Φθορές σε ξύλινες κατασκευές στην περιοχή του Μουστού & Αποστολή κουκουβάγιας στην ΑΝΙΜΑ

0
Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια περιπολίας των φυλάκων του Φορέα Διαχείρισης στον υγρότοπο του Μουστού έχουν καταγραφεί εκτεταμένες φθορές στο κλειστό παρατηρητήριο, όπως τα σπασμένα δοκάρια στο βόρειο τμήμα του, και καταστροφή των ξύλινων κιγκλιδωμάτων κοντά στις πηγές της λιμνοθάλασσας.
Επίσης, άγνωστοι έχουν προκαλέσει φθορές στην επιφάνεια πλήρωσης ενημερωτικής πινακίδας (plexi glass) που βρίσκεται εγκατεστημένη δίπλα στο κλειστό παρατηρητήριο.
Η τελευταία συντήρηση των ξύλινων κατασκευών (κιγκλιδώματα και τραπεζόπαγκοι) έγινε πριν από μόλις δύο χρόνια, τον Μάιο του 2018, ενώ οι πληροφοριακές πινακίδες συντηρήθηκαν εξ’ ολοκλήρου (λείανση, βαφή και εκ νέου εκτύπωση των εκθεματικών επιφανειών) τον προηγούμενο Δεκέμβριο (2019).
Ο Φορέας Διαχείρισης θα προβεί στην εκ νέου συντήρηση της φθαρμένης πινακίδας, που θα είναι και πάλι έκθετη στο βαθμό που καμία φύλαξη δεν μπορεί να καλύψει εκείνο ή άλλο σημείο σε εικοσιτετράωρη βάση καθημερινά.
Αποστολή κουκουβάγιας στην ΑΝΙΜΑ
Ο Φορέας Διαχείρισης παρέλαβε τη Δευτέρα 25/5 μία κουκουβάγια (Athene noctua) από την περιοχή των Κάτω Κουτρούφων Αρκαδίας. Η κουκουβάγια μεταφέρθηκε στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης στο Άστρος, από τον κάτοικο της περιοχής που την εντόπισε και στη συνέχεια αποστάλθηκε με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας στην Αθήνα στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) για περαιτέρω περίθαλψη. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΑΝΙΜΑ η αδυναμία του πουλιού οφείλεται ενδεχομένως σε πρόσκρουση.
Ευχαριστούμε τον κάτοικο της περιοχής κύριο Παναγιώτη Καψάλη που φρόντισε να μεταφέρει άμεσα το τραυματισμένο πτηνό στον Φορέα Διαχείρισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here