Την απαλλαγή Δημοτικών Τελών και τη μείωση χρεώσεων μέχρι το τέλος του έτους ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας

0

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εν όψει των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων απέστειλε επιστολή στους Δήμους Αρκαδίας ζητώντας μεταξύ άλλων την απαλλαγή των Δημοτικών Τελών

Αξιότιμοι κ.κ. Δήμαρχοι,

 Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει μια σειρά επιχειρήσεις για να περιορισθούν οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού αν και επιβεβλημένη, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζομένους. Στο πλαίσιο αυτό οι Δήμοι Αρκαδίας σε συνεργασία με την Κυβέρνηση (Υπουργείο Εσωτερικών) θα πρέπει να εξειδικεύσουν τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που αναγκαστικά έκλεισαν.

Ο κρατικός μηχανισμός, κεντρικός και τοπικός, οφείλει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη στήριξη των επιχειρήσεων, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν δεδομένης της αρνητικής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.

Ως εκ τούτου προτείνουμε την απαλλαγή δημοτικών τελών, σε όλες τις επιχειρήσεις, ειδικά της εστίασης και των επιχειρήσεων με άδεια καταλήψεως κοινοχρήστων χώρων για διάφορους σκοπούς μέχρι τέλους του έτους και τη μείωση των χρεώσεων σε ύδρευση, αποχέτευση και ΤΑΠ.

Επιπλέον oι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας να βρίσκονται σε εγρήγορση σε ό,τι αφορά στον καθαρισμό και το πλύσιμο δρόμων, των κάδων απορριμμάτων, την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων δημοτών, τις αποστειρώσεις.

Συγχαίρουμε δε τους Δημάρχους που άμεσα ανταποκρίθηκαν στην καθαριότητα και την  απολύμανση του δήμου τους.

Θεωρούμε ότι με τη δική σας καθοριστική βοήθεια θα βρεθούν τρόποι προστασίας των επιχειρήσεων και των πολιτών.

               Προτεραιότητά όλων μας αυτή τη στιγμή είναι  η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, η προστασία του κοινωνικού συνόλου, των οικογενειών μας και των οικογενειών των εργαζομένων μας.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here