Την ένταξη της παράκαμψης Ξηροπήγαδου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με 12,6 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας & Άλλα νέα της Περιφέρειας…

0

Την ένταξη της παράκαμψης Ξηροπήγαδου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με 12,6 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 30 Aug 2021 11:59 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 του έργου που αφορά στον δρόμο Μύλοι – Κυβέρι – Αστρος – Τυρός – Λεωνίδιο – Φωκιανός – Κυπαρίσσι και συγκεκριμένα στο τμήμα παράκαμψης του Ξηροπήγαδου.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για το πιο πάνω έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ανέρχεται σε 12.612.600 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2021 και λήξης η 31 Δεκεμβρίου 2023.

Το έργο αφορά στην βελτίωση της επαρχιακής οδού Κιβέρι – Αστρος – Αγιος Ανδρέας – Τυρός – Λεωνίδιο στο τμήμα που γίνεται η παράκαμψη του οικισμού Ξηροπηγάδου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, καθώς ο υφιστάμενος οδικός άξονας διέρχεται εντός του οικιστικού ιστού.

Η αρτηρία περί τη Χ.Θ. 6+100 εγκαταλείπει την υφιστάμενη επαρχιακή οδό και απομακρύνεται σταδιακά προς τα δυτικά και σε μέγιστη απόσταση 150 μ. περίπου.από αυτή. Η όδευση στο τμήμα αυτό είναι κυρίως ορυγματική, η οποία -αφού παρακάμψει θύλακα κατοικιών όπου και ο ναός της Ευαγγελίστριας-, επανέρχεται στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης επαρχιακής οδού στη Χ.Θ. 7+500.

Περί τη Χ.Θ. 7+255 δημιουργείται τετρασκελής ισόπεδος κόμβος (Ισόπεδος Κόμβος 1), με τον οποίο αποκαθίσταται η επικοινωνία ανατολικά, με την επαρχιακή οδό προς το κοιμητήριο του Ξηροπήγαδου, τον θύλακα των κατοικιών στον ναό της Ευαγγελίστριας, και όλων των ιδιοκτησιών στο παραλιακό τμήμα

Στη Χ.Θ. 7+720 και για μήκος 2,50 χλμ. περίπου εκτελείται η παράκαμψη του οικισμού Ξηροπήγαδο. Η όδευση διέρχεται στην ενδότερη περιοχή περιμετρικά των ορίων του οικισμού. Περί την Χ.Θ. 9+660 ολοκληρώνεται η παράκαμψη του οικισμού και προβλέπεται τρισκελής ισόπεδος κόμβος εξόδου από το Ξηροπήγαδο (Ισόπεδος Κόμβος 3).

Με τις προβλεπόμενες 2 κάτω διαβάσεις στις Χ.Θ. 8+760 και 9+738,65 ανοιγμάτων 10,50 μ. και 8.50 μ. αποκαθίσταται η επικοινωνία με το παράπλευρο τοπικό οδικό δίκτυο και αποτρέπεται η πρόσβαση των αγροτικών κυρίως οχημάτων στην αρτηρία, προσφέροντας ασφάλεια στους χρήστες της οδού.

Ακολούθως η αρτηρία περί τη Χ.Θ. 9+950 συναντά την επαρχιακή οδό στην οποία προσαρμόζεται μέχρι τη Χ.Θ. 10,140 που σηματοδοτεί το τέλος της μελέτης.

Η πράξη περιλαμβάνει και τις απαραίτητες για την υλοποίηση της εργολαβίας απαλλοτριώσεις (Υποέργο 2) καθώς αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες (Υποέργο 3).

Δείτε εδώ την απόφαση ΨΚΥ47Λ1-ΦΧΚ

Καταγράφηκαν 190 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου, 160 οι νοσηλείες

Posted: 30 Aug 2021 12:04 PM PDT

Εξακολουθούν να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα τα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ αντίστοιχα υψηλός παραμένει και ο αριθμός των νοσηλειών που έχουν φθάσει τις 160, με την συντριπτική πλειονότητα από τις οποίες να αφορά μη εμβολιασμένους.

Για “πανδημία ανεμβολίαστων” έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος για μία ακόμα φορά κάλεσε τον κόσμο να σπεύσει να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας, ο αριθμός των εμβολιασμών στις 5 Ενότητές της, μέχρι και χθες Κυριακή, προσέγγιζε τους 600.000 -περίπου 280.000 ολοκληρωμένοι και οι υπόλοιποι η πρώτη δόση (τον αναλυτικό πίνακα, ανά Π.Ε. μπορείτε να δείτε εδώ).

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.343.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 30 Αυγούστου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.343, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 583.658 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 214 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.463 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 338 (58,6% άνδρες). Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 309 (91,42%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8,58%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.962 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 214 (ημερήσια μεταβολή -24,11%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.656 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου καταγράφηκαν 190 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 19.129.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 25, στην Π.Ε. Αρκαδίας 20, στην Π.Ε. Κορινθίας 35, στην Π.Ε. Λακωνίας 35 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 75.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 160 άτομα (τα 6 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 7 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 10, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 16, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 29 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 24 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 74.

Υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της Αρκαδίας από το ΤΑΠΤοΚ

Posted: 30 Aug 2021 12:02 PM PDT

Η υποστήριξη των πυρόπληκτων περιοχών της δυτικής Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης με ένα εξαιρετικά σημαντικό ποσόν αποφασίστηκε σε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη, σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου, των διοικήσεων της  “Αρκαδία 2020” – ΤΑΠΤοΚ και της “Αρκαδία” Α.Ε. καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο προσανατολισμός των πιστώσεων αφορά στην αναβάθμιση του επαρχιακού, αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου, στην άρδευση και στην ύδρευση.

Η απόφαση θα εξειδικευθεί με προτάσεις που θα καταθέσουν τα Δ.Σ. των εν λόγω φορέων και οι παρεμβάσεις θα είναι άμεσες, τόνισε ο περιφερειάρχης.

Δρόμος Νεμέα – Κιάτο και ΠΟΠ Νεμέας στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Κ. Φρούσιο

Posted: 30 Aug 2021 11:54 AM PDT

Θέματα που αφορούν στον Δήμο Νεμέας και την περιοχή του απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Δευτέρα 30 Αυγούστου, με τον δήμαρχο Κώστα Φρούσιο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η διαδικασία για την μελέτη του δρόμου Νεμέα – Κιάτο, ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου, που αποτελεί κοινό αίτημα των Δήμων Νεμέας και Σικυωνίων και αφορά έναν οδικό άξονα συνδεδεμένο με το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ο περιφερειάρχης υπέγραψε με τους δημάρχους Νεμέας Κώστα Φρούσιο και Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη του δρόμου Νεμέα – Κιάτο.

Εξ άλλου, στη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον δήμαρχο Νεμέας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση με 24.500 ευρώ του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον βουλευτή Μεσσηνίας Γ. Λαμπρόπουλο

Posted: 30 Aug 2021 11:52 AM PDT

Θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της Μεσσηνίας ειδικότερα, απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, “απόλυτη ταυτότητα απόψεων σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν και ιδιαίτερα όσον αφορά στην διαχείριση του θέματος του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Παραχώρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του Ευαγγελίου του Κολοκοτρώνη για την παρουσίασή του στην φετινή ΔΕΘ

Posted: 30 Aug 2021 11:50 AM PDT

Την παραχώρηση του Ευαγγελίου του Κολοκοτρώνη για έκθεσή του από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), μεταξύ 11 και 19 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Καρύταινα.

Ικανοποίηση για την απόφαση εξέφρασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σημείωσε πως το επετειακό περίπτερο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που θα παρουσιάσει στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης η Περιφέρεια Πελοποννήσου -τιμώμενης στην φετινή ΔΕΘ- θα περιλαμβάνει αξιόλογα εκθέματα, μεταξύ των οποίων φορεσιές από την Συλλογή ελληνικών ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”, όπλα του 1821 από το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας κ.α.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η άριστη παρουσία της Περιφέρειας στην φετινή ΔΕΘ, τόσο μέσα από το επετειακό περίπτερο, όσο και μέσα από το περίπτερο στο εμπορικό τμήμα της Εκθεσης, αποτελεί αντικείμενο συνεχών συσκέψεων.

Παραχώρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του Ευαγγελίου του Κολοκοτρώνη για την παρουσίασή του στην φετινή ΔΕΘ

Posted: 30 Aug 2021 11:50 AM PDT

Την παραχώρηση του Ευαγγελίου του Κολοκοτρώνη για έκθεσή του από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), μεταξύ 11 και 19 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Καρύταινα.

Ικανοποίηση για την απόφαση εξέφρασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σημείωσε πως το επετειακό περίπτερο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που θα παρουσιάσει στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης η Περιφέρεια Πελοποννήσου -τιμώμενης στην φετινή ΔΕΘ- θα περιλαμβάνει αξιόλογα εκθέματα, μεταξύ των οποίων φορεσιές από την Συλλογή ελληνικών ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”, όπλα του 1821 από το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας κ.α.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η άριστη παρουσία της Περιφέρειας στην φετινή ΔΕΘ, τόσο μέσα από το επετειακό περίπτερο, όσο και μέσα από το περίπτερο στο εμπορικό τμήμα της Εκθεσης, αποτελεί αντικείμενο συνεχών συσκέψεων.

Ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η διανομή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους πυρόπληκτων περιοχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 30 Aug 2021 11:47 AM PDT

Ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η διανομή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους πυρόπληκτων περιοχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το πρώτο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου μήνα.

Υπεθυμίζεται ότι με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα διατίθεται πίστωση 125.722 ευρώ από την Περιφέρεια για την παροχή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους πυρόπληκτων περιοχών ως άμεσο/βραχυχρόνιο μέτρο για το πρώτο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Οι ζωοτροφές αυτές παρέχονται προκειμένου να καλύψουν το πρόβλημα της στέρησης βοσκήσιμης ύλης που αντιμετωπίζουν τα ζώα των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων.

Με την εν λόγω απόφαση, πιστώνεται η ΔΑΟΚ Αρκαδίας με 61.288 ευρώ, η ΔΑΟΚ Λακωνίας με 43.250 ευρώ και η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας με 21.184 ευρώ.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η διανομή θα γίνεται στον καθένα κτηνοτρόφο και θα συνοδεύεται από ακριβή καταμέτρηση των ζώων του.

Εγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τον ειδικό λογαριασμό δωρεών για τις πυρόπληκτες περιοχές

Posted: 30 Aug 2021 11:44 AM PDT

Εγγραφο προς το υπουργείο Οικονομικών για έργα σε πυρόποληκτες περιοχές, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσα από τον ειδικό λογαριασμό δωρεών που άνοιξε το εν λόγω υπουργείο, απέστειλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η πρόταση έργων της Περιφέρειας αφορά και παρεμβάσεις όχι μόνο στις πρόσφατα πυρόπληκτες Π.Ε. της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, αλλά και σε αυτές της Αργολίδας και της Κορινθίας που επλήγησαν από πυρκαγιές νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here