“Τσακωμός για να κρύψουν την ταύτισή τους»

0

Σχόλιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκου Γόντικα για το χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Νίκα και Τατούλη

 “Τσακωμός για να κρύψουν την ταύτισή τους»

Οι μέχρι πριν 6 μήνες συνοδοιπόροι της ΝΔ και συνδιοικούντες στην Τοπική Διοίκηση στην Πελοπόννησο, μπροστά στην κάλπη τσακώνονται με ύβρεις, ξεκατινιάσματα, βγάζοντας ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα. Τα παραδείγματα για τα οποία τσακώνονται είναι χαρακτηριστικά της ταύτισής τους:

  • Ποιος είναι πιο συνεπής για να αυξηθούν τα κέρδη του τουριστικού κεφαλαίου. Όμως και οι δύο θεωρούν δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο την απληρωσιά των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, το ξεκλήρισμα των μικρών αυτοαπασχολουμένων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
  • Ποίος είναι πιο εξυπηρετικός για να προωθηθούν τα σχέδια για την επιχειρηματική δράση στα σκουπίδια με στόχο να αποκομίσουν εκατομμύρια κέρδη οι διάφοροι επενδυτές. Όμως και οι δύο θεωρούν δεδομένο τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών μετακυλώντας το κόστος στο λαό, κανείς δεν εγγυάται την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία του λαού, ενώ και οι δύο θεωρούν δεδομένο τη διαμόρφωση εργασιακού Νταχάου σε όσους εργαζόμενους δουλέψουν σε αυτές τις επενδύσεις.
  • Ποιος είναι πιο πολύ με το ΝΑΤΟ, που σημαίνει μετατροπή της περιοχής μας σε μαγνήτη ενδεχομένων επιθέσεων στην όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών.

Όλοι μαζί ανταγωνίζονται για το ποίος χαρίζει περισσότερα  εκατομμύρια στο κεφάλαιο και ο τσακωμός τους είναι ποιό τμήμα του κεφαλαίο θα βγει πιο κερδισμένο. Και οι δύο προωθούν την καπιταλιστική ανάπτυξη με δεδομένο τα τσεκουρωμένα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Μην ψάχνεις διαφορές μεταξύ ομοίων. Βαδίζουν τον ίδιο δρόμο που είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο δρόμος ανάπτυξης υπέρ του κεφαλαίου.

Ο λαός της Πελοποννήσου στις 26 Μάη να πει με την ψήφο του ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων, ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να βάλει περισσότερα εμπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση.

&

Κοινή συνέντευξη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Νίκου Γόντικα, και του Υποψήφιου Δήμαρχου Σπάρτης Αλέκου Βουνάση.

Στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στη Σπάρτη ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας, αναφέρθηκε στα έργα υποδομής στην Περιφέρεια και ειδικά στους οδικούς άξονες, όπου παρόλο που δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται και λιμενοβραχίονες σπάνε καμία ευθύνη δεν έχει αποδοθεί στους υπεύθυνους μεγαλοεργολάβους. Αντίθετα δίνονται αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ για έργα που δεν έγιναν ποτέ κι έμειναν στα χαρτιά, για σταλίες και αστοχίες.

Τόνισε για την εσκεμμένη υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών σε όφελος των μεγαλοεργολάβων και αναφέρθηκε στους δύο δρόμους ανάπτυξης, τον σημερινό, καπιταλιστικό δρόμο, που προωθεί τα συμφέροντα και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και τον άλλο δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ όπου αυτά τα έργα για να είναι φτηνά και ποιοτικά πρέπει να γίνονται από Ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα που θα διαθέτει τα υλικά και τα μηχανήματα, θα κατανέμει σχεδιασμένα το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, από τη μελέτη, για να γίνονται πραγματικές μελέτες, την κατασκευή, τη συντήρηση και τη λειτουργία των έργων. Μόνο έτσι δεν θα έχουμε τα φαινόμενα που βιώνουμε σήμερα αλλά θα έχουμε έργα φτηνά και ποιοτικά προς όφελος του λαού. Πληρώνουν έργα που δεν έγιναν ποτέ, έργα που είναι στα χαρτιά, πληρώνουν αστοχίες όπως τις χαρακτηρίζει η κα. Νικολάκου και από πάνω πληρώνουν κι αποζημιώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι 22 περιπτώσεις αισχρών διεκδικήσεων των εργολάβων για 87 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα.

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση αναφέρθηκε στην  ανάπτυξη του τουρισμού από τα λαϊκά στρώματα, από τις οικογενειακές διακοπές, που τείνουν να εκλείψουν μιας και τα τελευταία χρόνια δυο στις δέκα οικογένειες κάνουν διακοπές με βάση τα δικά τους στοιχεία. Γιατί τουρισμός για εμάς είναι η δυνατότητα του λαού να κάνει διακοπές. Είναι οι εργαζόμενοι του κλάδου να έχουν δικαιώματα ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και να αμείβονται. Τουρισμός για εμάς είναι οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και όχι οι πεντάστερες πανάκριβες ξενοδοχειακές μονάδες που προωθεί ο κ. Τατούλης.       Αναρωτήθηκε επίσης  πόσο ωφελήθηκε η Λακωνία  από τα 9,9 εκατομμύρια ευρώ της μυθικής Πελοποννήσου και από τις εκθέσεις ανά τον κόσμο που διοργανώνει η Περιφέρεια για να προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και τα πληρώνει ο λαός. Γιατί αυτά τα ποσά να μην δοθούν στις μικρές επιχειρήσεις σαν κεφάλαια κίνησης για να πάρουν ανάσα ή για τον κοινωνικό τουρισμό για να μπορούν να κάνουν διακοπές τα φτωχά λαϊκά στρώματα αλλά δίνονται στους καπιταλιστές που ενεργοποιούνται στον τουρισμό;

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης Αλέκος Βουνάσης μίλησε για την ανάγκη στήριξης των υποψηφίων του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρεια και στην εκλογή περισσότερων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, ώστε να μην υπάρχουν τα σημερινά εκφυλιστικά φαινόμενα.

https://lspeloponnisou.blogspot.com/2019/04/19-4-2019.html

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here