«Όποιος δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή, ας έρθει στην Καλιφόρνια»

0

Καλιφόρνια συνεχίζει να φλέγεται, με τουλάχιστον πέντε ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, τουλάχιστον δύο να παραμένουν αγνοούμενοι και περισσότεροι από 30 να νοσηλεύονται με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία της μεγαλύτερης σε έκταση Πολιτείας των ΗΠΑ.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αφου οι  560 εστίες φωτιάς που έχουν ξεσπάσει, συνεχίζουν να μαίνονται σε μια γεωγραφική έκταση μεγαλύτερη των νησιών Rhodes, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Καλοφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, που τις χαρακτήρισε ως τις χειρότερες στην ιστορία της πολιτείας. Ολόκληρες περιοχές είχαν καλυφθεί χθες από νέφη πυκνού καπνού.

περισσότερα εδω

Σε ομιλία του στο εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών την Πέμπτη, ο Νιούσομ επέμεινε στο ότι οι πυρκαγιές αυτές συνδέονται άρρηκτα με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. «Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα», τόνισε. «Αν δεν το πιστεύετε, ελάτε στην Καλιφόρνια». Στην πολιτεία του καταγράφηκε την Κυριακή η θερμοκρασία που πιστεύεται ότι είναι η τρίτη υψηλότερη που έχει σημειωθεί ποτέ στον πλανήτη Γη: 54,4° Κελσίου στην Κοιλάδα του Θανάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here