Γ.Παπαηλιού: Η αλληλεγγύη μας με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για  εθνική υπόσταση, εθνική ανεξαρτησία και δικαιοσύνη  είναι δεδομένη.

0

Τοποθέτηση  του βουλευτή Αρκαδίας Γιώργου Η. Παπαηλιού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης  κατά τη συνάντηση με τον Πρέσβυ της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Emile Toubassi                                                     13.12.2017

Η αλληλεγγύη μας με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για  εθνική υπόσταση, εθνική ανεξαρτησία και δικαιοσύνη  είναι δεδομένη.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αυτονόητες και η αντίθεση και η καταδίκη της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους. Τέτοιου είδους κινήσεις «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» στο χώρο της Μέσης Ανατολής και τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης του παλαιστινιακού προβλήματος.

Η κατοχή της Παλαιστίνης και η κατοχή του 40 % της Κύπρου από το κράτος του Ισραήλ και την Τουρκία αντίστοιχα, όπως επίσης και ο εποικισμός που συντελείται από τους αντίστοιχους εισβολείς, θέτουν Ελλάδα-Κύπρο και Παλαιστίνη σε κοινή θέση. Προασπίζονται την ίδια τους την υπόσταση αλλά και τη διεθνή νομιμότητα που παραβιάζεται, με την ανοχή ή και τη σύμπραξη της διεθνούς κοινότητας. Δυστυχώς, οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ εφαρμόζονται μόνον όταν συνοδεύονται από το δίκαιο της πυγμής-της ισχύος. Εν προκειμένω, αυτά παραμένουν «στα χαρτιά».

Συμπερασματικά, χρειάζονται διεθνείς συλλογικές πρωτοβουλίες, ώστε η τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα να κυριαρχήσουν στην πολύπαθη γη της Παλαιστίνης. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να συμβάλει.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ