Χωρίς παρελάσεις η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 & Άλλα νέα της Περιφέρειας

0
Χωρίς παρελάσεις η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Posted: 14 Oct 2020 10:16 AM PDT

Δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις -στρατιωτικές ή μαθητικές- για την φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Αυτό σημειώνει σε εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι “λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων”.

Στην ίδια εγκύκλιο το υπουργείο, επισημαίνει παράλληλα:

“Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα.

Ο σημαιοστολισμός σύμφωνα με την με αριθμ. 67271/13.10.2020 απόφασή μας ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, για δε την πόλη της Θεσσαλονίκης τετραήμερος από την 25η Οκτωβρίου.

Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν”.


Συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Π. Νίκα μεθαύριο Παρασκευή

Posted: 14 Oct 2020 10:21 AM PDT

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης θα δώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μεθαύριο Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι.

Η συνέντευξη θα δοθεί στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ενώ οι δημοσιογράφοι των υπόλοιπων 4 Π.Ε. μπορούν να την παρακολουθήσουν στα κατά τόπους Διοικητήρια, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τα μέτρα στο δημόσιο προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού

Posted: 14 Oct 2020 10:19 AM PDT

Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται στα μέτρα και τις ρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόζονται στις δημόσιες υπηρεσίες στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Την εγκύκλιο μπορείτε να την δείτε εδώ.

Συμβάσεις για δύο έργα στην Π.Ε. Αρκαδίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 14 Oct 2020 10:18 AM PDT

Τις συμβάσεις για δύο έργα στην Π.Ε. Αρκαδίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.

Η μία σύμβαση αφορά το προϋπολογισμού 300.000 έργο συντήρησης και άρσης επικινδυνότητας πρανών στην επαρχιακή οδό Δημητσάνας – Ζάτουνας, από την διασταύρωση της επαρχιακής οδού Καρκαλού – Δημητσάνα με την οδό προς Ζάτουνα. Η προθεσμία υλοποίησης είναι 150 ημέρες.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά εργολαβία με αντικείμενο τη διαγράμμιση του εθνικού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Αρκαδίας, με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης 240 ημέρες.

Ο εορτασμός της ημέρας ίδρυσης του ΟΗΕ

Posted: 14 Oct 2020 10:14 AM PDT

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Αυτό σημειώνεται στη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και στην οποία σημειώνονται τα εξής:

“Οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των

υγειονομικών διατάξεων.

Θα λάβουν χώρα οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

α. Κατάθεση στεφάνου στις έδρες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειών, από τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τους Περιφερειάρχες.

β. Σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, σύμφωνα με την αριθμ.67297/13.10.2020 απόφασή μας”, από τις 8 το πρωί μέχρι την δύση του ήλιου.

Διανομή ΤΕΒΑ σε ωφελούμενους της Μεσσηνίας

Posted: 14 Oct 2020 10:13 AM PDT

Συνολικά 613 από τους 724 ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ στη Μεσσηνία εξυπηρετήθηκαν από την πρόσφατη διανομή που έγινε στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας στις 1, 2 και 5 Οκτωβρίου.

Τα τρόφιμα διατέθηκαν σε οικογένειες με 4 άτομα και πάνω.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το ποσοστό υλοποίησης της πρόσφατης διανομής στην Π.Ε. Μεσσηνίας:

ΔΙΑΝΟΜΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την 1η Νοεμβρίου Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Μεταμοσχεύσεων

Posted: 14 Oct 2020 10:12 AM PDT

Αίτημα για την φωταγώγηση με πράσινο χρώμα του κτηρίου της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου -Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Μεταμοσχεύσεων- απευθύνει προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω”, με σχετική επιστολή του.

“Με την παρούσα επιστολή ζητάμε την πολύτιμη συμβολή και βοήθειά σας ώστε αυτή τη χρονιά το μήνυμα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών, αλλά και των μεταμοσχεύσεων γενικότερα, να γνωστοποιηθεί και να εισακουσθεί σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας.

Για να πετύχουμε αυτόν τον πολύτιμο σκοπό, προτείνουμε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, ορισμένη από την Πολιτεία ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Μεταμοσχεύσεων να φωταγωγηθεί το κτήριο της Περιφέρειάς σας με το πράσινο χρώμα που συμβολίζει το θαύμα των μεταμοσχεύσεων” σημειώνεται στην εν λόγω επιστολή.

Το σωματείο, εξ άλλου, ζητεί να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη, “ώστε να συζητήσουμε δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών καθώς και την ορθή ενημέρωση στο ευαίσθητο θέμα των μεταμοσχεύσεων”.

Σημειώνεται ότι το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “ΗΠΑΡxω” ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2004 με έδρα την Αθήνα και είναι ο πρώτος πανελλήνιος σύλλογος που εκπροσωπεί ασθενείς που έχουν μεταμοσχευθεί από ήπαρ.

Ως αποστολή του ο εν λόγω φορέας, όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή, “έχει πάντα ως επίκεντρο το όφελος των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος αλλά και όσων περιμένουν εναγωνίως ένα ηπατικό μόσχευμα” και παράλληλα επιδιώκει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας “για τη μεγάλη ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών που αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση ίσως της σπουδαιότερης ιατρικής πράξης του 20ου αιώνα, της μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων και ιστών”.

Επίσκεψη στη Λακωνία της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Α. Καλογεροπούλου

Posted: 14 Oct 2020 10:11 AM PDT

Την Σπάρτη και τη Μονεμβασιά επισκέφθηκε χθες Τρίτη 13 Οκτωβρίου η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου.

Ειδικότερα, στην Σπάρτη η αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το τουριστικό περίπτερο, το οποίο -όπως η ίδια ενημερώθηκε- λειτουργεί καθημερινά απ’ όταν εγκαινιάστηκε, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, έχοντας ήδη εξυπηρετήσει πάνω από 2.000 επισκέπτες από διάφορες χώρες.

Στη συνέχεια, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, συνοδευόμενη και από την περιφερειακή σύμβουλο Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου, εντεταλμένη για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, επισκέφθηκε τη Μονεμβασιά, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη την δημοτική σύμβουλο Μαρία Χαραμή και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πάνο Γράφο, όπως επίσης με τους ξενοδόχους Αγγελο Πάνου και Δημήτρη Γιαννίτση και τους προέδρους του Συλλόγου Επαγγελματιών Μονεμβασιάς Γιώργο Δέμελλο και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Παναγιώτη Παπαδάκη.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει στα επαγγέλματα του τουρισμού από την πανδημία του κορονοϊού.

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Eπιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννη Παναρίτη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι επαγγελματιών και τυποποιητές, οι οποίοι εξέφρασαν αγωνία για τις εκθέσεις των προϊόντων τυποποίησης οι οποίες είναι πιθανό να ακυρωθούν, με συνέπεια την αδυναμία επικοινωνίας με δυνητικούς αγοραστές.

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην πιο πάνω συνάντηση, ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μολάων Πακιών Τάκης Ντανάκας, ο λογιστής Παύλος Σταματάκος, ο διευθυντής πωλήσεων της ΚΑΣΕΛΛ Γιώργος Καρυτσιώτης, καθώς επίσης οι ιδιοκτήτες της Λαβιογαλ Χρήστος Κυριαζάκος και της MALVA olives Νίκος Μαρουλάκος.

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 15-10-2020

Posted: 14 Oct 2020 04:59 AM PDT

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει  ότι:

Την ΠΕΜΠΤΗ 15/10/2020 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός Δακοκτονίας στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:….

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here