Την στήριξη επιχειρηματιών και ιδιωτικής πρωτοβουλίας επαναβεβαίωσε ο Π. Νίκας σε συνάντηση επενδυτών της μεταποίησης & Άλλα νέα…

0
Την στήριξη επιχειρηματιών και ιδιωτικής πρωτοβουλίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου επαναβεβαίωσε ο Π. Νίκας σε συνάντηση επενδυτών της μεταποίησης

Posted: 30 Sep 2020 11:22 AM PDT

Σε συνάντηση εργασίας με επενδυτές της μεταποίησης που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Πάρνωνα στο Κτήμα Τσέλεπου, σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Απευθυνόμενος ο περιφερειάρχης στους 20 επενδυτές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην δρομολογημένη από την Περιφέρεια αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης και την εφαρμογή πολύ σύντομα του διπλογραφικού συστήματος, αλλά και της ψηφιακής διακυβέρνησης μέσω του συστήματος “Ιριδα”.

Ο Π. Νίκας για μία ακόμα φορά επαναβεβαίωσε την πολλές φορές δεδηλωμένη πεποίθησή του για την ανάγκη στήριξης των επιχειρηματιών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αναφερόμενος στις ενέργειες που η Περιφέρεια είτε έχει ήδη υλοποιήσει, είτε προγραμματίζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες εξέφρασαν προβληματισμό σχετικά με τις χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου, τα κωλύματα από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, αλλά και την καθυστέρηση της πολιτείας όσον αφορά την στήριξη των επιχειρήσεων.

Στην δευτερολογία του, ο περιφερειάρχης σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι “για την κατάσταση του κράτους η ευθύνη είναι όλων μας, εμείς το φτιάξαμε” δήλωσε χαρακτηριστικά για να παρατηρήσει πως “αντί να κάνουμε τους εισαγγελείς, ας συμβάλουμε ώστε να υπάρξει πρόοδος και ανάπτυξη”, βεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές θα βρίσκουν πάντα ανοιχτό το γραφείο του.

Επιπλέον πίστωση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας θα διαθέσει η Περιφέρεια

Posted: 30 Sep 2020 11:19 AM PDT

Επιπλέον πίστωση 3.500.000 ευρώ θα λάβει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το έργο του λιμανιού της Κυπαρισσίας μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση με τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη που είχε το βράδυ χθες Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στην Καλαμάτα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον δήμαρχο, εξ άλλου, ότι σύντομα ξεκινά και το έργο στον Μάραθο, το οποίο τελεί εν αναμονή της ολοκλήρωσης των τυπικών διαδικασιών που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ακόμα, υπενθύμισε ότι στο πρόγραμμα της Περιφέρειας περιλαμβάνεται και η μελέτη για την δημιουργία αθλητικού χώρου στην Κυπαρισσία, στην έκταση την οποία η Περιφέρεια παραχώρησε στον δήμο για τον συγκεκριμένο σκοπό και μόνο.

Από την πλευρά του, ο Γ. Λεβεντάκης ζήτησε από τον περιφερειάρχη συνδρομή προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη βελτίωσης του δρόμο Φιλιατρά – Χριστιάνοι, όπου έχει γίνει ήδη δέσμευση 600.000 ευρώ για τον προαύλιο χώρο του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Στον Θάνο Βερέμη το φετινό βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας”

Posted: 30 Sep 2020 11:18 AM PDT

Στον Θάνο Βερέμη για το βιβλίο “1940 – 1941, ο πόλεμος των Ελλήνων”, αλλά και για το εν γένει έργο του, απονέμεται το φετινό βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας” για βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού, το οποίο προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας και επί σειρά ετών γενικού γραμματέα στο υπουργείο Πολιτισμού Παναγιώτη Φωτέα.

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η υπό την ακαδημαϊκό Χρύσα Μαλτέζου κριτική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, και στην οποία μετείχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, η επίκουρη καθηγήτρια του ίδιου Ιδρύματος Σοφία Καπετανάκη, ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Μηλιώνης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το βραβείο, που συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, θα απονεμηθεί μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης- θα γίνει προσπάθεια η τελετή να είναι κοντά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Περιφέρεια για ΟΧΕ και ΒΑΑ

Posted: 30 Sep 2020 11:14 AM PDT

Αλλεπάλληλες ευρείες συσκέψεις υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Στις συσκέψεις αυτές εξετάστηκε η πορεία των ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) Μάνης και Ταϋγέτου, όπως επίσης και των προγραμμάτων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) στους Δήμους Αργους – Ναυπλίου και Καλαμάτας.

Οπως διαπιστώθηκε, το τεχνικό κομμάτι των πιο πάνω προγραμμάτων προχωρεί πολύ καλά -“τα έργα των αναπλάσεων και στα δύο προγράμματα πάνε πολύ καλά. Οποιο έργο υποβάλλεται στο πλαίσιο των πιο πάνω προγραμμάτων θα παίρνει εντολή ένταξης, δεν είναι υποχρεωτικό να υποβληθούν όλα μαζί” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ωστόσο, καταγράφηκε υστέρηση στα ζητήματα των αποκαλούμενων “άυλων” δράσεων, στις οποίες θα εξειδικεύσουν ανάλογες συσκέψεις που προγραμματίζονται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με στελέχη του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Posted: 30 Sep 2020 11:13 AM PDT

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον πρύτανη Αγγελο Κότιο και άλλα στελέχη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στην Τρίπολη, σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Το εν λόγω ΑΕΙ έχει αναλάβει, στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης, να επεξεργαστεί το σύστημα διαχείρισης προορισμού (DMS) σε επίπεδο της Περιφέρειας, ένα σύστημα -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- “εξαιρετικά σημαντικό για την προβολή της Πελοποννήσου και τις κατευθύνσεις του τουρισμού του μέλλοντος”.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι τα συμπεράσματα από το πόνημα του Πανεπιστημίου Περαιώς θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικά 410 οι προσβληθέντες

Posted: 30 Sep 2020 11:12 AM PDT

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 410.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

«Ανακοινώνονται δύο νέα  κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ενα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Μεσσηνίας και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Κορινθίας, όπου αναφέρεται ως στενή επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Σημειώνεται εκ νέου ότι στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα συνεχίζονται οι δράσεις ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τοπικές μονάδες Υγείας του ΕΣΥ και της δομής επιτήρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται  στην Περιφέρειά μας σε τετρακόσιους δέκα (410) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: πενήντα έξι (56)  + δύο (2) εισαγόμενα: (58) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια είκοσι (220)

  • δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: δεκατρία (13)  + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δεκατέσσερα (14)

  • αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*
  • δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα
  • δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

ΠΕ Κορινθίας: εβδομήντα έξι  (76)  + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εβδομήντα εννέα (79)

ΠΕ Λακωνίας: έξι (6)  + ένα (1) εισαγόμενο + τριάντα πέντε (35) σε εργάτες γης: σύνολο σαράντα δύο (42)

  • τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα
  • δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: σαράντα επτά (47)  + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο πενήντα πέντε  (55)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι διακόσιοι πενήντα άνδρες (250) και εκατόν εξήντα γυναίκες (160).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα (30) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε σαράντα (40). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 29/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού υπό τον υπουργό Χ. Θεοχάρη

Posted: 30 Sep 2020 11:10 AM PDT

Στο 10ο περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού υπό τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη συμμετείχε χθες Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου η αρμόδια για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αννα Καλογεροπούλου.

Παρέμβαση στο συμβούλιο έκανε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσβασιμότητα των αμεα στους επισκέψιμους χώρους και στα χρήματα που επενδύθηκαν από την Περιφέρεια για την επίτευξη του σκοπού αυτού (αναλυτικα, την παρέμβαση του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ https://www.ppel.gov.gr/p-nikas-i-prosvasimotita-apoteli-kathoristiko-paragonta/).

Στα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης περιλαμβάνονταν η ίδρυση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, η άμεση συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με τις Περιφέρειες όσον αφορά στη λειτουργία των αντίστοιχων Περιφερειακών και Τοπικών Παρατηρητηρίων, καθώς και η παρουσίαση του έργου και των στόχων της Επιτροπής Προσβάσιμου Τουρισμού.

Στην εν λόγω συνεδρίαση μετείχαν αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού ή εντεταλμένοι για τον τομέα αυτό περιφερειακοί σύμβουλοι, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, ενώ έγινε παρουσίαση του έργου και των στόχων της Επιτροπής Προσβάσιμου Τουρισμού από τη Συντονίστρια της Επιτροπής Κορίνα Λιούτα.

Βασικός στόχος της Επιτροπής Προσβάσιμου Τουρισμού είναι η ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία και η εξασφάλιση της συμμετοχής και της ισότητας στο τουριστικό αγαθό, μέσα από την επίλυση των προβλημάτων προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ και τις άλλες ομάδες του προσβάσιμου τουρισμού σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Π. Νίκας, “μπαίνουν σε προτεραιότητα τα θέματα περιβάλλοντος”

Posted: 30 Sep 2020 11:08 AM PDT

Η διευκόλυνση της πρόσβασης και η ανάδειξη του ποταμού της Καρυάς, στον Ριζόμυλο, θα τύχει στήριξης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε το βράδυ χθες, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου -στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα-, με εκπροσώπους του συλλόγου “Οι φίλοι του ποταμού Καρυάς” υπό τον δημοτικό σύμβουλο Μεσσήνης Σπύρο Κοντοθανάση (τ. δήμαρχο Βουφράδων).

“Θα ανατεθεί προμελέτη, με βάση τις προτάσεις της οποίας θα επιδιώξουμε να γίνει ένα έργο ανάλογο με αυτό στο Πολυλίμνιο του Δήμου Μεσσήνης” σημείωσε ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι πλέον “μπαίνουν σε προτεραιότητα τα θέματα περιβάλλοντος”.

Στήριξη της Περιφέρειας προς τα άτομα με αναπηρία

Posted: 30 Sep 2020 11:06 AM PDT

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το βράδυ χθες Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου -στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα-, με μέλη της  ΚοινΣεπ Ενταξης Ευπαθών Ομάδων “Επικούριος Απόλλων”.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε στην Ελευθερία Ξαγοράρη και στην υπόλοιπη αντιπροσωπεία της εν λόγω ΚοινΣεπ -σκοπός της οποίας είναι η κοινωνικοποίηση και η επαγγελματική ένταξη των αμεα- ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει το έργο της, όπως πράττει με όλους τους επίσημους συλλόγους και φορείς οι οποίοι υποστηρίζουν τα αμεα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here