Τηλεδιάσκεψη για τα Πυρόπληκτα Δάνεια και το Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2»

0

Τηλεδιάσκεψη Επιμελητηρίων, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για τα Πυρόπληκτα Δάνεια και το Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2»

 Όλες οι απαντήσεις

Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με θέμα “Δάνεια με Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου”, μια πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων των Πυρόπληκτων Νομών και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης, η Προϊσταμένη Τμήματος Νομικής Υποστήριξης και Συμβούλων κα Αλαμπάση Θεώνη, καθώς και οι  Πρόεδροι των Επιμελητηρίων: Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, Λακωνίας κ. Γιάννης Παναρίτης και Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος και οι Αντιπρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηλείας: κ  Κωνσταντίνος Λεβέντης και Αχαΐας κ. Άρης Τυλιγάδας.

Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ο αποκλεισμός πληττόμενων επιχειρήσεων από το πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 2”, επειδή τα συγκεκριμένα δάνεια είχαν την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο κ. Κουρμούσης, εξήγησε ότι η ένταξη των πυρόπληκτων δάνειων λόγω της εγγύησης του δημοσίου αντιβαίνει σε Ευρωπαϊκούς νόμους.

Τα Επιμελητήρια επιπλέον έθεσαν το θέμα του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και αποφασίσθηκε το συγκεκριμένο αίτημα να υποβληθεί μέσω των Ευρωεπιμελητηρίων καθότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες του νότου.

Στην συνέχεια έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τον νέο νόμο ρύθμισης 4738/2020 με τον συνοπτικό τίτλο «Δεύτερη Ευκαιρία» όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης έως 240 δόσεις.

Η πλατφόρμα για τον συγκεκριμένο νόμο θα ανοίξει την 1 Ιουνίου του 2021.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα θέματα που τέθηκαν από πλευράς των Επιμελητηρίων και οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον κ. Κουρμούση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here