ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΜΕΑ

0

Παρά τις καλές προθέσεις και τις προσπάθειες του τοπικού συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε με την απόφαση 15/2019 τον καθορισμό θέσεων πάρκινγκ για ΑΜΕΑ και υπέδειξε τις κατάλληλες θέσεις γύρω από την κεντρική πλατεία, το θέμα παραμένει άλυτο.

Είναι κρίμα σε μια τόσο μικρή κοινωνία όπως η δική μας, να υπάρχει τέτοια εμμονή στην τυπικότητα και να μην προχωρούν οι διαδικασίες που αφορούν τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες.
Η Δημοτική Αρχή δείχνει να μην ενδιαφέρεται για το πρόβλημα.

Στο συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Β.Κ. στο οποίο συμμετείχα εκ μέρους του συλλόγου ΑΜΕΑ Άστρους, έθεσα το θέμα επανειλημμένα αλλά ο πρόεδρος της αρνιόταν να το φέρει προς συζήτηση, δίνοντας προτεραιότητα σε άλλα ζητήματα.

Η επίμονη άρνηση του προέδρου αλλά και η προσωπική του στάση απέναντι μου, με οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθώ από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετείχα ως εκπρόσωπος του συλλόγου ΑΜΕΑ Άστρους.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι η Δημοτική Αρχή διορίζει επιτροπές ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και αναρωτιέμαι τι Πολιτισμό οραματίζεται να επιτύχει και τι Τουρισμό επιθυμεί να προσελκύσει για τον τόπο μας, όταν δεν σέβεται τους πολίτες με κινητικά προβλήματα και δεν φροντίζει έμπρακτα τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.
Εύχομαι να δούμε σύντομα αυτό το σήμα και στην πλατεία του Άστρους.
Εξ άλλου ας γνωρίζουν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές ότι η θητεία τους κρίνεται ως επιτυχημένη η όχι ,εκτός των άλλων και από τα πάρα κάτω τρία χαρακτηριστικά :
1 Από τη φροντίδα τους και το σεβασμό τους , στους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες – ΑΜΕΑ
2 Από την παραχώρηση δημόσιου χώρου στους πεζούς πολίτες του Δήμου, όπως είναι η πεζοδρόμηση πλατείας και δρόμων, που όλοι οι μεγάλοι γειτονικοί μας δήμοι έχουν πραγματοποιήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία και αποτελούν πραγματικές οάσεις για τους δημότες τους !
3 Από τη συμπεριφορά του απέναντι στα αδέσποτα ζώα, τα οποία εγκαταλείπουν ανεύθυνοι πολίτες

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here