Υποχρεωτική και πάλι η μάσκα στα σουπερμάρκετ

0

Υποχρεωτική γίνεται από σήμερα τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και από τους πελάτες η χρήση μάσκας. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας τόσο από εργαζομένους όσο και από καταναλωτές, ανέρχεται στα 150 ευρώ – με το κόστος στην περίπτωση των εργαζομένων να επιβαρύνει τον εργοδότη.

Οπως ανέφερε χθες το βράδυ στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης: «εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές».

Οι λοιμωξιολόγοι συνιστούσαν να γίνει σε κάποιους χώρους υποχρεωτική η χρήση μάσκας, με δεδομένη τόσο τη χαλάρωση όλων ως προς την εφαρμογή των μέτρων όσο και την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας αναμενόταν την ερχόμενη εβδομάδα ωστόσο οι αποφάσεις επισπεύσθηκαν δεδομένου ότι το Σάββατο είναι η ημέρα που οι πολλοί καταναλωτές επιλέγουν για τα ψώνια τους.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν επιβεβλημένη, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.
/tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here