ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΕΣ, ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ

0

Γράφει ο Στ. Γρ. Παπαντώνης

Οι μέρες που ζούμε, συνάνθρωποί μου, είναι όντως μέρες δύσκολες. Την πληροφόρησή μας, όπως είναι φυσικό, έχουν αναλάβει τα λογής Μ.Μ.Ε., έντυπα και ηλεκτρονικά. Την πρωτιά πάντως στον τομέα αυτόν έχει η «πανταχού παρούσα» τηλεόραση, που μεταφέρει σε κάθε ταραγμένο σπιτικό περιβάλλον τις εικόνες της, τις ειδήσεις της, τα σχόλια της… και μαυρίζει, μάλιστα μαυρίζει, καρδίες!

Ένα πρόσφατο παράδειγμα: κ α ρ α τ ό μ η σ ε  (βλέπω για τρεις μέρες τώρα σε αθηναϊκό κανάλι) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνεργάτες του, επειδή παραβίασαν τη σειρά του εμβολιασμού!

Μερικές παρατηρήσεις μου:

  • Κάθε πολίτης, που γνωρίζει γραφή και ανάγνωση, ξέρει πως ο χώρος των Μ.Μ.Ε. είναι χώρος των υπερβολών. Αναπόφευκτο· και οι λόγοι, που προκαλούν το φαινόμενο, αυτονόητοι.
  • Οι πολιτικοί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, μας έχουν συνηθίσει, κι αυτοί, σε υπερβολές, ιδίως όταν αναμετρώνται σε κοκορομαχίες. Ε, λοιπόν, υπάρχουν και όρια! Ας το θυμούνται!
  • Η δύναμη των λεκτικών όρων της είδησης πρέπει, προκαταβολικά να ζυγίζονται και να αξιολογούνται.

Και κάποιες ερωτήσεις μου:

  • Γιατί κ α ρ α τ ό μ η σ ε  (αποκεφάλισε) ο Δήμαρχος τους παρανομήσαντες συνεργάτες του και όχι τους απομάκρυνε ή τους καθαίρεσε;
  • Γιατί τόσο έ ν τ ο ν η  προβολή του γεγονότος; Μήπως ο Δήμαρχος, ως πειθαρχικός Προϊστάμενος των συνεργατών του, δεν έχει αυτονόητα το καθήκον κολασμού των παρανομούντων (συνεργατών του);
  • Ποιός μας εμποδίζει να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για σκοπιμότητα, για ψηφοθηρία υπέρ των κρατούντων, στην οποία (ψηφοθηρία) επιδίδονται, με το αζημίωτο, τα Μ.Μ.Ε.; Σε αφελείς, για να το πούμε κομψά, απευθύνονται; Αιδώς, Αργείοι… θα μας έκραζε ο Όμηρος.

Στ. Γρ. Παπαντώνης 1-3-2021

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ