Τουρκολέκα Μεγαλόπολης | Διήμερες εκδηλώσεις για τον ήρωα του 1821 Νικηταρά

0

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου- ΠΕ Αρκαδίας, ο Δήμος Μεγαλόπολης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείριση του Δήμου Μεγαλόπολης  και οι Σύλλογοι Τουρκολεκαίων, διοργανώνουν εκδηλώσεις στις 24 και 25 Αυγούστου,  προς τιμή του Ήρωα του 1821 ΝΙΚΗΤΑΡΑ.

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Τουρκολέκα, διοργανώνει τα Νικητάρεια, αγώνες δρόμου μικρής και μεσαίας απόστασης, τσουβαλοδρομίες και αναπαράσταση του πηδήματος του Νικηταρά. Όλοι θα βραβευτούν για την συμμετοχή τους.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου -Πρόγραμμα Γενικός Σημαιοστολισμός στην Τοπική Κοινότητα Τουρκολέκα του Δήμου Μεγαλόπολης από της ανατολής μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Αυγούστου 2018. 18.30 :Θα γίνει συγκέντρωση των Επισήμων στο χώρο του Ηρώου του Νικηταρά, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Νικήτα Τζιούβελη, Αντιδήμαρχο ΔΕ Φαλαισίας, και θα απαγγελθούν από μαθητές ποιήματα σχετικά με την εορτή. Ακολούθως θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες Αρχές, Οργανώσεις κ.λ.π. με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη. Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Δήμος Μεγαλόπολης θα παραθέσει μπουφέ με γλυκσματα και αναψυκτικά.

Πηγή: http://www.drt915.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ