Χαιρετισμός Γιώργου Παπαηλιού στην ΕΔΙΠΤ

0

O βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιττας και την απονομή του τίτλου του επίτιμου μέλους  στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ.  Αλέξανδρο, της Ένωσης Δημοσιογράφων-Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (Ε.Δ.Ι.Π.Τ.), μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής :                                                                                                                                        1) «Είναι γνωστή η συνεισφορά του περιοδικού τύπου, του  περιφερειακού και του κλαδικού, στην οικονομική, κοινωνική, επιστημονική και πολιτισμική ανάπτυξη της περιφέρειας αλλά και της χώρας.

Συγχρόνως είναι γνωστά τα προβλήματα που ο τύπος εν γένει,  ο περιοδικός  τύπος ακόμη περισσότερο, αντιμετωπίζουν. Τα ηλεκτρονικά μέσα  μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριαρχούν στο χώρο της ενημέρωσης, όμως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον περιοδικό τύπο.

Όλα αυτά βέβαια συνδέονται και με την οικονομική, κοινωνική και κρίση αξιών, που, εδώ και πολλά χρόνια, η χώρα και οι πολίτες, με άδικο και επώδυνο τρόπο, βιώνουν.

Το εγχείρημα αντιστροφής της κατάστασης δεν είναι εύκολο. Όμως η ελπίδα επανέρχεται και, με τη στήριξη όλων και του τύπου, μπορεί να μετασχηματισθεί σε ζώσα πραγματικότητα …».

2) «Η τιμή που αποτίεται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ.  Αλέξανδρο αντανακλάται στην ίδια την Ε.Δ.Ι.Π.Τ., που αναγνωρίζει και επιβραβεύει προσωπικότητες και στάσεις ζωής.

Εν προκειμένω, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, εκτός του ποιμαντορικού, πνευματικού και κοινωνικού έργου που επιτελεί, βρίσκεται κοντά στην αρκαδική κοινωνία, δίπλα στους Αρκάδες πολίτες, «στα εύκολα και στα δύσκολα»…»

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here