Τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση, να προστατεύσει τους πολίτες από τις αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις των τραπεζών …& Για το Λύκειο Τροπαίων

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2019

«Τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε να προστατεύσει τους πολίτες από τις αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις των τραπεζών για απλές διεκπεραιωτικές διαδικασίες;»

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε εκ νέου ερώτηση για τις απαράδεκτες και αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις των τραπεζών στους πολίτες.
Τον προηγούμενο μήνα με ερώτησή του στη Βουλή ζητούσε να ενημερωθεί από τον Υπουργό για το κόστος χρέωσης για τις αναλήψεις μέσω ΑΤΜ στις διάφορες Τράπεζες καθώς επίσης και για τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να μειωθεί το κόστος των συναλλαγών από τις τράπεζες στις συναλλαγές μέσω ΔΙΑΣ. Ζήτησε επίσης να ενημερωθεί σχετικά με το πώς θα μειωθεί το κόστος συναλλαγών για την πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας, αλλά και το κόστος χρήσης των πιστωτικών καρτών και των καρτών στις συναλλαγές ώστε να ενθαρρυνθούν περαιτέρω οι πολίτες στην χρήση τους και να μειωθεί παράλληλα και η φοροδιαφυγή.
Σε απάντηση που έλαβε στις 16/10/2019 από το Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει μόνο η ενημέρωση, από την διαβίβαση των εγγράφων των Τραπεζών, για το κόστος των τραπεζικών χρεώσεων για τις συναλλαγές, το οποίο όπως προκύπτει είναι το εξής:

Ωστόσο επειδή το Υπουργείο δεν απαντά στο κρίσιμο ερώτημα σχετικά με τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το ζήτημα των απαράδεκτων χρεώσεων που έχει αναστατώσει τους Έλληνες πολίτες, ο κ. Κωνσταντινόπουλος καταθέτει εκ νέου, επίκαιρη αυτή τη φορά, ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών αναδεικνύοντας ένα ζήτημα οικονομικό που μας αφορά όλους.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα
Θέμα: Λήψη μέτρων για τις απαράδεκτες και αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις των τραπεζών σε απλές διεκπεραιωτικές διαδικασίες και μεγάλη επιβάρυνση των καταναλωτών με τη χρήση των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Κύριε Υπουργέ,
Τον προηγούμενο μήνα κατέθεσα την Υπ. Αριθμ. 706/20/16.09.2019 ερώτηση προς το Υπ. Οικονομικών σύμφωνα με την οποία ζητούσα να μάθω το κόστος χρέωσης για τις αναλήψεις μέσω ΑΤΜ στις διάφορες Τράπεζες καθώς επίσης και για τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να μειωθεί το κόστος των συναλλαγών από τις τράπεζες στις συναλλαγές μέσω ΔΙΑΣ. Ζήτησα επίσης να ενημερωθώ σχετικά με το πώς θα μειωθεί το κόστος συναλλαγών για την πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας, αλλά και το κόστος χρήσης των πιστωτικών καρτών και των καρτών στις συναλλαγές ώστε να ενθαρρυνθούν περαιτέρω οι πολίτες στην χρήση τους και να μειωθεί παράλληλα και η φοροδιαφυγή.
Σε απάντηση που έλαβα στις 16 /10/2019 από το Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει μόνο η ενημέρωση, από την διαβίβαση των εγγράφων των Τραπεζών, για το κόστος των τραπεζικών χρεώσεων για τις συναλλαγές, αλλά δεν απαντώνται οι ερωτήσεις σχετικά με τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το ζήτημα των απαράδεκτων χρεώσεων που έχει αναστατώσει τους Έλληνες πολίτες.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια μέτρα θα λάβει ώστε να μειωθεί το κόστος των συναλλαγών από τις τράπεζες στις συναλλαγές μέσω ΔΙΑΣ ειδικά για τα μικρά ποσά αναλήψεων;
Πώς θα μειωθεί το κόστος συναλλαγών για την πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας καθώς και το κόστος χρήσης των πιστωτικών καρτών και των καρτών στις συναλλαγές;

Αθήνα, 21.10.2019
Ο Ερωτών Βουλευτής,
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2019

Πότε θα καλυφθούν τα κενά καθηγητών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τροπαίων ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα;

Το ζήτημα της έλλειψης καθηγητών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τροπαίων, ανέδειξε με ερώτηση στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, συμμεριζόμενος τα προβλήματα των μαθητών οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα προβλεπόμενα μαθήματα λόγω των ελλείψεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων καθηγητών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως
Θέμα: Ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τροπαίων

Κυρία Υπουργέ,
Ενάμιση και πλέον μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς προβλήματα στελέχωσης καθηγητών αντιμετωπίζει το γυμνάσιο και λύκειο Τροπαίων της Γορτυνίας. Οι μαθητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα προβλεπόμενα μαθήματα λόγω της έλλειψης αναγκαίας ειδικότητας καθηγητών και έτσι το διδακτικό έργο δεν είναι το προβλεπόμενο. Η όλη κατάσταση στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τροπαίων παραπέμπει απλά στη διαχείριση της καθημερινής παρουσίας των μαθητών.
Λύση δεν μπορεί να αποτελέσει επίσης, αυτό που καταγγέλλει ο σύλλογος γονέων με ανακοίνωσή του, δηλαδή η συνδιδασκαλία μαθητών Α”, Β”, Γ” τάξεων σε συνεχείς ώρες καθημερινώς για τα μαθήματα μόνο βέβαια που υπάρχει αντίστοιχης ειδικότητας καθηγητής. Για τα μαθήματα που δεν υπάρχει καθηγητής αντίστοιχης ειδικότητας προκύπτουν κενά διδακτικών ωρών και μη απασχόληση των μαθητών. Αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να μην εκτελείται πλήρως και οι μαθητές να έχουν χάσει ήδη διδακτικό χρόνο και να είναι δύσκολο αυτός ο χρόνος να αναπληρωθεί.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Πόσοι καθηγητές και ποιες ειδικότητες λείπουν και πότε θα καλυφθούν τα κενά για την πλήρη λειτουργία του Γυμνασίου και Λυκείου Τροπαίων Γορτυνίας;

Αθήνα, 23.10.2019
Ο Ερωτών Βουλευτής,
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here