Όλα τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0
nikas 1

Θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.
Η συνάντησή μου με τον υπουργό έγινε αργά το μεσημέρι, χθες Τετάρτη, στην Αθήνα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη στρατηγική από την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό επισήμανα μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), χθες Τετάρτη στην Αθήνα.
“Είναι απολύτως αναγκαίο να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση την στρατηγική της. Από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες πρέπει να συνεννοηθούν με τους δημάρχους, οι οποίοι επιβάλλεται να έχουν τον πρώτο λόγο, για την εγκατάσταση ή μη στην περιοχή τους μεταναστών -κι αυτό γιατί οι τοπικές κοινωνί

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας, γραφείο και εσωτερικός χώρος
“Σεβόμαστε την αυτονομία και το δικαίωμα στη διαφοροποίηση, εύχομαι η στάση του κ. Μπουντρούκα να βρει μιμητές, για το καλό της Περιφέρειας”.

Ειλικρινά, χαίρομαι για τη δημόσια τοποθέτηση του συνδυασμού “Πελοποννησιακή Συμμαχία” και του επικεφαλής του κ. Γιάννη Μπουντρούκα για τη συνεργασία μαζί μας.
Και χαίρομαι γιατί η Περιφέρειά μας έχει ανάγκη από συσπείρωση, συναίνεση, συναντίληψη και κοινόν αγώνα για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε όλους τ

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γυαλιά

Η προοπτική για την επανεκκίνηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου –και ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της- τής παραγωγής και επεξεργασίας μεταξιού περιλαμβανόταν μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζήτησα κατά τη συνάντηση που είχα χθες Τρίτη, στην Τρίπολη, με τον Χονγκ Ζου, αντιπρόεδρο στον Κινεζο-Ελληνικό Σύνδεσμο Πολιτιστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης.
Με τον Κινέζο αξιωματούχο, ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με το ενδεχόμενο επενδύσεων από την Κίνα στην Περιφέρεια, οι οποίες θα αφορού

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Συνολικά 81 θέματα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Τρίπολη, μεθαύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.
Η συνεδρίαση, υπό τον πρόεδρο της Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, θα λάβει χώρα στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας και θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί.
Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης είναι η εξής: https://www.ppel.gov.gr/…/proskliseis-oikonomikis-epitropis/

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Συμβάσεις για την έναρξη αντιπλημμυρικών και οδικών έργων υπέγραψα σήμερα Τρίτη στο Ναύπλιο, καθώς και τη σύμβαση για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού, έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Στο Ναύπλιο είχα συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο και υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με την προώθηση στο ΕΣΠΑ σημαντικών έργων της εν λόγω Π.Ε., όπως η σύνδεση της αργολικής πρωτεύουσας με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Ενέργειες για την διάσωση, αξιολόγηση και εν τέλει ανάδειξη του Αρχείου Καπνού του Ναυπλίου, το οποίο αναφέρεται στην ιστορία της παραγωγής και εμπορίας του καπνού στην Πελοπόννησο, προτίθεται να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σήμερα στο Ναύπλιο, μετά από σχετική συνάντηση που είχα, ενημερώθηκα -μεταξύ άλλων- ότι το 150 κυβικών μέτρων αρχείο φιλοξενείται σε ένα κτήριο που δεν είναι και το πλέον κατάλληλο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Η ανακατασκευή της ιστορικής μονής Καλτεζών καθώς και του κάστρου της Καρύταινας αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που είχα σήμερα Τρίτη στην Τρίπολη με την αρχαιολόγο Ελένη Ψαθή, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.
Διαβεβαίωσα ότι υπάρχουν πιστώσεις για τα συγκεκριμένα έργα και σημείωσα ότι θα υπάρξουν γρήγορες διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξή τους, ενώ για το θέμα αυτό θα υπάρξει και νέα συνάντηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Είναι τόποι ιστορικά και εθνικά φορτισμένοι, τόσο η Μονή Καλτεζών -στην οποία, στις 26 Μαΐου του 1821 συγκροτήθηκε η Πρώτη Πελοποννησιακή Γερουσία, ενώ τον Μάιο του 1819 είχε προηγηθεί η πρώτη συνέλευση των οπλαρχηγών με τους προεστούς που σκοπό είχε την έναρξη του Αγώνα-, όσο και το συνδεδεμένο με την δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κάστρο της Καρύταινας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η υπογραφή από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου προγραμματικής σύμβασης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας για το έργο προστασίας και προβολής του αρχαιολογικού χώρου στη συμβολή των οδών Διοσκούρων και Παλαιολόγου, στη Σπάρτη, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχα χθες Δευτέρα στην Τρίπολη με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελία Πάντου.
Στον εν λόγω χώρο, συνολικού εμβαδού 1.800 τ.μ., στα απαλ

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεθαύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, θα συζητηθεί το θέμα της έκπτωσης του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο του οδικού άξονα Νεμέα – Κούτσι.
Οπως επισήμανα στη συνάντηση που είχα χθες Δευτέρα με υπηρεσιακούς παράγοντες στην Κόρινθο, “το εν λόγω έργο έχει σταματήσει αδικαιολόγητα εδώ και πολλούς μήνες”, ζήτησα δε από τις υπηρεσίες να ολοκληρωθούν τάχιστα οι σχετικές διαδικασίες, προκειμένου τα σχετικά στοιχεία να έλθουν έγκαιρα στην Οικονομική Επιτροπή ώστε να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος που ανέλαβε να το υλοποιήσει.

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Οδηγίες για την εκκαθάριση του ΚΕΚ Κορινθίας, έδωσα κατά τις επαφές που είχα σήμερα Δευτέρα στην Κόρινθο.
Στο πλαίσιο αυτό, το εν λόγω ΚΕΚ από νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) και πολυμετοχική Α.Ε., θα επαναλειτουργήσει ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), ως τμήμα του ΚΕΚ Μεσσηνίας, αλλά σε ισότιμη βάση με αυτό.
Το ΚΕΚ Κορινθίας, εκτός από τα προγράμματα κατάρτισης τα οποία είχε και στο παρελθόν και σχεδιάζεται να ενεργοποιηθούν και πάλι με το ΕΣΠΑ, θα έχει και προγράμματα πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

“Αλλαγή φρουράς” υπήρξε στην Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, την οποία επισκέφθηκα σήμερα Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, έκανα αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο μέχρι τώρα προϊστάμενος της εν λόγω Διεύθυνσης Παναγιώτης Σωτηράκος, στην θέση του οποίου τοποθετήθηκε ο Νικόλαος Λούτας, προερχόμενος από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here