Το μπάσκετ στα δικαστήρια, πρόεδρος και ο Βασιλακόπουλος, δύο διοικήσεις

0

Δεύτερη προσωρινή διοίκηση προέκυψε σήμερα στην Ομοσπονδία, με πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Σε χθεσινή συνεδρίαση πρόεδρος εξελέγη ο Φάνης Χριστοδούλου, ο οποίος έχει συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο για  αύριο το μεσημέρι.

Η διοίκηση Βασιλακόπουλου συνεδρίασε σήμερα Τρίτη (6/4) και εξέλεξε πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής τον ίδιο, ενώ οι αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Γολέμης και Παρίσης, ταμίας ο Δημήτρης Αγγελόπουλος και Γενικός Γραμματέας ο Τάκης Τσαγκρώνης.

Η νέα προσωρινή διοίκηση όρισε τις εκλογές για τις 30 Μαΐου, όχι όμως ηλεκτρονικά, αλλά με φυσική παρουσία.

Αυτή τη στιγμή, στην Ομοσπονδία υπάρχουν δυο προσωρινές διοικήσεις, με τους Γιώργο Βασιλακόπουλο και Φάνη Χριστοδούλου προσωρινούς προέδρους.

Πλέον ο τελευταίος λόγος ανήκει στο Πρωτοδικείο, το οποίο καλείται να λύσει το θέατρο του παραλόγου που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ομοσπονδία μπάσκετ.

Μετά την εκλογή Βασιλακόπουλου και την σύσταση νέας διοίκησης, εξεδώθει η εξής ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΟΚ που έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο. Παρέστησαν 12 μέλη τα οποία σύμφωνα με το καταστατικό ορίζουν απαρτία. Ακολούθησε εκλογική διαδικασία για τη συγκρότηση σε σώμα της διοίκησης. Πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, α’ αντιπρόεδρος ο Κώστας Παρίσης και β’ αντιπρόεδρος ο Αριστείδης Γολέμης, γ.γ. ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ταμίας ο Δημήτρης Αγγελόπουλος. Οι ως άνω συγκροτούν και την εκτελεστική επιτροπή της διοίκησης.

Με ομόφωνη απόφαση προσδιορίστηκε η ημερομηνία διενέργειας των αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας για τις 30/5».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου τόνισε:

“Καλησπέρα σας, μόλις ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. Στο συμβούλιο ήταν δώδεκα παρόντες με εννέα απόντες. Η απόφαση με ψήφους 11-1, παραμένει Πρόεδρος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι ο κύριος Παρίσης Αντιπρόεδρος, ο κύριος Γολέμης Αντιπρόεδρος, ο κύριος Αγγελόπουλος ταμίας και ο κύριος Τσαγκρώνης γραμματέας, οι οποίοι πήραν 12 ψήφους και προκηρύξαμε εκλογές στις 30 Μαΐου, με φυσική παρουσία, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο.

Χθες έγινε η πρόσκληση στείλανε τα άτομα τρία email, ήταν δέκα άτομα τα οποία δεν συνιστούν απαρτία με βάση το καταστατικό της ΕΟΚ, οπότε πρέπει να σεβόμαστε τις διαδικασίες όταν θέλουμε να διοικήσουμε”.

Συνεχίζοντας ανέφερε: “Σήμερα ήμασταν 12 άτομα. Δεν ήταν νόμιμη η πρόσκληση χθες ούτε η σύνθεση του χθεσινού Δ.Σ., άρα δεν μπορούσε να λάβει καμία απόφαση”

Για τα δώδεκα μέλη που συμμετείχαν στο Δ.Σ.: “Ήταν ο κ. Βασιλακόπουλος, τα πέντε μέλη του προεδρείου, εγώ, ο κ. Μπάκουλας, κ. Βακαλόπουλος, ο κ. Γαλατσόπουλος, ο κ. Δουβής, ο κ. Ρόζης που αντικατέστησε τον κ. Αλεξόπουλο και ο κ. Λόρτος”.

Τέλος, υπογράμμισε: “Δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο δεν έχει ανοίξει το μητρώο. Είναι 3 μήνες κλειστό. Αυτή τη στιγμή 400 σωματεία με 40.000 παιδιά δεν θα μπορούν να προπονηθούν. Επίσης 6.000 αθλητές θα είναι εκτός. Εκπλήσσομαι που δεν ανοίγει το μητρώο”

Από την άλλη, ο Τάκης Τσαγκρώνης δήλωσε: “Σήμερα ολοκληρώθηκε το χθεσινό Δ.Σ. Υπήρχε παρουσία 12 μελών, που σημαίνει ότι υπήρχε πλήρης απαρτία και μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία.

Κατά την διαδικασία εξελέγη το προεδρείο, στο οποίο είναι ο κ. Βασιλακόπουλος Πρόεδρος, ο κ. Παρίσης Αντιπρόεδρος, δεύτερος Αντιπρόεδρος ο κ. Γολέμης, Γενικός Γραμματέας εγώ και ταμίας ο κ. Αγγελόπουλος. Συζητήθηκε και ορίστηκε σύμφωνα με το διατακτικό του Πρωτοδικείου, η ημέρα των εκλογών 30 Μαΐου. Επιθυμία όλων είναι να προχωρήσουμε και να διεξαχθούν οι εκλογές”.

Όσο για το χθεσινό Δ.Σ.: “Χθες δεν έγινε Δ.Σ. διότι για να γίνει Δ.Σ. πρέπει να υπάρχει απαρτία. Χθες παρευρέθηκαν δέκα μέλη άρα δεν είναι συμβούλιο. Συμβούλιο έγινε σήμερα που παρευρέθηκαν 12 μέλη. Πιστεύουμε ότι μέχρι τις 30/5 δεν θα υπάρχει πρόβλημα για να γίνουν οι εκλογές δια ζώσης”.

Για το θέμα με τα σωματεία: “Είναι θέμα των σωματείων να προσφύγουν όπως προσέφυγαν τα 21 και να ζητήσουν κι αυτά να εγγραφούν στο μητρώο μελών. Για εμάς, θέση της διοίκησης που υπήρχε μέχρι προχθές, είναι ότι θέλουμε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία.

Αποκλεισμοί δεν πρέπει να γίνονται. Δεν γίνεται σωματεία με τόσο ιστορική διαδρομή να είναι απ’ έξω διότι δεν πρόλαβαν να φτιάξουν κάποια χαρτιά τα οποία είναι υπερβολικά, διότι υπήρχε lockdown. Το παράδοξο είναι ότι έχει δοθεί άδεια να εγγραφούν τα σωματεία στο μητρώο μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2021. Γιατί αυτή η βιασύνη;”

tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ