ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου: Πιο κοντά στην κεντρική διαχείριση απορριμμάτων

0

Όλα, πέρασαν κατά πλειοψηφία και αφού πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν σχετικού αιτήματος του δημάρχου Κορινθίων, κ. Αλέκου Πνευματικού.

Ο ΦοΔΣΑ, όρισε μέλη σε επιτροπή παρακολούθησης του έργου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ αυτού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο της κεντρικής διαχείρισης, ενώ ενέκρινε-αποδέχθηκε, δήλωση/δέσμευση εταιρείας για την συμβολαιογραφική σύσταση δωρεάς, υπέρ του ΦΟΔΣΑ για την κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου, με δική της δαπάνη, σε ακίνητο που θα υποδειχθεί απ’ τον Φορέα.

Συγχρόνως, αποδέχθηκε τη σύναψη σύμβασης, μεταξύ αυτού, ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού και ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας, για την υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης, μέσω ΣΔΙΤ.

Τέλος, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, συζήτησε και αποδέχθηκε (απείχε εδώ ο δήμος Τρίπολης) το … καυτό ζήτημα των σταθμών μεταφόρτωσης των σκουπιδιών, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Η συνεδρίαση, είχε ένταση, φραστικές αντεγκλήσεις, πάθος και γνωστοποιήσεις/προειδοποιήσεις για περαιτέρω δικαστικές προσφυγές.

Στη συνεδρίαση, παρευρέθηκε και ο Δημήτρης Καμπόσος (δήμαρχος Άργους), ο οποίος και αποχώρησε γύρω στις 7 το απόγευμα.

Στα περισσότερα θέματα, το γνωστό μέτωπο των δήμων που αντιδρά στο ΣΔΙΤ και στα υπόλοιπα που προκύπτουν απ’ τη σύμβαση, ήταν αρνητικό σ’ όλα όσα ψηφίστηκαν.

Μετά τα σημερινά, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, κ. Σταύρος Αργειτάκος (τέως δήμαρχος Σπάρτης) εξουσιοδοτείται, αλλά και νομιμοποιείται, για υπογραφές σε συμβάσεις που θα ακολουθήσουν, εν’ όψει και της τελικής σύμβασης του ΣΔΙΤ.

aftodioikisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here