Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας

0

Καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου

Posted: 28 Jun 2021 12:10 PM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 362 (το Σαββατοκύριακο 26 και 27 του μήνα καταγράφηκαν συνολικά 611, το Σάββατο 375 και χθες Κυριακή 236).

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 28 Ιουνίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 362, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 421.266 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 629 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 215 (66,5% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.659 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 39 (ημερήσια μεταβολή +2,63%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 50 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.682 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου καταγράφηκαν 11 κρούσματα (το Σαββατοκύριακο 26 και 27 του μήνα ήταν 12, το Σάββατο 3 και χθες Κυριακή 9), με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 11.120.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 0 (0 το Σαββατοκύριακο, 0 το Σάββατο και 0 χθες Κυριακή), στην Π.Ε. Αρκαδίας 3 (2 το Σαββατοκύριακο, 0 το Σάββατο και 2 χθες Κυριακή), στην Π.Ε. Κορινθίας 8 (3 το Σαββατοκύριακο, 1 το Σάββατο και 2 χθες Κυριακή), στην Π.Ε. Λακωνίας 0 (1 το Σαββατοκύριακο, 0 το Σάββατο και 1 χθες Κυριακή) και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 0 (6 το Σαββατοκύριακο, 2 το Σάββατο και 4 χθες Κυριακή).

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 24 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 0, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 0, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 8, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 0, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 8 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 8.

Τη σύνδεση της Αργολίδας με τον Α7 υπογράφει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας την Τρίτη 6 Ιουλίου στο Ναύπλιο

Posted: 28 Jun 2021 12:09 PM PDT

Tην Τρίτη 6 Ιουλίου θα υπογραφεί στο Ναύπλιο, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η ένταξη στο ΠΕΠ του συνδετήριου δρόμου Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, έργο προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης θα υπογράψει επίσης, συμβάσεις για τα έργα πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, τα έργα στο λιμάνι της Κόστα καθώς και για το αθλητικό κέντρο στο Κρανίδι.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην αργολική πρωτεύουσα, ο περιφερειάρχης θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ziria Festival

Posted: 28 Jun 2021 12:08 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκε η η δυνατότητα να συνδράμει η Περιφέρεια στις εκδηλώσεις Ziria Festival, στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο των οποίων προγραμματίζεται -σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, η παράσταση, στις 31 Ιουλίου, του σατυρικού δράματος του Σοφοκλή “Ιχνευταί”, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, σε συνεργασία με το φεστιβάλ Αθηνών.

Διεθνής συμπαραγωγή με “σκηνικό” την Πελοπόννησο

Posted: 28 Jun 2021 12:07 PM PDT

Σχετικά με την γερμανο-γαλλο-ελληνική παραγωγή μιας ταινίας που διαδραματίζεται στην Πελοπόννησο ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η παραγωγός Δανάη Σπαθάρα, η οποία τον επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι είναι σημαντικό να προβάλλεται μέσω διεθνών αξιόλογων παραγωγών η Περιφέρεια η οποία, όπως σημείωσε, εφόσον προκύψει η σχετική ανάγκη θα συνδράμει στο μέτρο του δυνατού στην ευόδωση της παραγωγής αυτής.

Πολιτική προστασία και δακοκτονία σε σύσκεψη χωρικών αντιπεριφερειάρχών υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 28 Jun 2021 12:06 PM PDT

Σύσκεψη με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Την εν λόγω σύσκεψη απασχόλησαν θέματα πολιτικής προστασίας, στο πλαίσιο των οποίων έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών καθαρισμού του οδικού δικτύου, όπως επίσης και για την οριστική παράδοση σε λίγες ημέρες των αποθηκών με είδη πολιτικής προστασίας, οι οποίες ετοιμάζονται σε κάθε μία από τις Περιφερειακές Ενότητες.

Γνωστοποιήθηκε ακόμα ότι πρόσφατα εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις προς τις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες, οι οποίες και θα πιστωθούν άμεσα με τα εν λόγω κονδύλια για να προβούν σε εργασίες δασοπροστασίας.

Στην ίδια σύσκεψη, τέλος, εξετάστηκε και το θέμα που έχει προκύψει με την εσπευσμένη ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας, το οποίο -όπως τονίστηκε- θα προχωρήσει άμεσα όπου το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε συνθήκες καύσωνα.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 28 Jun 2021 12:04 PM PDT

Αποφάσεις σε σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή αποδέχθηκε χρηματοδότηση 700.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Προέβη ακόμα στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας αντιπλημμυρικών έργων που αφορά καθαρισμούς ρεμάτων στην Αργολίδα, με προϋπολογισμό 570.000 ευρώ. Ενέκρινε επίσης το πρακτικό του με προϋπολογισμό 785.000 ευρώ διαγωνισμού για την ανάθεση των μελετών βελτίωσης της επαρχιακής οδού Φενεός – φράγμα λίμνης Δόξα και αναβάθμισης του επαρχιακού δρόμου Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα, στην Κορινθία.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης- 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, έργο προϋπολογισμού 499.362,31 ευρώ. Προέβη δε και στην έγκριση της δημοπράτησης του έργου συντήρησης των επαρχιακών οδών, α) Σπάρτη – Λογγάστρα – Βορδώνια, β) Χάνια Σελασίας – Σελλασία – Κονιδίτσα και Καστόρι – Ντεμίρια Καστορείου – Κονιδίτσα και γ) διακλάδωση Βρεσθένων από επαρχιακή οδό 8 , με συνολικό προϋπολογισμό 850.000 ευρώ. Προχώρησε ακόμα στην ανάδειξη α) προσωρινού μειοδότη για το έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Βούτσης – Μοναστηράκι – Βιδιάκι – Καρδαρίτσι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και β) οριστικού μειοδότη στο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο που αφορά στην προμήθεια και εργασία τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας οδών και τεχνικών έργων στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας.

Επίσης, ενέκρινε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου και κατακύρωσης για την επιλογή αναδόχου της προμήθειας εξοπλισμού για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων και παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης για τρία χρόνια, έργο προϋπολογισμού 879.999,72 ευρώ.

Η Επιτροπή ενέκρινε και το δεύτερο πρακτικό της επιτροπής διενέργειας αξιολόγησης του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια 100 ηλεκτρονικών υπολογιστών με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους, για τις ανάγκες των υπηρεσιών τής έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε. Αρκαδίας.

Ακόμα, ενέκρινε το πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου και κατακύρωσης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ έργο συντήρησης και σήμανσης (οριζόντιας και κάθετης) του εθνικού οδικού δικτύου.

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε μεταξύ άλλων, το 2ο και 3ο πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού και ανάθεσης της μελέτης βελτίωσης της 1ης επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Καρδαμύλης – Οιτύλου και παράκαμψη οικισμών, προεκτιμώμενης αμοιβής 2.057.069,11 ευρώ.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας

Posted: 28 Jun 2021 12:02 PM PDT

Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου με τους διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στην σημερινή σύσκεψη καταγράφηκε ότι έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον -κυρίως από Αργολίδα και Λακωνία- αναφορικά με την κυκλοφορία, με άδεια ταξί, οχημάτων τύπου βαν, μέχρι εννέα θέσεων. Αυτό θα προκύψει με την αντικατάσταση, από όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται, των υφιστάμενων οχημάτων τους ταξί με τα εν λόγω βαν.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τους συνεχιζόμενους από την Περιφέρεια ελέγχους σε όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ των 5 Π.Ε., οι οποίοι -όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης- είναι ιδιαίτερα αυστηροί όπως και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που διενεργούνται έλεγχοι στην λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από όταν ξεκίνησε η λειτουργία τους.

Τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια για τον αγώνα Junior Motocross World Championship 2021 στη Μεγαλόπολη

Posted: 28 Jun 2021 12:01 PM PDT

Τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην οποία καθορίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την διεξαγωγή στη Μεγαλόπολη, το τριήμερο 30 Ιουλίου έως και 1η Αυγούστου, της παγκόσμιας αθλητικής διοργάνωσης Junior Motocross World Championship 2021.

Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι ήδη έχουν καταβληθεί για τα δικαιώματα του αγώνα 60.000 ευρώ από την Περιφέρεια, η οποία θα διαθέσει άλλες 40.000 μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, ενώ 20.000 ευρώ θα δοθούν από την Αναπτυξιακή Αρκαδία Α.Ε. ΑΟΤΑ και 10.000 από τον Δήμο Μεγαλόπολης.

Στη σημερινή διάσκεψη καθορίστηκε ότι επικεφαλής στη διαδικασία, σε πολιτικό επίπεδο, θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ενώ όσον αφορά στα θέματα αγωνιστικής δράσης την επιμέλεια θα έχει ο πρόεδρος της “Πελοπόννησος” Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης, σε συνεργασία με την ΑΜΟΤΟΕ (Aθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) και τα δύο αθλητικά σωματεία που διοργανώνουν τον εν λόγω αγώνα, δηλαδή τον Αρη Πεντέλης και την AΛΜΑ (Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) Μεγαλόπολης.

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Περιφέρεια

Posted: 28 Jun 2021 11:58 AM PDT

Σύσκεψη για αθλητικά θέματα συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Στην σύσκεψη, μεταξύ άλλων, γνωστοποιήθηκε η διάθεση 200.000 ευρώ για την αγορά αθλητικών ειδών οργάνων, κυρίως για την ενίσχυση του κλασικού αθλητισμού, όπως εμπόδια, ακόντια, σφαίρες ρίψεων στίβου κ.α.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι προβλέπεται, το αργότερο μέχρι τι; 10 Ιουλίου, η διάθεση πίστωσης 80.000 ευρώ για έργα αθλητισμού στη Μεσσηνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here