Έτοιμη η νέα παιδική χαρά στο Άστρος από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”

3

Σας ενημερώνουμε πως είναι έτοιμη η νέα παιδική χαρά στο Άστρος στην πλατεία «Καρυτσιώτη», η οποία είχε ενταχθεί μαζί με άλλες παιδικές χαρές του δήμου μας ,από την προηγούμενη δημοτική αρχή, στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»

Σας μεταφέρουμε μόνο την ανησυχία από γονείς με το ερώτημα, γιατί δεν μπήκε το ιδικό δάπεδο προστασίας(τάπητας) που μπαίνει γύρω από τα παιχνίδια τώρα στις νέες παιδικές χαρές, ώστε αν πέσει ένα παιδάκι ,να μη πληγώνει τα ποδαράκια του, στο παραδοσιακό «γαρμπίλι» ,που έχει στρωθεί όλη παιδική χαρά.

Δεν γνωρίζουμε όμως αν είναι το Βότσαλο ασφαλείας 2-8 παιδικών χαρών! που αποτελείται από μικρές, απαλές και στρογγυλεμένες πέτρες σε διάφορα χρώματα. Επειδή δεν υπάρχουν αιχμηρές ή οδοντωτές άκρες σε αυτές τις πέτρες, είναι ασφαλές για τα παιδιά να παίξουν και να περπατήσουν κατά μήκος.

Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της τ/κ Άστρους κ.Κ.Μπάρλα για το θέμα, μας ενημέρωσε, ότι και ο ίδιος ρώτησε την εταιρεία γιατί δεν βάζουν τάπητα και του είπαν ,ότι δεν προβλέπονταν στην μελέτη. Αλλά μας διαβεβαίωσε, ότι σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ότι θα δουν το θέμα και αν χρειασθεί σύμφωνα και με τους νέους κανονισμούς και πιστοποιήσεων των νέων παιδικών χαρών, θα το προσθέσουν σε σημεία που χρειάζεται.

Αναζητήσαμε τον υπεύθυνο της τεχνικής υπηρεσίας που είχε ασχοληθεί και γνωρίζει τους κανονισμούς ασφαλείας,αλλά απουσίαζε σε εξωτερικές εργασίες…θα επανέλθουμε με νεώτερες πληροφορίες.

Επιμέλεια -Παρουσίαση-Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος & Tem Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πετρος Αλοιμονος

    Στις παιδικές χαρές μπαίνουν ειδικοί ταπητες και όχι στρώσιμο με χαλίκια από την θάλασσα άσχετα αν είναι στρογγυλά.Η νομοθεσία αυτό επιβάλλει είναι απαράβατος κανόνας ασφαλείας.Αναφερομαστε σε παιδιά και την ασφάλειά τους όταν παίζουν.Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για την παιδική χαρά του Παραλιου Αστρους.Σε όλη την Ελλάδα αυτό θα ισχύει εκτός και αν εδώ υπάρχει άλλο νομοθετικό πλαίσιο για τις παιδικές χαρές

  2. Panos Roussos
    Υπαρχει η τσεπη κ πετρο,οι προδιαγραφες ειναι οπως τις λετε ακριβως ,οταν θελει καποιος να μασησει λιγο αλαζουνε

  3. Πήγα μαζί με τονεγγονό μου στη παιδική χαρά του Αστρους και οταω γυρίσαμε σπ’ητι τα παπούτσια του ηταν γεμάτα χαλίκια .Ακούς ωεοεκλεγέντα πρόεδρε φίλε Κώστα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ