Το Μνημείο Στο Ναύπλιο Που Τιμά Τα Θύματα Της Πανδημίας Τα Τελευταία 180 Χρόνια (Video)

0

Αν και χτισμένο περίπου 180 χρόνια πριν, σήμερα ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Ναυπλίου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ο «θλιμμένος Λέων του Ναυπλίου» ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο «Λέων των Βαυαρών», συναντάται μεταξύ της εκκλησίας των Αγίων Πάντων και του νεκροταφείου της πόλης, επί της οδού Μιχαήλ Ιατρού. Σμιλεμένο πάνω στο βράχο, αυτό το σπάνιας ομορφιάς γλυπτό «επιβλέπει» τα τεκταινόμενα στην πόλη για περισσότερα από 180 χρόνια.

Η δημιουργία του αποτελεί φόρο τιμής στα θύματα μιας πανδημίας που θέριζε εκείνη την εποχή -δεν ήταν άλλη από τον κοιλιακό τύφο- η οποία είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια θυμάτων.

Το τεραστίων διαστάσεων γλυπτό, όπως φαίνεται και από το βίντεο της ομάδας Up Stories είναι έργο του Βαυαρού γλύπτη Christian Heinrich Siegel, ενώ πρότυπο της δημιουργίας του αποτέλεσε ο λέων της Λουνκέρνης του Bertel Thorvaldsen.

Μάλιστα, κάτω από το γλυπτό υπάρχει επιγραφή χαραγμένη στο βράχο, στην οποία αναφέρεται ότι το μνημείο αποτελεί παραγγελία του βασιλιά της Βαυαρίας, Λουδοβίκου ‘Α, πατέρα του πρώτου βασιλιά των Ελλήνων, Όθωνα. Η δημιουργία του αποτέλεσε φόρο τιμής των στρατιωτών της ακολουθίας του Όθωνα που πέθαναν στο Ναύπλιο από την πανδημία του τύφου μεταξύ 1833- 1834.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ