Τι Δήμαρχο, τι Περιφερειάρχη έχει ανάγκη ο λαός-Παρουσίαση υποψηφίων…

0

Τι Δήμαρχο, τι Περιφερειάρχη έχει ανάγκη ο λαός

Πλατιά χαμόγελα, παχιά λόγια, απατηλές υποσχέσεις, που πολλές από αυτές είναι απλά χοντροκομμένες επαναλήψεις του 2014 και συζητήσεις γύρω από «έργα» που έγιναν ή που «θα γίνουν»… Τα παραπάνω κυριαρχούν στις τοποθετήσεις των υποψηφίων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ  για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Συνδετικός κρίκος όλων των παρεμβάσεών τους είναι η θωράκιση της «ανάπτυξης», δηλαδή της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που δήθεν θα φέρει και την «αναβάθμιση» της ζωής των κατοίκων.

Εμείς δεν ήμαστε τα «καλά παιδιά» που θα υπηρετούμε τα συμφέροντα των λίγων. Ήμασταν και θα είμαστε απέναντι σε κάθε αντιδραστική πολιτική, σε ΕΕ, σε κυβερνήσεις, σε περιφερειακή αρχή, ήμαστε σε «άλλο μήκος κύματος», στην «άλλη όχθη».

Διαλέξαμε μετερίζι, είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, με τους επαγγελματίες, με τους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται από τους μεγάλους καρχαρίες του κεφαλαίου, με τους αγρότες που ξεκληρίζονται. Στηρίζουμε ποικιλότροπα και καθημερινά τον αγώνα τους για επιβίωση, για μια ζωή αντίστοιχη της εποχής μας.

Το δίλημμα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για το λαό είναι το «τι δήμαρχο θέλει; τι περιφερειάρχη»; «Υπηρέτη κυβερνήσεων και επιχειρηματικών συμφερόντων ή υπηρέτη του λαού, της καθημερινότητάς του, των δυσκολιών του, που οργανώνει, που πιέζει, που μπαίνει μπροστά, που αποσπά μέτρα, καλυτερεύει επιμέρους πλευρές της ζωής του, του δίνει την αίσθηση ότι μπορούμε να τα βάλουμε με τους δυνατούς…».

Σήμερα παρουσιάζουμε τους έξι πρώτους υποψήφιους στην Αρκαδία.

Είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές.

Εχουν δώσει εξετάσεις και πέτυχαν.

Είναι οι:

Αδάμης Τάκης Οικοδόμος Δημοτικός Σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας.

Βεργέτης Ηλίας Εργαζόμενος στα ορυχεία στη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Λαμπρόπουλος Παναγιώτης συνταξιούχος της ΔΕΗ Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαλόπολης.

Μπρούσκαρης Μανώλης Λογιστής.

Νικολάου Δημήτρης Καθηγητής Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης.

Πανούση Παναγιώτα Μηχανολόγος Μηχανικός Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

 

Παρουσίαση υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Τρίπολης  

Παρουσιάζουμε σήμερα τους πρώτους υποψήφιους και πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός μας η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα συμπόρευσης των λαϊκών ανθρώπων για αγώνα και αλλαγή στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Τρίπολης.

Απευθυνόμαστε σε όσους και όσες τοποθετούν τον εαυτό τους στην από δω όχθη, στην πλευρά που εκφράζει και υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Τους καλούμε σε συμπόρευση, να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι, απέναντι στην κοινή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – Ε.Ε., απέναντι στους τοπικούς τους εκφραστές στο Δήμο Τρίπολης, γιατί χέρι – χέρι υλοποιούν την πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας. Είναι μικρός ο τόπος μας είναι γνωστή η πορεία του καθενός.

Οι αντίπαλοι συνδυασμοί λένε ότι έχουν υποψήφιους Δημάρχους ικανούς, δραστήριους που έχουν οράματα για τη σωτηρία του Δήμου και των Δημοτών.

Το μόνο που δεν είπαν ακόμη είναι ότι είναι θεόσταλτοι, προσπαθούν να κρύψουν ότι όλοι είναι στελέχη των κομμάτων που κυβέρνησαν (της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ) και βαρύνονται με την πολιτική τους. Γιατί όλοι τους υπηρέτησαν με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική σαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, σαν στελέχη Παρατάξεων.

Υπάρχει συσσωρευμένη λαϊκή πείρα όλα τα προηγούμενα χρόνια από την εναλλαγή στην κυβέρνηση των αστικών κομμάτων, υπάρχει πείρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «της δήθεν πρώτης φοράς αριστερά» και από την εναλλαγή στη Διοίκηση του Δήμου Τρίπολης.

Αυτή την περίοδο οι Δημότες μας βρίσκονται για άλλη μία φορά αντιμέτωποι με τα πλημμυρικά φαινόμενα, φαινόμενα που επαναλαμβάνονται μια ζωή.

Ας μην πάμε πολύ πίσω, είχαμε σοβαρές καταστροφές από τις πλημμύρες το 2002, το 2006, το 2012, το 2016, το 2017, το 2018 και τώρα.

Όλοι αυτοί ευθύνονται γιατί αποδέχτηκαν τα λεφτά που συγκεντρώνει το κράτος από τη φοροληστεία του λαού να δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο, δεν διεκδίκησαν και πάνω απ’ όλα δεν κινητοποίησαν τον κόσμο για να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Με ποια λογική στα χρόνια της κρίσης δίνονται εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ επιχορήγηση στους Επιχειρηματικούς ομίλους που γέμισαν τα βουνά που περιβάλλουν το οροπέδιο της Τρίπολης με ανεμογεννήτριες για να μας πουλάνε το ρεύμα πανάκριβο και δεν διατέθηκαν τόσα χρόνια μερικά εκατομμύρια για σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα;

Με  δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, με ζεστό χρήμα, επιχορηγήθηκαν και τα συγκροτήματα των ανεμογεννητριών που είναι πάνω από τον κάμπο της Μαντινείας.

Γιατί καρκινοβατούν για δεκαετίες τα έργα της Τάκας και της Κανδύλας που η ολοκλήρωσή τους θα μπορούσε να κρατήσει τους τελευταίους αγρότες στη γη τους που χρόνο με το χρόνο την εγκαταλείπουν αφού δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν;

Ποιοι ευθύνονται που τα νερά πέφτουν έξω από τον ταμιευτήρα της Τάκας;

Γιατί δεν πάνε λεφτά από τη φοροληστεία του κόσμου και για έργα ανάσχεσης των φερτών υλικών από τους χειμάρρους;

Για έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, εγγειοβελτιωτικά, έργα βελτίωσης των επαρχιακών και αγροτικών δρόμων;

Όλα αυτά τα γιατί και πολλά άλλα, πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές.

Οι κάτοικοι του Δήμου μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι λαϊκοί άνθρωποι, εργαζόμενοι – άνεργοι, νέοι – μαθητές – φοιτητές, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, συνταξιούχοι. Από τα λαϊκά στρώματα προέρχονται οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας.

Ανακοινώνουμε τους 20 πρώτους υποψήφιους που είναι:

Ανδριανοπούλου Νεκταρία Έμπορος
Βελισάρης  Χρήστος Λογιστής
Γιανόπουλος Ανδρέας Εκπαιδευτικός μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ Αρκαδίας
Γούτσος Νικόλαος Ιδιωτικός Υπάλληλος
Διαμαντάκος Ηλίας Αυτοαπασχολούμενος
Δημακοπούλου Μαρία Αγρότισσα
Δούρος Βασίλειος Συνταξιούχος Τραπαζοϋπάλληλος
Κωντσαντόπουλος Φίλιππας Συνταξιούχος ΟΣΕ
Κωτσίρος Νικόλαος Συνταξιούχος ΔΕΗ
Μαντάς Ηλίας Αγρότης
Μητρόπουλος Κωνσταντίνος Συνταξιούχος ΔΕΗ
Μπακόπουλος Γεώργιος Αγρότης
Νικολάου Άρτεμις Φοιτήτρια
Νικολόπουλος Παναγιώτης Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Παναγιωτακοπούλου Δήμητρα Οικονομολόγος
Παπαδοπούλου Αγγελική Επαγγελματίας
Παρασκευοπούλου Ελένη Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Πετροπούλου Βασιλική Δημόσιος υπάλληλος
Σιαμπάνη Μαρία Ιδιωτική υπάλληλος
Σιλέλα Ειρήνη Προγραμματίστρια
Στάϊκος Θεόδωρος Συνταξιούχος Τραπαζοϋπάλληλος

 

https://lspeloponnisou.blogspot.com/2019/02/13-2-2019.html

https://www.youtube.com/watch?v=5i91DmfSY9U

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here