Το πρόγραμμα της «Ενωτικής Συνεργασίας»του υποψηφίου δημάρχου,κ. Β.Βεκιάρη

0

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

Η «Ενωτική Συνεργασία», με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλειο Βεκιάρη, στηρίζεται  από ένα ευρύ φάσμα πολιτών, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, με σκοπό το κοινό όφελος και τη χρηστή διοίκηση, δίνοντας έτσι το ελπιδοφόρο μήνυμα ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών, που αποτελούν επιτακτική ανάγκη των καιρών μας.

Η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο στοχεύει πρωτίστως στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και στο δίκαιο καταμερισμό των κονδυλίων του Δήμου σε όλες τις κοινότητες, από τη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη.

 

Προτείνουμε:

Κλιμάκιο δημοτικών συμβούλων να επισκέπτεται τα χωριά και μαζί με τα τοπικά τους συμβούλια να συζητούν και να ιεραρχούν τα προβλήματά τους.

Ό,τι ποσό αναλογεί σε κάθε χωριό από τη Σ.Α.Τ.Α. και τις άλλες πηγές χρηματοδότησης πρέπει να εξαντλείται εντός έτους, σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα που θα κατατίθεται.

Προτεραιότητά μας η καθαριότητα, ο φωτισμός και η συντήρηση των δημοτικών δρόμων. Επίσης η συντήρηση και ο εξοπλισμός των κοινοτικών γραφείων, για την καλύτερη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων.

Σύσταση ειδικής επιτροπής που θα ασχολείται με τον αγροτικό τομέα, με θέματα όπως: αγροτικές υποδομές, αγροτικοί δρόμοι, αντιμετώπιση εχθρών της φυτικής παραγωγής (π.χ. δακοκτονία), στήριξη των αγροτικών προϊόντων (ονομασία προέλευσης, γεωγραφική ένδειξη, συμμετοχή σε εκθέσεις), μείωση του κόστους παραγωγής με αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Γιορτές παρουσίασης και γευσιγνωσίας αγροτικών προϊόντων του δήμου μας.

Αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων (πηγές-γεωτρήσεις), οικονομία στην κατανάλωση νερού και παράλληλα συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών – δικτύων ύδρευσης, ώστε να εξασφαλίζεται η καταλληλότητα και η επάρκεια νερού σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Πρόληψη για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, φωτιές κ.λπ.) με καλύτερη διαχείριση των πόρων της πολιτικής προστασίας.

Μέριμνα για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, για άτομα τρίτης ηλικίας, με ενίσχυση του θεσμού «βοήθεια στο σπίτι». Υποστήριξη πολύτεκνων οικογενειών, παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Αγροτικός ιατρός σε καθημερινή βάση.

Ανάδειξη και προβολή των αρχαιολογικών μας χώρων. Ενίσχυση του τουρισμού και του αγροτοτουρισμού.
Προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με σύνδεση της παραλιακής με την ημιορεινή και ορεινή ζώνη, αξιοποιώντας έτσι αυτό το τεράστιο πλεονέκτημα, που διαθέτει η περιοχή μας.

Υποστήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων στα τοπικά διαμερίσματα, αξιολογώντας τα ιστορικά, εθιμικά και πολιτισμικά στοιχεία που αντιστοιχούν σε αυτά, με επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους για την επίτευξή τους.

Συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, κατασκευή νέων, δημιουργία παιδικών χαρών, πάρκων και χώρων πρασίνου.

Βελτίωση και συντήρηση κτηρίων και υποδομών των σχολικών μονάδων του Δήμου. Μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.

Σύσταση μαθητικού συμβουλίου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με δυνατότητα συμμετοχής και κατάθεσης προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι καιρός να αφουγκραστούμε τη νεολαία!

Οικονομική ενίσχυση για τους αριστούχους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φίλες και φίλοι συμπολίτες μας,

Η δική μας προσπάθεια θέλει να δώσει φωνή στους κατοίκους του κάθε χωριού, ώστε αυτοί να επηρεάζουν τις προτεραιότητες του Δήμου, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Δεν είμαστε τοπικιστές, γιατί δεν διεκδικούμε τίποτα για το χωριό μας σε βάρος των άλλων χωριών. Θέλουμε όλα τα χωριά να έχουν την ίδια μεταχείριση. Οι ίδιοι οι κάτοικοι να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, έχουμε τους ανθρώπους και τη θέληση, ώστε να πετύχουμε στις μικρές αλλά και στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here