Μαντάς: Το χρονικό μιας συνεδρίασης επιτροπής ποιότητας ζωής.

0

Σήμερα, στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου, παρουσία τριών δικηγόρων (ένας αιρετός, και δυο εκπρόσωποι πολιτών)  συζητούσαμε περί σοβαρής καταγγελίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής να συγκροτήσουμε μια επιτροπή, δεν έγινε αποδεκτή από εμάς και την καταψηφίσαμε, γιατί όπως αναφέραμε υπάρχουν οι υπηρεσιακές οντότητες στο Δήμο που είναι επιφορτισμένες από το νόμο και θα μπορούσαν, αν η δημοτική αρχή ήθελε, να ασκήσουν αυτό που είναι υποχρέωση του Δήμου. Να εξεταστούν τα καταγγελλόμενα και να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.  Υπενθυμίσαμε στον εισηγητή, γιατί το ξέχασε κι αυτό, ότι μόλις προχθές, στις 17.6. 2020 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κ.Υ.Α.  με  αριθμό Δ1α / Τ.Π. οικ. 37992  –  Φ.Ε.Κ. 2401 / 17.6.2220,  η  οποία έχει, μάλιστα,  ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ  ισχύ.

Δεν είναι όμως η καταψήφιση της εισήγησης του Πρόεδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Γαρδικιώτη αρκετή. Γιατί όπως είπαμε και στη συνεδρίαση, το θέμα φέρνει στην επιφάνεια και πολλά ανοικτά θέματα της ζωής του τόπου μας.

Το κτίριο που στεγάζει το κατάστημα, ανήκει στο πρόεδρο της κοινότητας Παραλιου Αστρους, κ. Ν. Κωσταντίνου.  Ο κ. Κωσταντίνου, το ίδιο χρονικό διάστημα που νοίκιαζε το κτίριο του σε επιχείρηση κέντρου διασκέδασης, είχε ασκήσει τόσο τα εξώδικα όσο και τα ένδικα μέσα προκειμένου να χαρακτηριστούν ως παράνομες οι αποφάσεις παράτασης του ωραρίου χρήσης μουσικής για τα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έφτασε στο σημείο μάλιστα στις 23/11/2017 να μηνύσει τον τότε Δήμαρχο κ. Μαντά, τον πρόεδρο της ΕΠΖ κ. Γκαύρο και όλα τα μέλη της, επειδή πήραν αποφάσεις παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πέραν της 11:00 και ως τις 2:00. Μάλιστα σε αυτή τη μήνυση όρισε ως αντίκλητο και πληρεξούσιο δικηγόρο, τον σημερινό Πρόεδρο της ΕΠΖ και Αντιδήμαρχο κ. Γαρδικιώτη, που συνέταξε και υποστήριξε τη σημερινή εισήγηση  στην ΕΠΖ.

Σήμερα, στο κτίριο του Προέδρου, λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.  Πλέον, οι μηνυτές της 23/11/2017, κατέχουν θέσεις ευθύνης στο Δήμο μας, σχετικές με τη λειτουργία και το ωράριο των καταστημάτων. Σχετικές με την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοιό και του παραδοσιακού χαρακτήρα του Παραλίου Αστρους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις τους. Όταν όμως η καταγγελία χτυπά τη δική τους πόρτα, και καλούνται να λάβουν αποφάσεις, τότε αρχίζουν τα περίεργα:

·        Ο Πρόεδρος ξεχνά τις υπογραφές που είχε «μαζέψει» και εισηγείται στο τοπικό συμβούλιο παράταση ωραρίου έως τις 2:00 σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της δημοτικής αρχής που είχε μηνύσει.

·        Ο Πρόεδρος ΕΠΖ εισηγείται και ψηφίζει ως απάντηση σε σοβαρότατες καταγγελίες λειτουργίας καταστήματος αλλά και υγειονομικού χαρακτήρα, τη «συγκρότηση επιτροπής», και εκφράζει την άποψη ότι στο Δήμο δεν έχει φτάσει καμιά επίσημη πληροφορία για το συνωστισμό της 6/6/2020. Μόνο στο Δήμο δεν έχει φτάσει. Στα σπίτια όλης της Ελλάδας μέσω των ειδήσεων των τηλεοράσεων skai και alpha, έφτασε.

·        Την ίδια ώρα που συνεδρίαζε η επιτροπή, και λίγο πριν ακόμα, αναρτήθηκε στο διαύγεια η παράταση του ωραρίου της χρήσης μουσικής του καταστήματος. Είναι άγνωστο για πόσο παρατάθηκε. Δεν το αναφέρει η απόφαση…..

Ποιος είναι με ποιόν, ποιος έχει βάλει ή θα βάλει το χεράκι του, ποιος έχει την αρμοδιότητα, τι θα γίνει τελικά με το θέμα, δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε. Παρατηρούμε πώς αλλάζουν οι άνθρωποι απόψεις, και πως οι παλιοί φίλοι γίνονται εχθροί και το αντίθετο.

Με σιγουριά όμως θα σας πούμε ότι όπως αποδείξαμε πέντε χρόνια, εμείς μένουμε έξω από τους πολέμους της νύχτας. Γιατί δεν έχουμε ούτε κουμπάρους, ούτε νονούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here