Υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων

0

Επισημαίνουμε – Υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των ιδιοκτητών,  νομέων ή επικαρπωτών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός του Δήμου, για εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και των σχετικών διατάξεων του Ν. 3852/2010.

Σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 28 του κανονισμού καθαριότητας, οι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπέδων:

  • οφείλουν να διατηρούν τα ακίνητά τους πάντοτε καθαρά, ακόμη και όταν τρίτοι παρανόμως εναποθέτουν εντός αυτών απορρίμματα.
  • οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα (κλάδεμα, κούρεμα, κλαδιών και φυτών που εξέχουν της ιδιοκτησίας τους) για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων έμπροσθεν της ιδιοκτησίας τους.
  •  οφείλουν, τέλος, να προβαίνουν σε τακτική καθαριότητα και αποψίλωση της αυτοφυούς βλάστησης εντός αυτών για λόγους πυροπροστασίας. 

Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω διατάξεων, ο  Δήμος προβαίνει στην αποκατάστασή της και καταλογίζει όλες τις σχετικές δαπάνες σε βάρος των υπευθύνων.

Επιπλέον σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του χώρου και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Κατσής Δημήτριος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here