Το Estella festival έλαβε το σήμα του «Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018».

0

Το Σήμα του «Έτους Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018» απονεμήθηκε στον θεσμό Estella festival που διοργανώνει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου αλλά και της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει αυτό το σήμα χαρακτηρίζοντας το 2018 ως Ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ 2018), με στόχο να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να ανακαλύψει και να εξερευνήσει την Πολιτιστική Κληρονομιά της Ευρώπης αλλά και να τονώσει το αίσθημα της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας.  Στο Ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 δίνεται έμφαση στην αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς για την κοινωνία, στη συμβολή της στην οικονομία, στο ρόλο της στην ευρωπαϊκή πολιτιστική διπλωματία και, τέλος, στη σπουδαιότητα της διαφύλαξής της για τις μελλοντικές γενιές.

Το σήμα απονέμεται κατόπιν ελέγχου και αξιολόγησης της ελεγκτικής επιτροπής της Ομάδας Εργασίας του ΕΕΠΚ 2018 του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, σε χώρους και θεσμούς οι οποίοι προβάλλουν και συμβολίζουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, τις αξίες και την ευρωπαϊκή ιστορία. Οι διοργανωτές του θεσμού Estella festival θα χρησιμοποιήσουν την οπτική ταυτότητα του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς μαζί με το μήνυμα (slogan): «Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον» και το hashtag: #EuropeForCulture σε όλες τις δράσεις του θεσμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς περιλαμβάνει πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια του 2018 θα πραγματοποιηθούν χιλιάδες δραστηριότητες και εορτασμοί σε όλη την Ευρώπη οι οποίες θα υλοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με βασικούς εταίρους (Συμβούλιο της Ευρώπης, UNESCO, ICOMOS και άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς).

Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι ένα αγαθό που μας διαμορφώνει και ανήκει σε όλους μας. Η Πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης βρίσκεται παντού: στις πόλεις μας, στα τοπία μας, στους αρχαιολογικούς χώρους, στη λογοτεχνία, στην τέχνη, στις ιστορίες, στις γεύσεις, στα τραγούδια μας και μας ενώνει μέσα από την ποικιλομορφία της.

Περισσότερες πληροφορίες:

EAC-EYCH2018@ec.europa.eu  http://ec.europa.eu/culture/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here