Ψήφιση από την επιτροπή διαβούλευσης,του Τεχνικού Προγράμματος & Προϋπολογισμού,του Δήμου μας, έτους 2020

0

Χθες πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου μας. Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας και δημότες και λειτουργεί ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ,ο πρόεδρος της επιτροπής κ.Θ.Πλακοκέφαλος ,καλωσόρισε τα Μέλη και έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο κ.Γ.Καμπύλη, ο οποίος δήλωσε:

Ότι η λειτουργία της επιτροπής διαβούλευσης  δεν μας εκφράζει ως δημοτική αρχή  όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα, δηλαδή να λειτουργεί στο τέλος του χρόνου, απλά να εγκρίνει τα θέματα της Η/Δ, επειδή το λέει η νομοθεσία.

Αυτό που επιθυμούμε και δεσμευόμαστε, τόσο ο εγώ ,αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής ,είναι να συνεδριάζουμε τακτικά, χωρίς θέματα ημερήσιας διάταξης και να έχει ενεργό ρόλο η επιτροπή, να καταγράφουμε τις προτάσεις και ιδέες των Μελών και να συνδιαμορφώνουμε τον σχεδιασμό και προοπτική του δήμου μας, για την καλύτερη λειτουργία του.

Η αρχή θα γίνει με το νέο έτος , περίπου σε 2 μήνες, το έχει ήδη προγραμματίσει ο πρόεδρος…

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο Μέλη της επιτροπής και πρόεδροι των τ/κ, ακούστηκαν προτάσεις, παράπονα από προέδρους των τ/κ, έγιναν επισημάνσεις και παρατηρήσεις και δόθηκαν οι αναγκαίες απαντήσεις από του εισηγητές…

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  – ΕΣΟΔΑ – ΔΑΠΑΝΕΣ

Δείτε παρακάτω όλα τα σχετικά videos

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

1) Συζήτηση και γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάρτιση του
Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, έτους 2020.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Πλακοκέφαλος Θεμιστοκλής – Πρόεδρος Επιτροπής

Έναρξη επιτροπής διαβούλευσης

Τεχνικό πρόγραμμα-αντιδήμαρχος κ.Γ.Σαμαρτζής

Τοποθέτηση κ.Ν.Πολυμενάκου

Τοποθέτηση κ.Β.Βεκιάρη & Γ.Λυτρίβη

Τοποθέτηση κ.Κ.Μπαρλας κατασκευής κοινόχρηστου χώρου

Τοποθέτηση κ.Δικαίου,Μουσείο-Εύα-δήμαρχος-διάλογοι

Εργατικό κέντρο κ.Γ.Παινέσης

Πρόεδρος τ/κ Πραστού,κ.Δ.Πετρής

Απάντηση αντιδημάρχου κ.Δ.Κατσή

Πρόεδροι τ/κ-διάλογοι

2) Συζήτηση και γνωμοδότηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο επί του προσχεδίου του
προϋπολογισμού εσόδων – δαπανών και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του
Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, έτους 2020.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Πλακοκέφαλος Θεμιστοκλής – Πρόεδρος Επιτροπής

Στο θέμα του του προϋπολογισμού,μετά την παρουσίαση του δημάρχου… ο προϋπολογισμός  βγαίνει ελλειμματικός σε σχέση με τα έσοδα-έξοδα για το 2020 ….και να εκκρεμεί ακόμα ο προϋπολογισμός του 2018,από την προηγούμενη δημοτική αρχή!

Στην συνέχεια ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας κ.Σούρσος σε στοιχεία που έδωσε,επικεντρώθηκε στα μεγαλύτερα έξοδα,που είναι ο φωτισμός και η διαχείριση απορριμμάτων…και πρότεινε ως λύση τη αύξηση των δημοτικών τελών!

Τον λόγο στην συνέχεια πήραν Μέλη της επιτροπής ,ο κ Ν.Πολυμενάκος είπε ,ότι πρέπει  να αξιοποιηθούν τα κληροδοτήματα του δήμου που είναι πολλά για αυτό τον σκοπό και δεν πρέπει να γίνουν αυξήσεις,συμφώνησε και ο κ.Φ.Τζιβελόπουλος και πρόσθεσε ,ότι θα πρέπει να γίνει μία μελέτη για τον φωτισμό και αντικατάσταση των λαμπτήρων με led και  ηλιακή ενέργεια…

Οι πρόεδροι τ/κ. στην συνέχεια εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους ,ο πρόεδρος του Αγ.Πέτρου μίλησε για βίλες 200 τ.μ που δηλώνουν 50 τ.μ! κ.λ…Ο δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης είπε ,ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξoι θα τα δούμε όλα στην ώρα τους….

Προϋπολογισμός,δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης

Σχολικές επιτροπές-Κατανομή ,κ.Π,Δικαίου

Τοποθετήσεις-Διάλογοι Μελών- ψήφιση, για τον Προϋπολογισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here