Το “Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους” ,ήταν ανοικτό κατά τον εορτασμό της Β΄Εθνοσυνέλευσης, πράγμα που κανείς δεν γνώριζε!;

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επειδή δεχθήκαμε πολλά μηνύματα αναγνωστών μας,για το αν γνωρίζαμε ή αν το είχαμε ανακοινώσει με δελτίο τύπου από την αρχαιολογική υπηρεσία,η από τον δήμο,ότι το “Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους” ,θα ήταν ανοικτό κατά τον εορτασμό της Β΄Εθνοσυνέλευσης & την επόμενη ημέρα,σας ενημερώνουμε τα παρακάτω.

Μετά το πέρας της παρελάσεως για τον εορτασμό  της Β΄Εθνοσυνέλευσης,το astros -kynourianews,συνομίλησε με την υπεύθυνη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας,κ.Άννα Καραπαναγιώτου.

Της ζητήσαμε να μας ενημερώσει για της πορεία των εξελίξεων που έχουμε έως τώρα, για το οριστικό άνοιγμα του Μουσείου,και της  μεταφέραμε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας και την απαίτηση να ανοίξει επιτέλους, με μόνιμο προσωπικό και όχι με προσωρινές λύσεις, για ορισμένους μήνες!

Όπως μας ενημέρωσε,το θέμα θα λυθεί οριστικά περίπου τον Οκτώβριο,με την πρόσληψη μόνιμου φύλακα,μέσω ΑΣΕΠ. Μέχρι τότε,θα έρχονται φύλακες μόνιμοι από το Μουσείο της Τεγέας για όλο αυτό το διάστημα,για ορισμένες ημέρες της εβδομάδας  ,που θα ανακοινωθούν,όπως έγινε και ανήμερα & την επομένη του εορτασμού της Β΄Εθνοσυνέλευσης,όπου παρέμεινε ανοικτό το Μουσείο.

Την ρώτησα έκπληκτος,γιατί ήταν μία ευκαιρία με τόσο κόσμο σήμερα,γιατί δεν βγήκε μια ανακοίνωση νωρίτερα ,ή μετά το πέρας του τελετουργικού στον “Ιερό χώρο” σε συνεννόηση με τον δήμο,και παραδέχθηκε ότι ήταν μια παράλειψη ,αποτέλεσμα κακής συνεννόησης…

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η κ.Α. Καραπαγαγιώτου , τους τελευταίους μήνες έχει κάνει τα μέγιστα με δικές της ενέργειες προς την υπηρεσία της και την ευχαριστούμε, σε συνεργασία με τον δήμο ,και έχουμε τουλάχιστον σήμερα,το καθημερινό άνοιγμα του  “Ιερού χώρου”,και το άνοιγμα του Μουσείου ορισμένες μέρες της εβδομάδος, με τους φύλακες από την Τεγέα,μέχρι την πρόσληψη του δικό μας μόνιμου φύλακα.

Οι απαντήσεις που πήραμε σήμερα από την κ.Α.Καραπαναγιώτου ήταν ξεκάθαρες,και τις επανέλαβε με δήλωσή της αργότερα με το σχετικό video που θα παρακολουθήσετε παρακάτω.

Αναμένουμε λοιπόν,την επίσημη  ανακοίνωση με δελτίο τύπου,για τις ημέρες λειτουργίας του Μουσείου,ώστε να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το Μουσείο μας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria – Κοιν.Σ.Επ

Δείτε παρακάτω ένα σχόλιο αναγνώστριας μας στο fb,που έτυχε να πάει  στο Μουσείο μετά την τελετή  και το επισκέφθηκε …και δείτε και τις φωτογραφίες που έβγαλε…

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη!! Άνοιξε το Μουσείο του Άστρους για δύο μέρες μετά από χρόνια που ήταν κλειστό. Πρέπει να διορίσει το Υπουργείο μόνιμο φύλακα για να ξαναλειτουργήσει . Υπέροχα εκθέματα που βρέθηκαν στην βίλα του Ηρώδη του Αττικού στην περιοχή της Εύας Λουκούς (2ος αιώνας μ.χ) Το κτίριο του Μουσείου στέγαζε παλιά το Λύκειο του Άστρους. Βρίσκεται μέσα στον Ιερό Χώρο όπου λειτουργούσε η Σχολή του Γένους (του ευεργέτη Καρυτσιώτη) και βέβαια όπου έγινε και η 2η Εθνοσυνέλευση του Άστρους. Ας ευχηθούμε να διορίσουν κάποιον για να μπορούν να το θαυμάσουν τα παιδιά μας, ο κόσμος και μια γενιά πολιτών που αγνοεί την ύπαρξή του!!!

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ