Αναβίωσε και φέτος το έθιμο του Αϊ Γιώργη,στον Αγιάννη (videos & photos)

0

Τίμησαν με την παρουσία τους και φέτος, ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου ,οι Αγιαννίτες και κάτοικοι της περιοχής,το χωριό μας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  στο εκκλησάκι του Αγιώργη, στην πλατεία του χωριού, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Εικόνας κάνοντας τον γύρο του χωριού .

Τηρήθηκε και φέτος το έθιμο, με τους καβαλάρηδες πάνω σε άλογα να οδηγούν μπροστά κατά την περιφορά της Ιεράς εικόνας του Αϊ Γιώργη, γύρω από την εκκλησία.

Στη συνέχεια , μέλη των συλλόγων, όπως του Εξωραϊστικού του Αγιάννη  και του Πολιτιστικού Άστρους , τραγούδησαν  παραδοσιακά τραγούδια για τον Αγιώργη, κρατώντας την Ιερή Εικόνα ,κάνοντας γύρους έξω από το προαύλιο της εκκλησίας, ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές.

Στο τέλος,παρατέθηκε ένας πλούσιος μπουφές όπως πάντα, με κεράσματα από τον Εξωραϊστικό σύλλογο του Αγιάννη και στην συνέχεια, ξεκίνησε χορός για όλους … Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος στον σημερινό εορτασμό και το χωριό, καθώς και τα μαγαζιά γέμισαν με κόσμο.

Παραβρέθηκαν στον εορτασμό, ο δήμαρχος κ.Π.Μαντάς,ο π/σ κ.Γ.Μπακούρης που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη κ.Π.Τατούλη,οι αντιδήμαρχοι κ.κ Ι.Χονδρολέος και Π.Σαβούρδος ,δ/σ,ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης,ο πρόεδρος της δ/κ ,κ.Β.Δικαίος κ.α

Αξίζει να σημειώσουμε,ότι φέτος χάρη στην καλή συνεργασία της δ/κ Άστρους και του Εξωραϊστικού συλλόγου του Αγιάννη,το χωριό ετοιμάστηκε εγκαίρως για τις ημέρες του Πάσχα,με εργασίες όπως η κοπή των αγριόχορτων και των γιορτινών ασβεστωμάτων,με την εθελοντική εργασία των μελών του συλλόγου,καθώς ακόμα,πρωτοτύπησε φέτος ο σύλλογος,με τον πασχαλιάτικο στολισμό και τα πυροτεχνήματα κατά την βραδιά της Ανάστασης…

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος,  έχει κάνει πολλές θετικές παρεμβάσεις στο χωριό, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους,όπως είναι να τοποθέτηση ξύλινα παγκάκια σε διάφορα σημεία του χωριού,με δενδροφυτεύσεις, με το άνοιγμα μονοπατιών, μεταξύ άλλων και γι αυτό,αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα ενεργά τους μέλη.

Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες,με υγεία! …

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

Περιφορά εικόνας Αγ.Γεωργίου,Αγιάννης

Αναβίωση του εθίμου Νο1

Αναβίωση του εθίμου-χορός-μπουφές Νο2

Πριν την περιφορά

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ