Τηλεδιάσκεψη για το θέμα της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου & Άλλα νέα…

0
Τηλεδιάσκεψη για το θέμα της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 21 Jul 2020 10:46 AM PDT

Ομάδα εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει να συντάξει την απάντηση στα συνολικά 16 ερωτήματα που έχουν τεθεί από υπηρεσιακή μονάδα της Κομισιόν σχετικά με την ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας.

Αυτό, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε κατά την τηλεδιάσκεψη την οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε για το συγκεκριμένο θέμα, σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου, με στελέχη των πιο πάνω υπουργείων υπό τους γενικούς γραμματείς Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκο και Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκο.

Στη σημερινή συνάντηση επισημάνθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υλοποίηση του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεδομένου και ότι το επόμενο ΕΣΠΑ δεν προβλέπει χρηματοδότηση ανάλογου αντικειμένου.

Αποφασίστηκε δε, να γίνει συγκρότηση ομάδας με εκπροσώπους από την Περιφέρεια, τα υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η οποία επωμίζεται την υποχρέωση να παρέξει τις κατάλληλες απαντήσεις στα συνολικά 16 ερωτήματα που έχουν τεθεί. Οι απαντήσεις θα προσυπογράφονται από τους δύο γενικούς γραμματείς, καθώς και από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα.

Στην εν λόγω ομάδα, από πλευράς Περιφέρειας θα μετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς και ο τεχνικός σύμβουλός της Δ. Μπούρκας.

Ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δρομολογούνται έργα 44 εκ. ευρώ

Posted: 21 Jul 2020 10:43 AM PDT

Η δρομολόγηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 43.860.000 ευρώ προωθείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από τις συναντήσεις που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων των Περιφερειακών Ενοτήτων και της έδρας.

Αναλυτικά, τα έργα -ανά χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ανά Π.Ε.- μπορείτε να τα δείτε στον πιο κάτω πίνακα:

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΔΕ 217

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του ΟΕΥ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Posted: 21 Jul 2020 10:40 AM PDT

Την σημειακή τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε, κατα πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του, χθες Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Ο τροποποιημένος ΟΕΥ, μεταξύ των βασικών του μεταβολών, προβλέπει την ίδρυση Διεύθυνσης Τουρισμού όπως επίσης και Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παράλληλα, τακτοποιεί το θέμα με τους οδηγούς, οι οποίοι θα υπάγονται πλέον στο σύνολό τους στη Διεύθυνση Διοικητικού και θα κατανέμονται σύμφωνα με τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Στην χθεσινή συνεδρίασή του το σώμα -το οποίο θα συγκληθεί εκ νέου την Δευτέρα 3 Αυγούστου- ενέκρινε σχεδόν στο σύνολό τους τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Συγκρότηση περιφερειακού συμβουλίου έρευνας και καινοτομίας

Posted: 21 Jul 2020 10:39 AM PDT

Σύσκεψη για τη συγκρότηση του περιφερειακού συμβουλίου έρευνας και καινοτομίας πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ο περιφερειάρχης, στην εισήγησή του, εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι η συγκρότηση του εν λόγω σώματος έχει καθυστερήσει -“τουλάχιστον κατά τρία χρόνια” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- με συνέπεια “να μην μπορέσει να συνδράμει ουσιαστικά στην κατανομή των κονδυλίων του ΠΕΠ στην κατεύθυνση της υποστήριξης της καινοτομίας”.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, συνέχισε ο περιφερειάρχης, “υπάρχει και τώρα σημαντικό πεδίο, τόσο για τα έργα που υπολείπονται στο ισχύον ΕΣΠΑ, όσο -και κυρίως- για την στρατηγική και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου 2021 – 2027”.

Συνεχίζοντας ο Π. Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου από άποψη καινοτομίας, είναι δυστυχώς “σχεδόν τελευταία σε επίπεδο Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γεγονός που μειώνει δραματικά τις προοπτικές για ανταγωνιστικότητα των τοπικών μας προϊόντων, αλλά και για τη συγκράτηση του πληθυσμού, όπως και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου”. Κι αυτό, σημείωσε, συμβαίνει “σε πλήρη αντιδιαστολή με τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Ο περιφερειάρχης, καταλήγοντας, διαβεβαίωσε πως ό,τι συζητείται στο συμβούλιο καινοτομίας θα γίνεται πράξη στο πλαίσιο πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας.

Ανεξαρτητοποίηση του Γ. Οικονόμου από την μείζονα αντιπολίτευση

Posted: 21 Jul 2020 10:36 AM PDT

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου γνωστοποίησε ο σύμβουλος Κορινθίας Γιώργος Οικονόμου, κατά τη συνεδρίαση του σώματος, χθες Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω περιφερειακός σύμβουλος κατέστησε γνωστή την ανεξαρτητοποίησή του με επιστολή προς τον πρόεδρο του σώματος Μανώλη Σκαντζό, την οποία ο τελευταίος ανέγνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εκταμίευση 150.256,50 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 21 Jul 2020 10:35 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 150.256,50 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 21 Jul 2020 10:33 AM PDT

Δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει αμετάβλητος, ανερχόμενος σε 205 άτομα.

Ειδικότερα, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Δευτέρα 20 Ιουλίου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

“Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, παραμένει στην Περιφέρειά μας διακόσιοι πέντε (205)

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο: (7)* και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν εξήντα εννέα (169)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)  + ένα (1) – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δεκαέξι (16)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1) εισαγόμενο σε πύλη εισόδου και δεν

προσμετρούνται άλλα δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου**

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14)*** + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο δεκαέξι (16)  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν έντεκα άνδρες (111) και ενενήντα τέσσερις γυναίκες (94).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δεκατέσσερα (14) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε είκοσι επτά (27). Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας

συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 20/07/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Επανενεργοποίηση του ΓΟΕΒ Πεδιάδος Αργοναυπλίας

Posted: 21 Jul 2020 10:30 AM PDT

Η δρομολόγηση ενεργειών προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο ΓΟΕΒ Πεδιάδος Αργοναυπλίας, ο οποίος βρίσκεται σε αδράνεια εδώ και χρόνια, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο.

Στην σύσκεψη έγινε καταγραφή των προβλημάτων και της υφιστάμενης κατάστασης που καλείται να χειριστεί το νέο Δ.Σ. του εν λόγω ΓΟΕΒ -καθώς η θητεία του προηγούμενου είχε λήξει εδώ και 7 χρόνια, από το τέλος Μαρτίου του 2013- ενώ παράλληλα εκφράστηκε η εκτίμηση ότι με την ανασυγκρότηση της νέας διοίκησης δίνεται οριστική και βιώσιμη λύση στο αδιέξοδο και τη μεγάλη δυσλειτουργία που είχε δημιουργηθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Συζητήθηκαν, παράλληλα, ζητήματα σχετικά με τη βελτίωση των αρδευτικών δικτύων ώστε άμεσα να είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των αγροτών.

Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, η γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγελική Πουλοπούλου, τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω ΓΟΕΒ, τα μέλη της Ομάδας Εργασίας άσκησης αρμοδιοτήτων ΟΕΒ για τη ΔΑΟΚ Αργολίδας, τα μέλη των ΤΟΕΒ Αργολίδας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, η περιφερειακή Αρχή “αποσκοπεί στην επίλυση όλων των προβλημάτων και κυρίως στο νοικοκύρεμα των υπέρογκων οφειλών προς τη ΔΕΗ που έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια”

Σε εξέλιξη η διανομή στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στη Μεσσηνία

Posted: 21 Jul 2020 10:28 AM PDT

Συνεχίζεται η διανομή από την Π.Ε. Μεσσηνίας βασικών διατροφικών προϊόντων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, στη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει από τις 13 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 του μηνός.

Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας, οι διανομές στους Δήμους Οιχαλίας, Δυτικής Μάνης,  Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας.

Οσον αφορά τον Δήμο Καλαμάτας, στον οποίον το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Παρασκευή, απομένει η διανομή στην Θουρία, αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου, σε συνδυασμό με την κατ’ οίκον διανομή που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καλαμάτας.

Οσοι ωφελούμενοι, για οποιοδήποτε λόγο, δεν παραλάβουν τα προϊόντα θα μπορούν να μεταβούν οι ίδιοι στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας μεθαύριο Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιουλίου, μεταξύ 9 το πρωί και 2 το μεσημέρι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος -ο οποίος επιθεώρησε σήμερα Τρίτη την διαδικασία διανομής στην πόλη της Καλαμάτας αλλά και στον Αρι, συνοδευόμενος από την διευθύντρια Υγείας της Π.Ε. Κατερίνα Σπέντζουρα- εξέφρασε ικανοποίηση για την ομαλή εξέλιξη της διανομής, επισημαίνοντας παράλληλα, την σπουδαιότητα του προγράμματος στην ενίσχυση των οικονομικά ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here