Την πολιτική εμβάθυνση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο νέος Εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

0

Την προοπτική πολιτικής εμβάθυνσης του ρόλου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ώστε να εξελιχθεί στον πυρήνα διαμόρφωσης σταθερών πολιτικών σχέσεων μεταξύ των θεσμών της αυτοδιοίκησης Ελλάδας και Γερμανίας συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός και Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Norbert Barthle, κατά τη συνάντησή τους την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Κοινή διαπίστωση ήταν η άποψη ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα πρέπει να στοχεύσει στη θεσμική αναβάθμιση της συνεργασίας αυτής, καθώς μέσα από συνέργειες αμοιβαίου συμφέροντος βελτιώνονται οι σχέσεις των πολιτών των δύο χωρών, αμβλύνοντας ταυτόχρονα τις αντιθέσεις που μπορεί να παρατηρούνται σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ο Εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Barthle εξήρε επίσης την πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κατά την 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο το 2016, να συσταθεί η Πολιτική Επιτροπή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία θα αποτελέσει το ικανό εργαλείο για τη θεσμική ενίσχυση της συνεργασίας αυτής.

Συζητήθηκε επίσης κατά τη συνάντηση, η πρόοδος της πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο στο πρότυπο των Γερμανικών Ταμιευτηρίων Sparkassen, η οποία υποστηρίζεται ενεργά από την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Τονίστηκε ακόμη ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει τη στήριξη τόσο της Ελληνικής Κυβέρνησης, όσο και της Γερμανικής.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να συνδράμει στη δημιουργία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, στο πρότυπο του Γερμανογαλλικού, καθώς οι επαφές και ανταλλαγές των νέων των δύο χωρών έχουν ιδιαίτερη πολιτική αξία στην πολιτισμική προσέγγιση των δύο λαών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ