Ασπίδα υγείας τα εδώδιμα χόρτα της ελληνικής γης και κυρίως το ζουμί τους

0
Τα εδώδιμα χόρτα της Ελλάδος (ραδίκια, αντίδια και συναφείς ποικιλίες) αποτελούν, για κάποιο μέρος του πληθυσμού, πολύτιμο μέρος της διατροφής του. Ειδικά ορισμένοι άνθρωποι, όπως ηλικιωμένοι, συνήθιζαν να πίνουν το ζουμί από τα χόρτα που έβραζαν.
Μάλιστα, η κλασική μέθοδος του να τρώμε υγιεινά (χόρτα, φρούτα, μυζήθρες, παξιμάδια, γλυκά κουταλιού, σύκα κλπ), έχει υποχωρήσει από τις πιέσεις των σύγχρονων “υγιεινιστών” που μας προτείνουν υπερτροφές όπως γκότζι μπέρι, πράσινο τσάι, αλόη κλπ.
Σε μια εργασία που δημοσιεύεται σήμερα σε συνεργασία του εργαστηρίου μας με τη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών, δείχνουμε ότι τα εδώδιμα χόρτα μας και το ζούμι από αυτά (ειδικά του ζουμί) αποτελεί πολύ ξεχωριστή ασπίδα υγείας και αλλάζει αυτά που ξέραμε για τα “άχρηστα” χόρτα μας
Δείτε την εργασία εδώ: www.ncbi.nlm.nih.gov
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο απόσπασμα της δημοσίευσης: “Τα άγρια ​​ή ημι-άγρια ​​βρώσιμα χόρτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής ελληνικής μεσογειακής διατροφής λόγω της διατροφικής τους αξίας, με τα διάφορα φυτοθρεπτικά συστατικά, που είναι ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία. 
 
Αυτή η μελέτη εξέτασε το χημικό προφίλ των αφεψημάτων οκτώ βρώσιμων φυτών και διαπίστωσε ότι τα ελληνικά βρώσιμα χόρτα είναι μια πλούσια πηγή βιοενεργών δευτερογενών μεταβολιτών και η κατανάλωσή τους θα μπορούσε να συμβάλει στη διατήρηση της συνολικής υγείας.”
 .enallaktikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ