Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας,σχετικά με το κτίριο του ΟΤΕ στο Παράλιο Άστρος…

0

Με την πρόσφατη με αριθμό 958/2020 απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας, ως διάδοχο της πρώην Κοινότητας Παραλίου Άστρους, σε υπόθεση που χειρίστηκα σχετικά με το κτίριο του ΟΤΕ στο Παράλιο Άστρος.

 
Συνοπτικά για όσους δεν γνωρίζουν, η υπόθεση αφορούσε δωρηθέν το 1969 οικόπεδο της τότε κοινότητας Παραλίου Άστρους (νυν Δήμος Βόρειας Κυνουρίας) προς τον ΟΤΕ προκειμένου να ανεγερθεί και λειτουργεί «Κτίριον Τηλεπικοινωνιακού Κέντρου Παραλίου Άστρους», κτίριο που ανεγέρθηκε μεν και λειτούργησε επί δεκαετίες ως τέτοιο, πλην όμως από το 2006 εκμισθώθηκε για εμπορικές χρήσεις. Ο δε Δήμος διεκδίκησε επί τη βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας την ανάκληση της δωρεάς λόγω αυτής της μεταβολής χρήσης.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και γενικά όλους τους τοπικούς παράγοντες που διαχρονικά από το έτος 2006 ως σήμερα συνεργάσθηκαν και συνέχισαν αταλάντευτοι τις προσπάθειες για την ευόδωση της υπόθεσης. Απέδειξαν εν τοις πράγμασι πως όταν το συμφέρον του τόπου μπαίνει μπροστά από προσωπικές φιλοδοξίες και μικροσυμφέροντα και όταν χαράσσεται πολιτική επί τη βάσει σχεδιασμού ανεξάρτητου μικροπολιτικών επιδιώξεων μπορούν να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα για τον τόπο.
 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον νυν ιερέα της Ενορίας Αγίου Βασιλείου Παραλίου Άστρους, πατέρα Σταύρο Δελημανώλη, ο οποίος υπό την ιδιότητα του τότε τοπικού συμβούλου Παραλίου Άστρους ερεύνησε το θέμα, επέμεινε να συζητηθεί και συζητήθηκε αυτό κατόπιν προτάσεως του στο Τοπικό Συμβούλιο κι εν τέλει με πλειοψηφία 3 – 2 ελήφθη η απόφαση να ζητηθεί η ανάκληση της συντελεσθείσας δωρεάς προς τον ΟΤΕ λόγω μεταβολής της χρήσης του δωρηθέντος ακινήτου.

 

Απομένει στην τοπική κοινωνία να αποφασίσει, με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες, για την μελλοντική χρήση του ακινήτου προς το σκοπό της δημόσιας ωφέλειας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here