Την ανησυχία του εκφράζει γονέας μετά από ατυχές περιστατικό  ηλεκτροπληξίας που υπέστη η  εντεκάχρονη   κόρη του, με αιτία κολωνάκι δημοτικού φωτισμού στο Παρ. Άστρος. 

0

Ο πατέρας της εντεκάχρονης επικοινώνησε με το Astros-kynourianews και μας ενημέρωσε για το άτυχο περιστατικό που συνέβη στην εντεκάχρονη   κόρη του, με την παράκληση να το  δημοσιοποιήσουμε, μαζί με τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν.

Όπως μας ανέφερε ο πατέρας της εντεκάχρονης, η κόρη του έπαθε ηλεκτροπληξία, εχθές το βράδυ στο Παράλιο Άστρος, όταν επιχείρησε να περάσει ανάμεσα σε κολωνάκι δημοτικού φωτισμού και σήμα της τροχαίας. Το κολωνάκι και το σήμα βρίσκονται στο πεζοδρόμιο,  στη συμβολή των οδών  Τήνου και Κύπρου και απέχουν περίπου μισό μέτρο μεταξύ τους (βλέπε φωτογραφία). Η εντεκάχρονη πέρασε ανάμεσα, αγγίζοντας ταυτόχρονα το κολωνάκι και το σήμα.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας από τον πατέρα της, από τον οποίο συνοδευόταν, με συμπτώματα ηλεκτροπληξίας (μούδιασμα και πόνο στους καρπούς,, καθώς και με κοιλιακό άλγος και πονοκέφαλο). Υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα και άλλες  εξετάσεις και ευτυχώς δεν διαπιστώθηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Επέστρεψε στο σπίτι της και είναι καλά στην υγεία της. Όπως μας αναφέρει, είπε ο εφημερεύων γιατρός στον πατέρα, «αποφύγαμε τα χειρότερα επειδή η επαφή με το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν μικρής διάρκειας» (ένα –δύο δευτερόλεπτα).

Ο πατέρας της  επέστρεψε στο σημείο, διαπιστώνοντας την διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος αγγίζοντας με τα δάχτυλά του ταυτόχρονα το κολωνάκι και το σήμα.

Ειδοποιήθηκε ο Δήμος και έθεσε εκτός τάσης  μια σειρά από φώτα επί της οδού Τήνου. Όπως ενημέρωσε τον πατέρα της εντεκάχρονης ο ηλεκτρολόγος του Δήμου μας, τα κολωνάκια αυτά βρίσκονται υπό τάση 220 Volt και η διαρροή προφανώς οφείλεται σε  φθορά ή  σε κακή κατασκευή.

Ο πατέρας της εντεκάχρονης μας δήλωσε, ότι επιφυλάσσεται  να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Έπειτα, μας  έθεσε τα παρακάτω εύλογα  ερωτήματα  που τίθενται προς την δημοτική αρχή και είναι σαφή:

-Τι θα είχε συμβεί αν η επαφή της εντεκάχρονης με το ηλεκτρικό ρεύμα διαρκούσε 15 ή είκοσι δευτερόλεπτα;

-Μπορεί κάποιος από το Δήμο να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι το κολωνάκι αυτό είναι το μοναδικό που έχει υποστεί «φθορά ή κακή κατασκευή»;

-Πόσα τέτοια κολωνάκια υπάρχουν σε όλη την έκταση του Δήμου και μάλιστα σε πλατείες και παιδικές χαρές όπου κυκλοφορούν ανήλικα παιδιά ;

-Έχει ποτέ γίνει συντήρηση και κάποιος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου;

-Ποιος εργολάβος έκανε το έργο; Ποιος το παρέλαβε; τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες  ασφαλείας; Ποιος είναι υπεύθυνος για την συντήρησή του και την ασφαλή λειτουργία του;

… ..και γενικότερα ποιος παίζει με τις ζωές των παιδιών μας.

Ας ευχηθούμε  περαστικά στο εντεκάχρονο κορίτσι, με την ευχή να προλαμβάνονται τέτοια περιστατικά, με συνεχείς προληπτικούς ελέγχους ασφαλείας.

Επιμέλεια -Παρουσίαση-Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος & Tem Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here