Φάλαινα από πλαστικά απόβλητα

0

Τοποθετήθηκε σε κανάλι της Μπριζ, στο Βέλγιο, στο πλαίσιο της πολιτιστικής εκδήλωσης «2018 Bruges Triennial».

Η φάλαινα σχεδιάστηκε από τους Τζέισον Κλιμόσκι (Jason Klimoski) και Λέσλι Τσανγκ (Lesley Chang) της εταιρείας StudioKCA, με έδρα το Μπρούκλιν.

falaina-apo-plastika-apoblhta.jpg

Η Φάλαινα της Μπριζ έγινε, για να επιστήσει την προσοχή στην ασταμάτητη ροή πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς, καθώς εκτιμάται ότι περίπου οκτώ εκατομμύρια τόνοι προστίθενται κάθε χρόνο.

Το StudioKCA συνεργάστηκε με τους οργανισμούς Hawaii Wildlife Fund και Surfrider Foundation, προκειμένου να συγκεντρωθούν περίπου 5 τόνοι πλαστικών αποβλήτων μέσα σε τέσσερις μήνες.

falaina-apo-plastika-apoblhta-4.jpg

Μετά τον καθαρισμό και τη διαλογή των απορριμμάτων, η ομάδα προχώρησε σε εκστρατεία Kickstarter, για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του δομικού συστήματος της φάλαινας, από χάλυβα και αλουμίνιο. Το έργο βρίσκεται σε κανάλι στην Πλατεία Γιαν βαν Άικ.

Με αυτό θέλουμε «να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση για τους 150 εκατομμύρια τόνους πλαστικών αποβλήτων που ακόμη κολυμπούν στους ωκεανούς. Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ένα πρόβλημα, τόσο το καλύτερο, καθώς χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι, για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», επισήμανε ο Κλιμόσκι.

falaina-apo-plastika-apoblhta-8.jpg

falaina-apo-plastika-apoblhta-7.jpg

falaina-apo-plastika-apoblhta-6.jpg

falaina-apo-plastika-apoblhta-5.jpg

falaina-apo-plastika-apoblhta-3.jpg

falaina-apo-plastika-apoblhta-1.jpg

o-klooun.com
Πηγή: Inhabitat / Εικόνες StudioKCA / Επιμέλεια Snoopit24

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here