ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΟ

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίπολη 30/06/2021

Οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί για την εξασφάλιση των επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή μας, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στη Μεγαλόπολη με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος σταματούν την λιγνιτική δραστηριότητα με βαριές συνέπειες για την περιοχή και δρομολογούν την καύση απορριμμάτων και τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ).

Στην Παλαιόχουνη ξεκίνησε η κατασκευή της κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και  του ΧΥΤΥ της ΤΕΡΝΑ με εγγυημένη μακροχρόνια κερδοφορία για την εταιρεία και βαρύ περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος για τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου.

Τώρα μεθοδεύουν την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ζωοτροφών από ζωικά υπολείμματα. Πρόκειται για την ίδια μονάδα που δούλευε στα Λεχαινά Ηλείας και έκλεισε αμετάκλητα, αφού είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα επιβάρυνσης της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος στη γύρω περιοχή σε ακτίνα έως και 10 χιλιόμετρα.

Ο ιδιώτης επιχειρηματίας δεν νοιάζεται για την υγεία των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις στις μικρές οικογενειακές δραστηριότητες, στη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, τη μεταποίηση.

Νοιάζεται για τη μεγιστοποίηση των κερδών του.

Η ανάπτυξη που μας λένε περιλαμβάνει αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, επιβάρυνση της υγεία μας και του περιβάλλοντος. Την ίδια στιγμή η στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων γίνεται με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία (ταμείο ανάκαμψης, ταμείο δίκαιης μετάβασης, ΕΣΠΑ, κ.α.) τα οποία έχουν σαν προαπαιτούμενα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα.

Με άλλα λόγια πληρώσαμε την κρίση τους και τώρα θέλουν να πληρώσουμε και την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.

Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου!

Στηρίζουμε – συμμετέχουμε στον αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης και υπογράφουμε το ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα που έχει συγκροτηθεί για να ανατρέψει τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή.

Όλοι στην συγκέντρωση που καλεί η Επιτροπή Αγώνα για τη Δευτέρα 5 Ιούλη στις 7μμ, στην Κεντρική Πλατεία στην Τρίπολη!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ\

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΟ

 

Αθήναιο 19-06-202

Οι κάτοικοι των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Αθήναιο μπροστά από το εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών, εκφράζουμε τις ανησυχίες μας γι’ αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας. Με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη, την προώθηση μονάδων καύσης απορριμμάτων και ταφή επικίνδυνων αποβλήτων, την κατασκευή του μεγάλου εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων δίπλα μας στην Παλαιόχουνη, τη μεταφορά, εγκατάσταση και αδειοδότηση εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών από ζωικά υπολείμματα εδώ στο Αθήναιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην εγκατασταθεί στο Αθήναιο η μονάδα επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων.
  • Να ξηλωθούν τώρα και να απομακρυνθούν όσα μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο εργοστάσιο.
  • Παράλληλα με την αγωνιστική μας δράση θα προβούμε και στις αναγκαίες δικαστικές παρεμβάσεις (ένσταση στον υπουργό, ασφαλιστικά μέτρα κλπ.). Ο Δήμος Τρίπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να καλύψουν τα νομικά και δικαστικά έξοδα.
  • Να μην εγκατασταθούν στην περιοχή μας άλλες ρυπογόνες μονάδες, όπως επεξεργασίας αποβλήτων τυροκομείου, πτηνοτροφικών μονάδων, βιοαέριο, καύση απορριμμάτων, πυρινελαιουργείων, Α.Π.Ε., κλπ.
  • Μέτρα στήριξης στη γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, έργα βελτίωσης της δυνατότητας ύδρευσης – άρδευσης και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να επιδεινωθούν οι ήδη δύσκολες συνθήκες από τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού από τις ρυπογόνες δραστηριότητες.
  • Απόκρουση των συνεπειών από τη λειτουργία της ΜΕΑ και του ΧΥΤΥ στην Παλαιόχουνη.

Απαιτούμε από το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρειας Πελοποννήσου να γίνουν τώρα μετρήσεις και να καταγραφούν σε βάση δεδομένων όλα τα περιβαλλοντικά στοιχεία και ειδικότερα αυτά για τα νερά για να μπορούν στην πορεία να γίνονται συγκρίσεις

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

 

Ακολουθούν υπογραφές:

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ