Τοπικά και Παγκόσμια.

0
Γράφει ο  Θόδωρος Βαρίκος

Κύριε  Πρώιμε,  σας ευχαριστώ  που μου δίνετε την ευκαιρία, όντας  «φυγάς»  από  Αθήνα (άραξα στο Άστρος) να πούμε δύο –τρία πράγματα,  για την επαρχία μου, Κυνουρία,  –γιατί όχι  ,την Αρκαδία, την Πελοπόννησο  και τον κόσμο, αφού γνωρίζετε, πως  ήμουν  37 χρόνια επαγγελματίας (ΕΣΗΕΑ) δημοσιογράφος , σε δύσκολους  και . . . επικίνδυνους  τομείς –ρόλους.

Λόγω  χώρου μπαίνουμε στην  ουσία — ψητό : Λοιπόν πριν 30 ,35 χρόνια, έγραφα στην  αιωνόβια, επαρχιακή έντυπη εφημερίδα, «Κυνουρία», ότι το μοντέλο —πρότυπο  βιώσιμης  και  ισορροπημένης  ανάπτυξης για την …Ελλάδα και κυρίως τις  περιφέρειες –επαρχίες της , πρέπει να είναι το  νησί . . .Νάξος. Όλοι  έπεσαν να με φάνε. Τι έγραφα  τότε; Προσοχή  τεράστια ισορροπία στον πρωτογενή τομέα.  Δηλαδή  γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, βιοτεχνία –βιομηχανία, όπου και όπως πρέπει, τουρισμός  με μέτρο (όχι  φουλ  μεγαθήρια). Διευκρίνιζα βέβαια, πως όλα πρέπει να γίνονται  με μέγιστο  σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, –θάλασσες, ποτάμια, λίμνες, ιαματικές πηγές, δάση, υδροβιότοποι  κλπ.  Στο κάδρο  επίσης , ως Έλληνας, και όχι ως … Ελληνόφωνος  «κοσμοπολίτης και διεθνιστής» έβαζα  στις  προτεραιότητες  μας — την  σιδερένια  μας  γροθιά — το πολιτιστικό μας προϊόν . Δηλαδή αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία. μουσεία, ιστορικούς και ιερούς χώρους , εκκλησιές , μοναστήρια. Η  ίδια η ζωή με επιβεβαίωσε . . . θριαμβευτικά. Η  Νάξος  είναι από τα ελάχιστα  μέρη που έχει.  . .   αύξηση πληθυσμού , γιατί οι νέοι, νέες έμειναν η γύρισαν  στο  νησί τους, λόγω του  πρότυπου και δοκιμασμένου μοντέλου ανάπτυξής  του. Τα είπα όλα.  Τότε  επίσης  , έγραψα και για την ποιότητα ζωής( πάλι να με φάνε)  :  Όχι  τσιμέντο στα σπίτια, αλουμίνια, τούβλα, τσιμεντόλιθους, γαλλικά  κεραμίδια. Αλλά πέτρα, ξύλο, τα παλιά κεραμίδια, μεγάλα μπαλκόνια, και κήπους. Την  στροφή –γυρισμό την βλέπετε . Τίποτα άλλο. Τώρα  για τα άλλα, που με ρωτάτε, λόγω χώρου και χρόνου, επιγραμματικά σας αναφέρω : Η  πολιτική κατάσταση  στη χώρα μας δεν πάει καλά,  όχι μόνον λόγω του κορονοϊνού, που μας έδωσε την χαριστική βολή στον κρόταφο, αλλά κυρίως λόγω της  δεκαετίας με τα μνημόνια, τα  οποία εξαθλίωσαν και φτωχοποίησαν  το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού. Και αυτό διότι (το έχω ερευνήσει βαθειά . . . το θέμα) οι  Ευρωπαίοι  το 2009(Γερμανοί, Γάλλοι) μας  φούσκωσαν το έλλειμμα στα  220 δισεκατομμυρίων , για να ανοίξει  ο δρόμος για τα  μνημόνια. Οι  πολιτικοί μας , η οικονομική  ελίτ, οι δημοσιογράφοι, οι  πνευματικοί  άνθρωποι , το έπαιξαν κότες … λαθουρές. Στο  καπάκι μας προέκυψαν και οι κατευθυνόμενοι  από Τουρκία και το διεθνές υπερεθνικό κεφάλαιο  της Παγκοσμιοποίησης (Σόρος, και μη κυβερνητικές οργανώσεις) οι λεγόμενοι  πρόσφυγες –μετανάστες. Και αυτούς τους πληρώνουν οι Έλληνες  ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΜΕΝΟΙ.

Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, εκτός από τις συνέπειες του Κορονοϊού, που θα φανούν μετά την Άνοιξη  , καθώς και τις αμφιλεγόμενες «επενδύσεις του» με τους  Γερμανούς και τους Αλβανούς των Σκοπίων, η Αχίλλειος πτέρνα του είναι τα Εθνικά θέματα.  Αφού δηλώνει αντινατιστής, δηλαδή κατά του εθνικού πατριωτισμού, θα τιμωρηθεί από τους γνήσιους δεξιούς και θα του μείνουν μόνον οι Σημιτικοί και οι Νεοφιλελεύθεροι  του Σκυλακάκη και του Μάνου. Το Φθινόπωρο όλα θα ξεκαθαρίσουν οριστικά.

Σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Νίκα, στα δυο χρόνια βλέπω να κάνει έργο στην Αρκαδία τουλάχιστον. Έχει την ερμηνεία του αυτό. Ο προηγούμενος κύριος Τατούλης, ως Αρκάς, είχε και έχει μεγάλη επιρροή. Με τα έργα του ο κύριος Νίκας φιλοδοξεί να τον ψαλιδίσει.

Όσο  για την δεκάχρονη εμπειρία μου από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας –Σερβίας,  αλλά και τον πόλεμο στο  Κουρδιστάν , αυτά θα βγούνε σε βιβλίο, γιατί είναι ανατριχιαστικά και … επιστημονικά κρυμμένα από τους ένοχους – θύτες και τα γιουσουφάκια τους  ,εκδότες, καναλάρχες και δημοσιογράφους. Απλώς λέω, ότι προσευχόμουν  μέσα μου, να μη τα ζήσει η Ελλάδα, γιατί δεν θα το άντεχα. Μας έσωσε τότε, ο Ελληνοαμερικανός  υπερπατριώτης  Τζ. Λάλας, που κάρφωσε σε Έλληνες(;) αξιωματικούς  το σχέδιο των Αμερικανών – ΝΑΤΟ, που διάβασε στα τηλέτυπα της Αμερικανικής  Πρεσβείας στη Αθήνα και μας γλύτωσε. Τον  πρόδωσε κάποιος αξιωματικός, τον καταδίκασαν  , έκαναν ένεση στη γυναίκα του για να αποβάλλει και  τώρα ταβερνιάρης στη Καβάλα. Αυτοί είναι οι Έλληνες. Μας την έφεραν αργότερα με το φουσκωμένο έλλειμμα.

Όσο  για τους Κούρδους, εκεί είδα πως έναν ολόκληρο λαό τον χαρακτηρίζουν «τρομοκράτη» γιατί έχει ξεφτιλίσει τον μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, με μόνο 40.000 αντάρτες.

Για  δε τον Οτσαλάν που  τα τσιράκια τους μας τσαμπούναγαν  πως ήταν πράκτορας των Τούρκων και Αμερικανών, συμπλήρωσε 21 χρόνια φυλακή, ενώ είναι γνωστό ότι οι πράκτορες, σε 2-3 χρόνια είναι εκτός φυλακής. Το γιατί μένω στο Άστρος και όχι στο πατρικό μου στον Πλάτανο, στα λημέρια του άτακτου θεού. . . Πάνα, έχει εξήγηση απλή: Είναι συγκροτημένη κωμόπολη και έχει τα πάντα. Από την άλλη είμαι υδρόβιο ζώο, κάνω μπάνιο στη θάλασσα και μετά στη λίμνη Μουστού. Όταν κουράζουν τα μάτια μου το γαλάζιο και το κύμα, τα ξεκουράζω στον καταπράσινο Πλάτανο  και ηρεμώ με τους καταρράκτες τις λίμνες  και ανασταίνομαι με τα ξέφρενα γλέντια , αλλά Πάνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here