Χρώματα και Μονοπάτια: Μέσα στο Δάσος της Καστάνιτσας Υπάρχει Αληθινή Μαγεία

0
Ο φωτογράφος Γιώργος Ξύγκος μάς ταξιδεύει σε ένα μοναδικό δάσος γεμάτο καστανιές, έλατα και οξυγόνο.
Κείμενο Ναυσικά Μαυρομούστακου

Κτισμένη στην καρδιά του Πάρνωνα, η Καστάνιτσα Αρκαδίας είναι ένα από τα αρχαιότερα υπάρχοντα ορεινά κυνουριακά χωριά, όπου ακόμα οι παλιότεροι μιλούν την τσακώνικη διάλεκτο. Σύμφωνα με τα γραπτά κείμενα, είναι το αρχαιότερο Τσακωνοχώρι και θεωρείται ένας από τους ομορφότερους παραδοσιακούς διατηρητέους οικισμούς της Πελοποννήσου. ‘Εχει ως κληρονομιά μια μακρόχρονη ιστορία, παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια και πυργόσπιτα, ενώ γειτονεύει με ένα παρθένο δάσος.

Ο φωτογράφος Γιώργος Ξύγκος κατάγεται από αυτό το πανέμορφο μέρος, το οποίο είναι γεμάτο καστανιές, έλατα και μονοπάτια που βρίσκονται στα 950 μέτρα υψόμετρο. «Κάθε φορά που περπατάω μέσα στο Καστανόδασος για κάποιες ώρες, είναι κάτι το μαγικό. Αποτοξινώνω τον εγκέφαλό μου με την ηρεμία, το οξυγόνο και με τα χρώματα που έχει ανά περιόδους». Μερικά σημεία βαθιά μες στο δάσος είναι πραγματικά παραμυθένια, ειδικά αν το πετύχεις με ομίχλη, η οποία δημιουργεί μια άλλη πραγματικότητα.

Δες περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω και απόλαυσε τη σπάνια ομορφιά της φύσης:

Ο Γιώργος Ξύγκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογραφία από το 2009.

.vice.com/gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ