Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, εκπαίδευση

0

Τροπολογία που μεταξύ άλλων προβλέπει υποχρεωτική διεξαγωγή τεστ Covid-19 στους εργαζόμενους των τομέων αιχμής κατατέθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο νομοσχέδιο με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία.

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα τεστ -rapid και self test- γίνονται υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους στους εξής τομείς: του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Με βάση την τροπολογία, το υποχρεωτικό τεστ θα ενεργοποιείται κάθε φορά με υπουργική απόφαση και μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας. Το μέτρο έχει ισχύ ως τις 31.07.21.

Η υποχρέωση αυτή θα συγκεκριμενοποιηθεί με απόφαση του υπουργού Υγείας, η οποία θα προκύψει μετά την ανάλογη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Στην απόφαση θα καθοριστούν τόσο η διαδικασία όσο και οι διοικητικές κυρώσεις που δύναται να επιβληθούν. Υπεύθυνοι για την τήρηση του μέτρου θα είναι εργοδότες, απασχολούμενοι και τα αρμόδια όργανα σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισε η ΝΔ, «κατά» η Ελληνική Λύση, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 απείχαν καθώς δεν υπήρχε χρόνος να μελετηθεί επαρκώς για να τοποθετηθούν, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «ύποπτη» διάταξη.tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here