Την ένταξη της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου & Άλλα έργα…

0

Δ.Τ. Την ένταξη της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Την ένταξη της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2017,με ομόφωνη σχεδόν αποδοχή.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο και αίτημα πολλών χρόνων, που θα συμπληρώσει και θα αναβαθμίσει σε επίπεδο ασφάλειας και άνεσης τον οδικό άξονα Τρίπολης – Άστρους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι η Περιφέρεια διεκδικεί να εντάξει και άλλα σημαντικά έργα στο πρόγραμμά της.

Μέσα στο 2018, όπως ανέφερε, ο κ. Τατούλης, σύμφωνα με το σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής, προς ένταξη έργα είναι η είσοδος της Κορίνθου και η αναμόρφωση της περιοχής του Ισθμού, ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά, η ολοκλήρωση του δρόμου Ναύπλιο – Λυγουριό ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια για το δρόμο Πυρί – Γύθειο.

 

Δ.Τ. Την ένταξη στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 των παραδρόμων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης από τη διάβαση Σκοπής – Πελάγους έως τη διάβαση Μάκρης πρότεινε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Την πρόταση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 του έργου της βελτίωσης των παραδρόμων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τριπόλεως από τη διάβαση Σκοπής – Πελάγους έως τη διάβαση Μάκρης υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά τη σχετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Το έργο, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμπληρώσει τις οδικές υποδομές της περιοχής και θα βελτιώσει την προσβασιμότητα, αυξάνοντας το επίπεδο της ασφάλειας και άνεσης.

Δ.Τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σημαντικό βήμα για τη χώρα και την Πελοπόννησο η ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χαιρετίζει με ικανοποίηση την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων και τη σύσταση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, ΕΛ.Δ.Ο.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς αποτελεί τη θεμελιώδη απαρχή για να συνταχθεί η χώρα με τις σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές της αεροδιαστημικής επιστήμης. Είναι το εργαλείο που θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα να αξιοποιήσει το τεχνολογικό μέρισμα που της αναλογεί σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τη στρατηγική της θέση.

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες και οι ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς αυτή την κατεύθυνση από το 2013 είναι γνωστές (μικροδορυφόροι, προγράμματα αεροδιαστημικής σε ΑΕΙ, project διαστημικής πύλης Καλαμάτας, διεθνή συνέδρια, συνεργασίες με διεθνή ινστιτούτα).

Εξαρχής αναδείξαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα της Καλαμάτας και με πολλαπλές παρεμβάσεις μας διεκδικήσαμε την εγκατάσταση του νέου φορέα στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, προσφέροντας για το σκοπό αυτό την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Με επιμονή, συνέπεια και αποφασιστικότητα υπηρετήσαμε αυτό το στόχο, ο οποίος ευοδώθηκε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππάς. Την πολιτική μας αυτή πρωτοβουλία υποστήριξε μόνο ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Πέτρος Κωνσταντινέας, ο οποίος κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την έδρα του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού στην Καλαμάτα.

Θετική ήταν επίσης η πρόταση για σύσταση Βόρειας και Νότιας Διοίκησης με εξειδικευμένη θεματολογία στην κάθε μία. Στη μεν Βόρεια η ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών και της διεθνούς διασύνδεσης, στη δε Νότια, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ανάπτυξη εφαρμογών στους τομείς της αγροτικής οικονομίας και άμυνας, αλλά και το κέντρο νεοφυούς επιχειρηματικότητας που πρόκειται να ιδρύσει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Εταιρεία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιλαμβανόμενη τα εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της ανάπτυξης του τομέα της αεροδιαστημικής στη χώρα και ιδίως την πλεονεκτική στρατηγική θέση της Πελοποννήσου, θα συνεχίσει τις συνεργασίες της με τα αρμόδια Υπουργείο και διεθνείς φορείς, αλλά και τις πολιτικές της πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τομέα αυτού.

Το όραμα στην πολιτική για να ευοδωθεί απαιτεί πίστη, γνώση, αποφασιστικότητα και συνεπή σκληρή δουλειά. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί αναμφίβολα δικαίωση του πολιτικού μας αυτού οράματος.

Όλοι αυτοί που περιγελούσαν την πρωτοβουλία αυτή, γιατί πολύ απλά δεν τη γνώριζαν και δεν μπορούσαν να την καταλάβουν, έχουν ευθύνη να σταματήσουν να λαϊκίζουν και, έστω και τώρα, να διαβάσουν για να ενημερωθούν. Θα πρέπει επιτέλους να διαπιστώσουν την ανεπάρκειά τους και να πάψουν να βλέπουν τον εαυτό τους ως τον αντικατοπτρισμό του κόσμου. Είναι η στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here