Το Mήνυμα του Κέντρου Υγείας Άστρους για τη Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη & τη Βιωματική Ημερίδα για τη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ

0

Η 14η Νοεμβρίου αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη . Ο Διαβήτης πλήττει σήμερα 425 εκατομμύρια ενήλικες και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στα 629 εκατομμύρια μέχρι το 2045.

Το Κέντρο Υγείας Άστρους στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την πάθηση, στη πληροφόρηση καθώς και στην κινητοποίηση όλων μας για προληπτικό έλεγχο, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 14/11/2018 Βιωματική Ημερίδα για τη Ρύθμιση του Σακχαρώδη τύπου ΙΙ, ο οποίος αποτελεί την πιο συνηθισμένη μορφή Σακχαρώδους Διαβήτη και την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χρόνια πάθηση στον κόσμο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο “Το Στέκι” στο Παράλιο Άστρος και είχε τόσο βιωματικό όσο και διαδραστικό χαρακτήρα, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη στην πράξη και στην καθημερινή πρακτική. Ο προσκεκλημένος ομιλητής, κος Μπερτζελέτος Δημήτρης (διαιτολόγος-διατροφολόγος), μίλησε για τα μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής και η προσκεκλημένη ομιλήτρια κα Σπυράκη Χριστίνα (Γενική Ιατρός), αποσαφήνισε τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ). Η κα Περδικάκη Πηγή (Γενική Ιατρός) μίλησε για την ψυχολογική διάσταση του ΣΔ, την ψυχολογία του διαβητικού ασθενή και τον ρόλο της οικογένειας. Ακολούθησε ζωηρός διάλογος με έντονη συμμετοχικότητα  του κοινού, όπου παρατέθηκαν απορίες, ερωτήματα και προσωπικές/βιωματικές απόψεις και εμπειρίες. Επίσης παρουσιάστηκε το εγχειρίδιο που επιμελείται το  Κ.Υ. Άστρους, με την υποστήριξη του Σ.Φ.Κ.Υ.Α., στο οποίο θα παρουσιάζονται εύκολες, εύγευστες και δοκιμασμένες “Απλές Συνταγές Για Διαβητικούς” οι οποίες απευθύνονται σε διαβητικούς αλλά και σε όσους θέλουν να ακολουθούν τα πρότυπα της σωστής  διατροφής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν, με τη βοήθεια του chef του καταστήματος καθώς και μελών του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ.Άστρους, κάποιες εύκολες και υγιεινές συνταγές, ενταγμένες στα διαβητολογικά πλαίσια, τις οποίες οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν στη συνέχεια.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Κόνδυλα Φωτεινή, η οποία αγκάλιασε με ιδιαίτερη ευαισθησία την εκδήλωση και παραχώρησε αφιλοκερδώς τον χώρο του εστιατορίου “Το Στέκι”, για την πραγματοποίηση της. Ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία και την ενεργή συμμετοχή τόσο της ιδίας όσο και του προσωπικού του καταστήματος. Ευχαριστούμε τον chef, κο Λιάβα Θανάση.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους προσκεκλημένους ομιλητές, κο Μπερτζελέτο Δημήτριο και την κα Σπυράκη Χριστίνα, οι οποίοι ανταποκρίνονται πάντα στις προσκλήσεις μας.

Επίσης ευχαριστούμε τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους για την όλη υποστήριξη της εκδήλωσης καθώς και τα Μέλη του Συλλόγου για την ενεργή συμμετοχή τους στις παρασκευές που παρουσιάστηκαν. Φυσικά, ευχαριστούμε θερμά και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας και παρευρεθήκατε στην εκδήλωση. Η ένθερμη υποστήριξη σας και η συμμετοχής σας, στις δράσεις του Κέντρου Υγείας, μας δίνει έμπνευση να συνεχίσουμε το έργο της Αγωγής Υγείας και Πρόληψης που προάγουμε και με άλλες δράσεις στο εγγύς μέλλον.

 

TO KΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΥΣ

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

Δείτε video ,με μερικά στιγμιότυπα από την ημερίδα…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here