Την αποκατάσταση των ζημιών στον δήμο μας & έργα στο λιμάνι του Αγ.Ανδρέα, ανακοίνωσε σήμερα, ο Γ.Γ κ.Δέδες…

0
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Άστρους ,η προγραμματισμένη επίσκεψη του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ.Γ.Δέδε και του διευθυντή των Λιμενικών Υποδομών κ.Τσουκαλά.
Ο Δήμαρχος κ.Π.Μαντάς, υποδέχθηκε  το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών στο δημαρχείο,ενώ ακολούθησε λεπτομερής ενημέρωση από τους μηχανικούς του δήμου μας, που ήδη έχουν κάνει μια προεργασία των φακέλλων με τις παρεμβάσεις των έργων που απαιτούνται στον τόπο μας,μετά την επέλαση του “Ζορμπά”.
Να σημειώσουμε ,ότι μηχανικοί της διεύθυνσης λιμενικών υποδομών του υπουργείου είχαν επισκεφτεί το δήμο μας, μετά την επέλαση του “Ζορμπά” και υπήρξε μια  συνεργασία το διάστημα αυτό με τους μηχανικούς του δήμου μας ,πριν την σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση.
Στην συνέχεια,το κλιμάκιο του υπουργείου μαζί με την δημοτική αρχή,επισκέφθηκαν το λιμάνι του  Αγίου Ανδρέα, το οποίο είχε υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές από την κακοκαιρία.
Εκεί τους υποδέχθηκε η πρόεδρος της τ/κ Αγ.Άνδρέα, κ.Σόνια Μπακάλη και κάποιοι αλιείς, μαζί με κατοίκους του χωριού.Tους έγινε μια λεπτομερή ιστορική αναδρομή από την πρόεδρο και τους κατοίκους, για την ιστορία του λιμανιού του Αγ. Ανδρέα,για τα αρχαιολογικά ευρήματα και την επιτακτική ανάγκη ανάδειξής τους,καθώς και για την αναγκαιότητα έργων και για την σημασία της αναβάθμισης του λιμανιού…
Ο Γ.Γ υποδομών κ.Γ.Δέδες και ο διευθυντής των λιμενικών υποδομών κ.Τσουκαλάς, άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των κατοίκων και δήλωσαν, ότι μετά την επικοινωνία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, στο αίτημα του δημάρχου κ.Π.Μαντά, ήρθαν και από κοντά και αποφάσισαν να προβούν στα παρακάτω έργα:

Το υπουργείο θα αναλάβει την μελέτη και την αποκατάσταση των έργων και ταυτόχρονα θα γίνει  το συντομότερο ,μια  ευρύτερη μελέτη και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων με την συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογικής υπηρεσίας ,καθώς και για την αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το Π.Άστρος και το Ξηροπήγαδο, για να δουν από κοντά τις ζημιές που άφησε η κακοκαιρία εκεί και πώς θα αναλάβουν την αποκατάστασή τους.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά videos

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ:Φώτης Τζιβελόπουλος-team Promo Kynouria/Κοιν.Σ.Επ

Δείτε το σχετικό video,με τους διαλόγους της προέδρου και των κατοίκων…

Δείτε το σχετικό video,με τις επισημάνσεις του δημάρχου κ.Π.Μαντά για τα υποέργα που θα συμπεριληφθούν…

Δείτε το σχετικό video,με τις δηλώσεις του κ.Δέδε,στο astros-kynourianews…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here