Υπογράφεται την ερχόμενη εβδομάδα από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα η έναρξη της διαδικασίας κατασκευής των μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων & Άλλα νέα…

0
Υπογράφεται την ερχόμενη εβδομάδα από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα η έναρξη της διαδικασίας κατασκευής των μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων

Posted: 07 Oct 2020 12:54 PM PDT

Την ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η έναρξη της διαδικασίας κατασκευής των μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από τον χρόνο που αρχικά είχε υπολογιστεί, με πιθανότητα μέσα στους πέντε προσεχείς μήνες να γίνει δυνατό να αρχίσει η διαχείριση σκουπιδιών για τις πιο προβληματικές περιοχές της Περιφέρειας.

Αυτό γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μιλώντας στο Ναύπλιο σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αργολίδα του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των σκουπιδιών συμβάλλει στην ποιότητα περιβάλλοντος και ζωής που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Ακόμα, ο Π. Νίκας -αναφερόμενος ειδικά στο θέμα του τουρισμού- τόνισε ότι δεν περιποιεί τιμή για κανέναν το γεγονός ότι μέχρι τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μόνο το 2,8% από το συνολικό έσοδο του τουρισμού στη χώρα μας, την στιγμή που στην περιοχή αυτή βρίσκονται τουλάχιστον δέκα μνημεία με παγκόσμια εμβέλεια.

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ήδη προχωρεί η διαδικασία για τη μαρίνα του Ναυπλίου και παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε δύο μήνες θα λειτουργήσει στην αργολική πρωτεύουσα και το ινφο κίοσκ, το τρίτο μετά τη Σπάρτη και τον Ισθμό, το οποίο αποσκοπεί τόσο στην ενημέρωση των επισκεπτών, όσο και στην αμφίδρομη επισήμανση εκ μέρους του διαφόρων ζητημάτων, μέσω εξειδικευμένου ερωτηματολογίου που θα καλούνται να απαντήσουν.

Ο Π. Νίκας τόνισε παράλληλα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογράψει με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την προγραμματική των 650.000 ευρώ για την πυροπροστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, έργο που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης του 2021 θα επαναλειτουργεί το τρένο στο Ναύπλιο -με δρομολόγιο προς και από Κόρινθο-, καθώς ότι έχει ήδη δρομολογηθεί, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, το έργο για την οδική σύνδεση του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τον απελθόντα διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γ. Μπέζο

Posted: 07 Oct 2020 12:43 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την αποχώρηση από τη θέση του Γιώργου Μπέζου από τη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας προέβη στην εξής δήλωση:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον απελθόντα διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο για τις μεγάλες υπηρεσίες που προσέφερε στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά και στον μεσσηνιακό λαό γενικότερα.

Ο συνεχής εκσυγχρονισμός του Νοσοκομείου, τόσο σε τεχνικό, όσο και σε όλα τα επίπεδα, υπήρξε σπουδαία πράξη προσφοράς και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεχίσει να κινείται και η νέα διοικητής, στην οποία εύχομαι κάθε επιτυχία στην αποστολή που αναλαμβάνει”.

*Φωτογραφία αρχείου

Συνάντηση με τους Ελληνες Ρομά επιδιώκει σύντομα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 07 Oct 2020 12:36 PM PDT

“Ας δοθεί τέλος, επιτέλους, σε αυτή την χρόνια ανθρωπιστική κρίση που τοποθετεί μία μεγάλη κοινωνική ομάδα Ελλήνων πολιτών στο περιθώριο, χωρίς δυνατότητα επιλογών”.

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ” σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν στη Μεσσηνία και η οποία απεστάλη προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σχολιάζοντας την εν λόγω ανακοίνωση, “πολύ σύντομα θα τους καλέσω  προκειμένου η Περιφέρεια να έχει συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, κατεύθυνση προς την οποία θα πράξω ό,το μπορώ”.

Την πλήρη ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά μπορείτε να δείτε εδώ.

Σε εξέλιξη η διανομή υγειονομικού υλικού στους οδηγούς ταξί στη Μεσσηνία

Posted: 07 Oct 2020 12:29 PM PDT

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διανομή στους οδηγούς ταξί, στην Π.Ε. Μεσσηνίας υγειονομικού υλικού για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος παρέδωσε ο ίδιος το εν λόγω υλικό για την Καλαμάτα, τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους. Εξ άλλου, σε συνεργασία με τον πρόεδρο Παναγιώτη Παπαδόπουλο και μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας προωθήθηκε η διανομή σε Μεσσήνη, Κυπαρισσία, ενώ αύριο Πέμπτη 8 Οκτωβρίου η σχετική διαδικασία ολοκληρώνεται στις περιοχές Πύλου και Μάνης.

Το διανεμόμενο υγειονομικό υλικό αφορά ατομικές συσκευασίες που περιέχουν μάσκες, γάντια, απολυμαντικό χεριών και απολυμαντικό καμπίνας.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η προμήθεια του υλικού έγινε με πρωτοβουλία του πριφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, “σε μια προσπάθεια προστασίας των επαγγελματιών ταξί και με γνώμονα τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού”.

Διοικητικά και τεχνικά ζητήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 07 Oct 2020 12:27 PM PDT

Σύσκεψη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου

Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάστηκαν διοικητικά και τεχνικά ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας.

Συμβάσεις για τρία έργα υπέγραψε στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 07 Oct 2020 12:25 PM PDT

Τρεις συμβάσεις έργων στην Π.Ε. Λακωνίας, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τις 600.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αργά το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Σπάρτη.

Συγκεκριμένα τα εν λόγω έργα αφορούν, α) τον καθαρισμό χειμάρρων που συμβάλλουν στον ποταμό Ευρώτα, προϋπολογισμός 300.000 ευρώ και τελικό ποσόν σύμβασης 150.310,69 ευρώ, β) τη συντήρηση της με αριθμό 1 επαρχιακής οδού Σπάρτη – Αγιος Ιωάννης – Παρόρι – Μυστράς, προϋπολογισμός 200.000 ευρώ και τελικό ποσόν σύμβασης 65.322,95 ευρώ και γ) την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο στη Νεάπολη προϋπολογισμός 168.000 ευρώ, με τελικό ποσόν σύμβασης 164.920 ευρώ.

Παρέμβαση για την εξαίρεση από τον δασικό νόμο των βοσκοτόπων και κατάργηση της δήμευσής τους ζητεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων

Posted: 07 Oct 2020 12:22 PM PDT

Με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων γνωστοποιεί την επιστολή της αναφορικά με παρέμβαση από την Περιφέρεια Κρήτης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αιτήσεως ακυρώσεως της υπουργικής απόφασης του ν. 4685/2020, την οποία κατάθεσε ο σύλλογος δασολόγων και υπέρ του νόµου ο οποίος εξαιρεί τα λιβάδια και τους βοσκότοπους απὀ τον Δασικό Νόμο και καταργεί τη δήμευση της περιουσίας τους.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία γνωστοποιεί την επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριµάνη -με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας- στην οποία τον καλεί “να καταθέσει παρέμβαση στο Συμβούλιο Επικρατείας υπέρ του κύρους της πρόσφατης υπουργικής απόφασης (ν. 4685/2020) µε την οποία καθορίζονται οι νέες διατάξεις, σύµφωνα µε τις οποίες πρέπει να γίνουν οι διορθώσεις στους δασικούς χάρτες, έτσι ώστε να µην χαρακτηρίζονται ως Δασικές Εκτάσεις οι εκτάσεις τις οποίες το κράτος έχει παραχωρήσει στους πολίτες για διαφορετική χρήση από την δασική, καθώς και όσες άλλες εκτάσεις, που µε διάφορους τρόπους το κράτος έχει επίσης αναγνωρίσει ως µη δασικές”.

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη για την κάλυψη αναγκών σε εργατικό δυναμικό

Posted: 07 Oct 2020 12:21 PM PDT

Σχετικά με τη δυνατότητα πρόσκλησης πολιτών τρίτων χωρών προς κάλυψη των αναγκών σε εργατικό δυναμικό, στο πλαίσιο της ελαιοκομικής περιόδου, ενημερώνει ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος με σχετική του επιστολή τους δημάρχους, τους προέδρους Κοινοτήτων, Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αγροτικών Συλλόγων καθώς και Ομάδων Παραγωγών.

Στην εν λόγω επιστολή παρατίθενται τα εξής:

“Σας ενημερώνουμε ότι στην πρόσφατη σύσκεψη, της 10ης Σεπτεμβρίου 2020, για τον σχεδιασμό των αναγκών σε εργατικό δυναμικό από πολίτες τρίτων χωρών για την διετία 2021 – 2022, έθεσα το θέμα των άμεσων αναγκών για την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο και αναδείχθηκε η δυνατότητα να γίνουν προσκλήσεις.

Πράγματι υπάρχει ακόμα χρόνος και όποιοι εργοδότες (ελαιοπαραγωγοί, ιδιοκτήτες διαφόρων αγροτικών εκμεταλλεύσεων) επιθυμούν να προσκαλέσουν και να απασχολήσουν πολίτες τρίτων χωρών, μπορούν να το κάνουν, σύμφωνα με το άρθρο 42 της από 01-05-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 90/τ.Α΄/01-05-2020).

Αρμόδια υπηρεσία για να απευθυνθεί κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας σχετική αίτηση,  είναι: η υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Ταχ. Δ/νση: Αθηνών 173, Καλαμάτα, ΤΚ 24134 – τηλ.: 272 13 62760-772).

Η αίτηση, στην οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία των προς απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία & έτος γεννήσεως, αριθμός διαβατηρίου και ιθαγένεια) καθώς και το σημείο συνοριακού ελέγχου από το οποίο θα εισέλθουν, αποστέλλεται μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς (Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Δ/νση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – Ταχ.Δ/νση: Αθηνών 173, Καλαμάτα, ΤΚ 24134) και συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο της σελίδας των διαβατηρίων με τα στοιχεία των πολιτών τρίτων χωρών, καθώς και με:

α) Παράβολο (κωδ. 2113) και αποδεικτικό καταβολής του, ύψους εκατό (100) ευρώ για κάθε πολίτη τρίτης χώρας που θέλει να απασχολήσει, το οποίο εισπράττεται υπέρ του Δημοσίου και δεν επιστρέφεται,

β) Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη ότι:

βα) θα απασχολήσει τον/τους συγκεκριμένους πολίτες τρίτης χώρας για περίοδο απασχόλησης είκοσι (20) τουλάχιστον ημερών από την ημερομηνία εισόδου στην ελληνική επικράτεια,

ββ) θα καταβάλει το σύνολο των απαιτούμενων ασφαλιστικών εισφορών,

βγ) θα αναλάβει τις προβλεπόμενες δαπάνες, εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της παρ. 3 του άρθρου 80 του ν. 3386/2005 (Α΄ 212),

βδ) θα εκπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών του, όπως αυτές απορρέουν από τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για τη σύναψη σύμβασης εργασίας, την οποία, λόγω εκτάκτων αναγκών, αδυνατεί να συνάψει εγκαίρως για την αντιμετώπιση των αναγκών της εκμετάλλευσής του,

βε) θα παρέχει επαρκές κατάλυμα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

γ)  Ενιαία δήλωση καλλιέργειας ή ενιαία δήλωση εκτροφής του άρθρου 9 του ν. 3877/2010 (Α΄ 160) και πρόσφατη βεβαίωση από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ν. Μεσσηνίας για τη συνολική δυναμικότητα της αγροτικής τους εκμετάλλευσης.

Η αίτηση και η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη θα αναγράφουν τα πλήρη στοιχεία αυτού (ονοματεπώνυμο, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος, Α.Φ.Μ., Δ/νση κατοικίας και τηλ. επικοινωνίας)  και θα φέρουν το γνήσιο της υπογραφής του.

Στη συνέχεια, η αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποστέλλει προς τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Διαβατηριακού Ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας συγκεντρωτική κατάσταση των αιτούντων, προκειμένου αυτές να επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα των συγκεκριμένων πολιτών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη διαδικασία με προξενικές αρχές.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 36 του Ν.4690/2020(ΦΕΚ104/τΑ/30-05-2020), οι πολίτες τρίτων χωρών που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 42 της προαναφερθείσας ΚΥΑ, ασφαλίζονται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων με εργόσημο.

Επιπλέον η είσοδος στη χώρα των αλλοδαπών εργατών υπόκεινται σε όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

Πρόσκληση οε

Posted: 07 Oct 2020 05:29 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here