Υποδοχή της Πανσελήνου του Ιουλίου στο «Νησί» Παραλίου Άστρους

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΠΥΡΑΜΙΑ» Παραλίου Άστρους πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία, στις 27 και 28 Ιουλίου 2018, πολιτιστική εκδήλωση για την υποδοχή της Πανσελήνου στο αλσύλλιο του «Προφήτη Ηλία» και του «Φάρου», στο «Νησί».

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος συμπολιτών και φίλων του Παραλίου Άστρους, περιελάμβανε έκθεση ζωγραφικής καθώς και έκθεση φωτογραφιών και πληροφοριών για το εκκλησάκι του «Προφήτη Ηλία» και τον «Φάρο».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του αλσυλλίου ως χώρου διεξαγωγής πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και η διεκδίκηση μέτρων συντήρησης και προστασίας του «Προφήτη Ηλία» και του «Φάρου», ο οποίος άλλωστε έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Νεότερο Μνημείο.

Στην εκδήλωση παρουσίασαν έργα τους και τις ευχαριστούμε γι αυτό, οι κυρίες:

  • Γκάτσου Πηγή
  • Δαλιάνη Ευαγγελία
  • Θεμέλιου Αγγελική
  • Νέστορα Σοφία

Ευχαριστούμε επίσης

  • Τον Εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου π. Σταύρο Δελημανώλη για την παραχώρηση της άδειας για τη χρήση του περιβάλλοντα χώρου του «Προφήτη Ηλία», καθώς και για την προσφορά των προβολέων με τους οποίους φωτίστηκε ο χώρος της εκδήλωσης.
  • Την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού για την παρουσία του Φαροφύλακα κ. Αγγελίδη Κωνσταντίνου καθώς και για την παραχώρηση της άδειας για τη χρήση του περιβάλλοντα χώρου του «Φάρου».
  • Τον ηλεκτρολόγο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γρηγόρη Τυροβολά για την εγκατάσταση των προβολέων.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ο Γραμματέας                                                                   ο Πρόεδρος

Νίκος Σκαρμούτσος                                                         Βαγγέλης Κούκλης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here