Χωρίς διόδια το ταξίδι για την ψήφο –Πότε και που δεν πληρώνουμε

0

Ελεύθερη, χωρίς καταβολή διοδίων, θα είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της Χώρας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επικείμενες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, υπογραμμίζοντας πως οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της Χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαΐου 00:00 ως τις 24:00, όπως επίσης και την Κυριακή 2 Ιουνίου 00:00 ως τις 24:00 μ.μ.

Καθίσταται, δηλαδή, εμφανές πως δεν καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων στη μετάβασή του στο Δήμο ψηφοφορίας. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι “ξεκλέβουμε” περισσότερο χρόνο για το ταξίδι, αναχωρώντας από την Παρασκευή ή το Σάββατο και όχι την ημέρα των εκλογών.

Επιπλέον, η σχετική Ανακοίνωση του Υπουργείου εξειδικεύει πως χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

•Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)

•Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου

• Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας)

* Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση – Σκάρφεια

• Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες

• Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου  ( Ράχες– Κλειδί)

• Εγνατία Οδός

• Αττική Οδός.

Όσον αφορά ειδικά τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους,  θα είναι ελεύθερη η διέλευσή τους στους σταθμούς διοδίων από την Παρασκευή  24 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00 μ.μ.,καθώς και από την Παρασκευή  31 Μαΐου  στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ.Σημειώνεται, ότι για αυτούς η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Συναφώς, μπορείτε να θυμηθείτε τι ισχύει για τις εκλογικές εκπτώσεις στο ταξίδι με υπεραστικά ΚΤΕΛ εδώ

w.airetos.gr/x

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here