Ψήφισμα για τη δακοκτονία ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου & Άλλα δελτία τύπου…

0

Ψήφισμα για τη δακοκτονία με το οποίο, μεταξύ άλλων, ζητείται συμπληρωματική χρηματοδότηση από την πολιτεία για το φετινό πρόγραμμα, ενέκρινε στη συνεδρίασή του, χθες Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Το ψήφισμα εισηγήθηκε προς το σώμα ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αγωνιστική Συνεργασία” Θανάσης Πετράκος.

Διαπαραταξιακή επιτροπή τουρισμού, με γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Περιφερειακό Σύμβουλιο

Τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής τουρισμού αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη συνεδρίασή του χθες, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη.

Η επιτροπή, όπως τονίστηκε χθες, θα έχει αποκλειστικά γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Εκταμιεύσεις 259.000 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 259.000 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Πρόσκληση από την ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου για επιδότηση ενοικίου ρομά

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντικείμενο την επιδότηση ενοικίου στέγασης συνολικά 60 ρομά για τρία χρόνια και συνολική δημόσια δαπάνη που ανέρχεται σε 1.290.000 ευρώ.

Το εν λόγω πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/) από την ερχόμενη Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 8 το πρωί μέχρι και την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι.

Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση, ειδικότερα, “κύριος στόχος της προτεινόμενης δράσης είναι η εξασφάλιση του «κατοικείν» στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στεγαστικής υποστήριξης για αξιοπρεπή διαβίωση – μετεγκατάσταση πληθυσμού περιθωριοποιημένων ειδικών κοινωνικών ομάδων, όπως οι Ρομά, σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, και παράλληλα η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση

και γενικότερα την κοινωνική τους ένταξη και ενσωμάτωση.

Στο πλαίσιο αυτό, και αναφορικά με τη στεγαστική αποκατάσταση του πληθυσμού, η επιλογή των ωφελουμένων (περιθωριοποιημένοι πληθυσμοί διαμένοντες στους οικισμούς του δήμου παρέμβασης) θα πραγματοποιηθεί μετά από εξατομικευμένη προσέγγιση και μέσω συγκεκριμένων κριτηρίων.

Στόχος της δράσης, εκτός από την ανεύρεση οικήματος, αποτελεί και η παροχή συνοδευτικών υπηρεσιών για την ενδυνάμωση και αυτονόμηση των ωφελουμένων οικογενειών”.

Οι ωφελούμενοι, ανά Περιφερειακή Ενότητα, είναι, στην Αρκαδία 3, στην Αργολίδα 10, στην Κορινθία 20, στη Λακωνία 8 και στη Μεσσηνία 19.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόταση:

Πρόσκληση

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here