ) δημόσιος φορέας.

Πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκπαιδευτική υποστήριξη και την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Posted: 16 Jun 2021 11:31 AM PDT

Εκδόθηκε στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων που αφορούν στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η δράση, προϋπολογισμού 628.880 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και αφορά στη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Συμπεριλαμβάνει, ειδικότερα, την υποστήριξη από ειδικό βοηθητικό προσωπικό των μαθητών μεα με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω κινητικών αναπηριών κλπ, καθώς και από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (σχολικούς νοσηλευτές) των μαθητών που χρήζουν σχετικής υποστήριξης.

Δυνητικός Δικαιούχος της δράσης είναι  η επιτελική δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – Τομέας Παιδείας.

Το πλήρες κείμενο και τα συνοδευτικά αρχεία της πρόσκλησης μπορείτε να τα βρείτε στις ιστοσελίδες www.eydpelop.gr και www.espa.gr, ενώ μπορείτε να το δείτε και εδώ.

Ενταξη πράξης για την ενίσχυση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο νοσοκομείο Ναυπλίου

Posted: 16 Jun 2021 11:29 AM PDT

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκε στο ΠΕΠ 2014 – 2020 η πράξη που αφορά στην ενίσχυση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο νοσοκομείο Ναυπλίου για την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και κατ’ οίκον νοσηλείας.

Δικαιούχος της εν λόγω πράξης -προϋπολογισμού 145.870,30 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)- είναι το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας.

Η πράξη αφορά την ενδυνάμωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ναυπλίου με την δημιουργία και ανάπτυξη μιας Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας (ΚΜΨΥ) η οποία θα παρέχει υπηρεσίες ολικής κοινοτικής θεραπείας και κατ’ οίκον νοσηλείας.

Την σχετική απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.

Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην δημόσια διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Posted: 16 Jun 2021 11:27 AM PDT

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την νέα σειρά 2021 – 22 του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση” δημοσιοποίησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Θα καλυφθούν συνολικά 60 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών και αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και την 31η του ερχόμενου Ιουλίου.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και την αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στον διαδικτυακό τόπο http://ddta.uop.gr/.

Την σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μπορείτε να δείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here